|
eac fail hatası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
KIZILASLAN
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2014 Saat 19:12 |
arkadaşlar benim diğer araç olan 2004 1.4 tdci fiestada eac fail hatasını. aldık tamirci 3 gün uğraştı ama sorunu çözemedi araç hatayı ara ara veriyor ve hata verdiğinde ekranda eac fail yazıyor ve araç 3000 deviri geçmiyor çekişten düşüyor kontağı kapatıp bir süre bekledikten sonra çalıştırınca normale dönüyor fakat bir süre sonra aynı hatayı tekrar veriyor... şimdi bu fiestalarla bizim araçların hdi motorları aynıymış başına gelen varmı yada bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum
|
|
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
|
|
spearo
1. Vites 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
eac fail = elektronic actutator control fail, demektir, 3sebebi vardır
1. akünün sarj tutmamasıdır. akü 12 v altına düşüyorsa bu hatadan kendini korumaya alır akünüzü degiştirin geçer ;) 2. emme bogaznından önce kelebek vardır bozulmustur, degiştirin geçer 3. elektronik gaz pedali bozuksada bu hatayı verir gaz pedalını degiştirin Düzenleyen spearo - 23 Mart 2014 Saat 19:21 |
|
206+ hdi
|
|
KIZILASLAN
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
yarın benim 307 nin hava kütle ölçerini onunkiyle değiştirip deneyecez bakalım sorun düzelecekmi
|
|
|
|
spearo
1. Vites 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
maf sensörleri aynı degil,
size sebeplerini kontrol sırasıyla yazmama ragmen ilginçsiniz ... yarım saate tespit edebileceginiz bilinen bir faulttur ... bol şans ! |
|
206+ hdi
|
|
KIZILASLAN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
sorun çözüldü benim 307 nin hava kütle ölçerini ( maf sensörü ) fiesta nınkiyle değiştirdim araç düzeldi şimdilik bi sıkıntı kalmadı demekki 307 hdi ile fiestanın tdci motoru aynıymış
|
|
|
|
KIZILASLAN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
[QUOTE=bitter]maf sensörü bu hatayı vermez garip bişey.. bizde anlamadık ama bi deneyelim dedik nette biraz araşırdım birkaç kişi daha bu yolla çözmüş arızayı inşallah bizimkide çözülmüştür :) 2 gündür hata vermedi normal çalışıyor |
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |