|
Antipollution Fault Hatasi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
sendemi
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2020 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2020 Saat 10:54 |
Merhaba ,
2008 Model 1.4 75HP Peugeot 207 sahibiyim. Samsundan Istanbul'a dönerken aracım antipollution fault hatası verdi ve motor ışığı yaktı sonrasında da gaz vermediğimde istop etmeye ve 4000 deviri geçtiğimde ise titremeye ve teklemeye başladı. Samsun dan istanbul'a gelene kadar baya bi ter döktüm :) Istanbul da aracı servise götürdüm bilgisayara bağladıklarında çıktı aşağıdaki gibiydi, bu problemi daha önce yaşayanlarınız varmı ? Şu an bi problem yok fakat olmayacağının da garantisi yok. |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Muhtemelen enjektör tıkanmış yada kablolarda temassızlık var gibi. bobin ve buji kontrolü yapıp enjektörü söküp temizlemek gerekiyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
sendemi
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2020 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bobin ve bujileri orjinalleriyle değiştireyim diyorum. 1.4 Benzinli için Enjektor pahalımıdır ?
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tek enjektör pahalıdır hocam ortalama 150-200 tl tanesi
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
brkcngz77
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2020 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı brkcngz77
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
merhaba ayni sorun 2009 1.4 dizel 207 aracimda benimde basima geldi yaklasik 1 aydar boyle kullaniyorum ilk defa total den aldim yakiti ertesi gun bu arizayi gosterdi bende muhtemelen yakitta ki pislikten dolayi oldu suan bir sorun yaratmiyor bu sekilde kullaniyorum bu aralar tamirciye gidicem
ist beylikduzu tarafinda iyi usta oneren olursa ugrayabilirim
|
|
edmar0707
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı edmar0707
|
benzer sorun daha yeni benimde başıma geldi, gaza basınca stop edip beyaz duman atıyordu usta enjektörlere baktı direk enjektör memeleri değişti 4 üde 1600 tl verdim sorun çözüldü
|
|
sendemi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bugun tekrarladı, ilk bu problem olduğunda da yağmur yağıyordu bugünde yağmurda oldu. Sensörlere vs şu değiyor olabilirmi
|
|
Bay Alper
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2022 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Bay Alper
|
Bende de aynı sorun oldu. Servise götürdüm 4 bujiyi de değiştirdiler sorun çözüldü. Sanıyordum 1 ay sonra yine aynı hatayı verdi. Bakalım an itibarıyle benzin katkısı enjektör temizleyici döktüm depoya, deneyip göreceğim. Bu arada bende 1 ve 2. viteste araba gaz kesiyor yemiyor diğer viteslerde sorunum yok.
Düzenleyen Bay Alper - 24 Kasım 2022 Saat 14:09 |
|
antipollution
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
|
dizel 1.4 bu hatayı aldığımda EGR tıkanıp elektroniği bozulduğu anlaşılmıştı.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |