|
Plaka Restorasyonu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
İsmailAteş
1. Vites 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2010 Saat 19:47 |
Plakaya boya damlaması sonucu tiner ile temizlemek isterken malum yazılarda hafiften silinmişti.Tabi zamanında etkisiyle bu plaka daha da kötü bir hal aldı ve bende böyle bir uygulamaya başvurdum.
Malzemeler: -Permanent kalem (Kırtasiyelerde bulunabilir tercihen M serisi öneririm;kalın uçludur.) -Maket bıcağı -Kağıt ya da Koli Bandı (Tercihen kağıt bant) Kağıt bant bulamadığım için koli bandı ile ilk olarak tüm rakam ve harflerin üzerini bantlıyoruz. Ardından maket bıçağı yardımı ile her karakterin kenarlarını kesip boyamak istediğimiz yerin harici yerleri maskeliyoruz ve Permanent kalem ile boyamaya başlıyoruz.Maskelenmiş ve harflerin boyanmış hali. Son olarak bant ile yaptığımız maskeleri söküyoruz ve bazı sızmış boyaları maket bıçağının ucuyla temizliyoruz. Burada önemli olan konu kalem ile boyadığımız için kalemi aynı paralellikte sürmeliyiz dalgalı olmaması için ve her karakteri tek seferde boyayıp bitirmeliyiz.Çünkü kalemin mürekkebi çabuk kuruyan bir yapıya sahip. Kolay Gelsin.. |
|
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
|
cerci07
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
guzel olmus paylasim icin tskler bu plaka boyamayla ilgili aklimda bi proje var bilmiyorum deneyen oldumu
projen su sihay olan rakam kisminida fosforlu bi boya ile boyarsak radarlarin cektikleri fotograflarda plakanin gozukme ihtimali varmi bence plakanin tamaminin parlamasi ve rakamlarin okunmamasi ihtimali agir basiyor deneyen varsa paylasirsa sevinirim |
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
elıen saglık kardesım guzel calısma
|
|
mabolla
1. Vites 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı yöntemi de ben yaklaşık 5 ay önce yapmıştım.benm sadece karakterlerin boyası silinmişti.5 aydır da gayet güzel dayandı,avatarımdaki resim.
plakalara en çok zarar veren şey basınçlı su ve yapışan sinekler,artık bunlara dikkat ediyorum
|
|
Baran yıldırım
|
|
İsmailAteş
1. Vites 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Evet Mustafa Bey,dediğiniz gibi bir yol var ama boyayarak değil sadece şeffaf bir sprey sıkarak plakanızı kameralarda saklayabiliyorsunuz
Haklısınız plakaya zarar veren en önemli etkenler onlar ama böyle basit bir yöntemle eskisinden daha iyi bir görünüme sahip olabiliyorlar
|
|
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |