|
OTOMATİK TRANSMİSSİON YAĞI YARDIM?? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
10URAKAR
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2015 Saat 08:20 |
Merhaba arkadaşalar,
Aracım 206 otomatik vites... Sabahları araç ısınmadan yola çıktığımda şanzuman kendini korumaya alıyor yani (* ve S modu yanım sönmesi hatası) veriyor. Ben yağdan olduğunu düşünüyorum opet geçen yağ gördüm 1L'si şişesi 13-15 tl civarı bundan 3 şişe alsam mı? Bu yağ kullanılır mı? Ne kadara bu işi yaptırabilirim. Bu konu da yardımlarınızı bekliyorum iyi günler, |
|
OkanTekin
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2012 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OkanTekin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Şanzuman yağından kaynaklandığını düşünüyorsanız eğer bunun değişimi çok kolay değil. En basitinden bir kanal bulmalısınız ki aracın altına girebilesiniz.
Size tavsiyem OBD cihazıyla şanzuman yağının kaç km de olduğunu öncelikle öğrenin. Gerekiyorsa ekleme yaptırırsınız. 13-15 liralık bir ürün de alabilirsiniz , kalitesini bilmiyorum ama o aldığınız ürün size ilerde daha fazla masraf çıkarmasına neden olur. Burada bence yapılması gereken en doğru şey Peugeot un tavsiye ettiği şanzuman yağını kullanmaktır... Fiyatı ne olursa olsun. 100 lira vermekten kaçıp 2-3 bin liralık hasara neden olmak var. Hatta yolda ilerlerken kaza yapmanıza bile neden olabilir. Hiçbirşey insan sağlından önemli değil... Eğer yağ dışında başka bir problem varsa benim aklıma ilk gelen selenoid valf isminde bir parça var. Bu arızalanmış olabilir. Tamiri biraz maliyetli olabiliyor... Ya da otomatik vites P konumundan diğer konumlara geçerken (frene bastığınızda) diğer vites geçişlerini mekanik olarak kontrol eden ufak bir parça var. Adını şuan hatırlayamadım. O işlevini yitirmiş olabilir. Bu ucuz bir parça bu arada... Aklıma gelenler bunlar... |
|
Okan Tekin
|
|
10URAKAR
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2014 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Okan Bey,
Çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim, |
|
hasanhasan
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasanhasan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
hocam eğer yağ almadıysan burdan alabilirsin ben burdan aldım yanında cam suyu hediye ettiler tavsiye ederim
http://urun.n11.com/hidrolik-sistem-yagi/hidrolik-direksiyon-yagi-atf-P57282667
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |