Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >508 (2011-2018)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DS5'ten, Peugeot 508 2.0 163 SW - Bolca Sorunlu :)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

DS5'ten, Peugeot 508 2.0 163 SW - Bolca Sorunlu :)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Turgut M Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Turgut M Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: DS5'ten, Peugeot 508 2.0 163 SW - Bolca Sorunlu :)
    Gönderim Zamanı: 5 Saat 50 Dakika önce Saat 00:55
İlk defa bir Peugeot sahibi oldum ve aranıza katılmaktan mutluyum. Arabaları severim ve forumlarda gezerken güzel paylaşımlar ve değerli bilgileri hep görmüşümdür burada. Kısmet bu güne oldu. 

Öncelikle resimle başlayalım. Arabam ve Motorum (üstü kapalı üzgünüm)

Ford Mondeo 2.0 ile 508 HDI 2.0 arasında kaldım. Çok zamandır beğendiğim 508 'i aldım. Sorunu ÇOK, parası AZ bir araba aldım. Ucuz etin yahnisi :) Arabaya bakmamışlar. 

Lafı çok uzatmadan;
Arabamda çeşitli arıza kodları var. Bu yüzden kim hangisini biliyorsa yorum ve bilgi paylaşabilir mi? 

Car Scanner ELM OBD2
Version: 1.112.3/401123/GP
DTC report
Connection profile:  Date: 28.10.2024 15:16:30
============================
OBD-IIOBD-II
DTCs: 5
----------------------------
P0487 [0x0487]
Exhaust gas recirculation (EGR) system, throttle position control - circuit malfunction
Durum: Onaylı
P0215 [0x0215]
Fuel shut-off solenoid - circuit malfunction
Durum: Bekleyen hata var
P1497 [0x1497]
P1496 [0x1496]
P1499 [0x1499]
============================
Motor kontrol ünitesiMotor kontrol ünitesi
DTCs: 1
P0215 [0x0215]
Fuel shut-off solenoid - circuit malfunction

Ayrıca;
- Xenon adaptif far motorunu değiştirmem gerekiyor.
- Direksiyon pompası değişmeli çünkü sürekli ses çıkarıyor pompa. Araba çalışmasıyla birlikte arı vızıldaması gibi başlıyor.
- Anahtarsız giriş ve çalıştırma var ama sol kapıdan anahtarsız kapı açma çalışmıyor. Sağ kapıdan açmam lazım.
- Motor takozları vs diye arızalar küçülüyor. 

Şimdi yeni bir sorunla karşılaştım. Hatta 2 sorun. 
** Geçtiğimiz gün yedek anahtarın pili bitti. Start düğmesine uzun basarak kapattım eve girdim. Bu arada herhalde pili bitmiştir. Birden çalışmayı bıraktı. Daha önce de ara ara görmemezlik yapıyordu. Sonra diğer orjinal anahtarla sürdüm bir süre. Ancak onun da pilini çıkarttım araba çalışırken ve arabanın içinde pilini çıkartıp diğerine taktım. Akıllıyım ya acaba kumanda mı bozuk, anahtar mı diye çalışan pili değiştirdim. Çalışmadı. Ancak bunu yapınca, çalışan anahtarımda çalışmaz oldu. Araba çalışırken arabanın içinde bunu yaptığım için olduğunu düşünüyorum. Çünkü evde de yapmıştım, çekim alanı dışında hiç sorun olmadı. Şimdi iki anahtarım da HİÇ ÇALIŞMIYOR.
NOT: Ekranımda kumanda pili zayıf gibi bir uyarı olmadı hiç. Var mı onu da bilmiyorum. 

** Dünde arabanın yağını kontrol etmek için yağ çubuğunu çektim, sildim bir güzel ve sokup çıkarayım, yağ seviyesine bakayım dedim. Soktuğum yerde çubuğun ucu kaldı. Bilenler bilir, mühendisler neden bilmem ama 6 7 cm lik bir plastik yapmış. Uzun sert plastik ve doğal olarak kırıldı. Soktuğumda ÇIT sesini duydum ve çektiğimde 4 cm kısmı yoktu. Muhtemelen yağ değişiminde çıkar ama o zamana kadar beklemeli miyim ? Yoksa 4 ay önce yağ değişimi olmasına rağmen yine bir karteri söktürüp yağ değişimi yaptırmalı mıyım ? Bu arada umarım çıkar. 

Velhasıl, arabayı sevdim. Zaten uzun yol için aldım. Asıl sorun Şubatta Muayene var ve EGR yüzünden, far motorunun çalışmaması yüzünden, silecek motoruda var tabi su atmıyor onun yüzünden muayeneden kalacak. 

En büyük derdim şu anda EGR aslında. EGR iptali söz konusu değil. Yaptırmam. Ancak EGR hatası varken de muayeneden geçmeyecek. Normalde bazen motor ışığı yakıyor. EGR yüzünden. Hafifte çekişten düşüyor ama bazen... Bir kez stop ettikten yada ertesi gün kalmıyor hata gidiyor kendi. Ancak BAZEN olmadık şekilde yine beliriyor. Depo katkısı vardı STP 'nin Gold serisi. Onu kullanalı günlerdir yanmadı ama sistemde ODB ile bakınca görünüyor ve bu yüzden geçmeyecek. 

Şimdi burada EGR için nasıl bir çözüm bulabilirim? Yani EGR valfi ve EGR soğutucusu SET olarak mı değişmeli ? Yoksa daha basit bir çözüm olabilir mi ? Bilenlerin yardımlarına ve birazda merakla incelediğim 508 hakkında sohbete hayır demem. 

Buraya kadar sıkılmayıp okuduysanız, teşekkürler Handshake
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon DS5'ten, Peugeot 508 2.0 163 SW - Bolca Sorunlu :) son mesaja git 116 0 Turgut M
konu icon Pevgeot 206 motor arıza ışığı yanınca stop etmesi son mesaja git 2022 0 kartal52
konu icon 307 SW İçin Kalorifer peteği borusu lazım(acil) son mesaja git 253 0 Kesim
konu icon 307 SW Kalorifer peteği borusu lazım(acil) son mesaja git 264 0 Kesim
konu icon Peugeot Expert Van Bagaj Kapağı Ses son mesaja git 335 0 AydınOkay
konu icon Peugeot 308 T9 (MOTOR ARIZASI) son mesaja git 635 0 ulamburias
konu icon Triger Kayışı Ölçme Aparatı-Paslanmaz çelik son mesaja git 419 0 Engine34
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 24367 18 ulamburias
konu icon 308 1.6 Vti P1339 Hatası son mesaja git 5015 6 Arafat
konu icon 206 GTI 2 silindir ateşleme hatası son mesaja git 459 1 yigit0060
konu icon Peugeot 206 araç calisir degilken gosterge isiklar son mesaja git 836 1 muratzengin
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 756 3 muratzengin
konu icon 307 analog klima sıcak soğuk düğmesi son mesaja git 631 0 oguz1312
konu icon Araç 3000 devirli geçmiyor son mesaja git 382 0 Pejjjo
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 482 0 Kılıç_27
konu icon SİLİNDİR KAPAĞI son mesaja git 707 0 huzurndarememre
konu icon bluetooth Sorunu son mesaja git 598 0 cihann.25
konu icon 308 marş basıp çalışdıktan sonra stop etmesi son mesaja git 1651 2 Pejo308izmir
konu icon Kocaeli gebze son mesaja git 1085 2 talip206
konu icon 206 Motor Soğukken Stop Etme ve Yolda Tekleme son mesaja git 459 1 talip206
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
muratzengin 2
yigit0060 2
ulamburias 2
Kesim 2
Arafat 1
Engine34 1
AydınOkay 1
kartal52 1
Turgut M 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English