![]() |
|
KICK DOWN ESNASINDA SİLKELEME |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Priv ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2020 Saat 00:39 |
Merhabalar, aracım 2015 model 1.2 Puretech Eat6 130 HP Allure. 47.000 kilometrede. Aracımı severek kullanıyorum ancak bir sorun can sıkmaya başladı. Aracımla kick down yaptığımda 1 vites düşürdüğünde hiç bir problem yaşamıyorum ancak ani hızlanmak için agresif kick down da 2 vites düşürdüğünde araçta sarsıntı-silkeleme oluyor. Bugün aracımı Göral'a götürdüm. Hata kodlarını incelediler ama bu konu ile ilgili hiç bir hata kaydı oluşmamış beyinde. Benzini opet veya shellden alın muhabbetine girildi tahmin edeceğiniz gibi. Ankara - Çankaya da fellik fellik arasanızda kirli kalitesiz benzin bulamazsınız zaten. Ki konunun benzinden kaynaklanmadığına neredeyse eminim. Aracım bundan bir ay önce yine aynı koşullarda şiir gibi hızlanıyordu. Fikir verebilecek arkadaşların fikirlerine açığım. Aklıma yakıt filtresi, buji, yakıt deposu, gaz kelebeği vs. ya da allah korusun şanzıman geliyor. Şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bana yakıt filtresi gibi geldi. Şanzımanla ilgili olsa küt diye vuruntu yapar.
|
|
![]() |
|
Priv ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Teşekkürler yanıt için. İçim biraz olsun rahatladı. Biraz da Eat'nin sorunsuzluğuna güvenerek almıştım arabamı. Şanzımandan kaynaklanıyorsa büyük hayal kırıklığı olur benim için.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Siz yine de kick down olayını fazla yapmamaya çalışın. Eat 6 sorunsuz bir şanzıman olsada otomatik vitesin yapılış amacı konfordur. Fazla agresif kullanmak şanzımanın ömrünü oldukça kısaltır.
|
|
![]() |
|
Açıkçası biraz sürüş stilim o şekilde. Dip gaz dip fren... 308 bu tür sürüşe çok iyi yanıt veren bir araç. Sürücüsüyle iletişimi var. Ama tabi dediğinizde doğru. Dikkat etmek lazım.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Bence 1.2 motora çok yüklenmeyin hocam. turbo beslemeli küçük motorlarda bu tip zorlanmalara pek gelemezler hangi marka olursa olsun illa bir sorun çıkartır. bir dönem biraz sakin kullanın derim. dediğiniz soruna gelince genelde buna yakıt - yakıt filtresi - buji ve bobin kaynaklı olabiliyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
bobin nedir bilmiyorum ama diğerleri banada ihtimal dahilinde geliyor. Şehir dışına çıkacağım. Döndüğümde tekrar Göral'a gideceğim ve sorun nedir bulana kadar çıkmayacağım oradan. Şanzıman ve turbo değilse çok canım sıkılmaz açıkçası. Pahalı parçalar arıza verince daha can sıkıcı oluyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |