![]() |
|
80-90 km hız dan sonra titreme? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yusuf333 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2015 Konum: tatvan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2015 Saat 16:12 |
arkadaşlar aranıza yeni katıldım, benim bi sorunum var çözmem için yardımcı olursanız sevinirim.
aracım 206 color line 2001 model, geçen hafta uzun yol yaparken 150 km kadar yol gittikten sonra aracımda bir titreme başladı. 80 yada 90 km hıza gelince titreme oluyor gazı kesince kesiliyor, gaza basınca çok hissedilir bi şekilde titriyor araç. aynı zamanda vites koluna bakınca da onda da bir titreme oluyor, sebebi nedir ne yapabilirim acaba, alalı 2-3 ay oldu hemen sorun çıkarması canımı sıktı yaa :(
Düzenleyen yusuf333 - 19 Nisan 2015 Saat 16:37 |
|
![]() |
|
tezmert ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2015 Konum: kadıköy Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eğer sadece gaza bastığınızda yapıyorsa muhtemelen sağ veya sol aks tan kaynaklıdır.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bujileri kontrol ettirin. birisi yanmış olabilir. Arkdaşın başına gelmişti düşük hızda belli etmiyordu kendini. Biraz hızlanınca çekişten düşme titreme gibi olaylar oluyordu. Bi baktık buji çıkmış yerinden
|
|
![]() |
|
hakao ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2014 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Aynı sorun bendede vardı 90 ı geçince titreme yapıyordu lastikleri değiştirdim rot balans a girdik sorun düzeldi. Bi lastik balanslarına bi baktır ilk bence yada jantlarda bi sorunda olabilir
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Gaz kesilince düzelmesi sorunun motor veya şanzumandan kaynaklı olacağını kuvvetlendiriyor.
Aks ya da bilyesinden kaynaklı olsa gazla kesilmez.
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
+1
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
şanzıman kulağı yada motor kulağı kırılmış olabilir. balans kurşunu düşmüş olabilir. baktırmak lazım...
|
|
![]() |
|
yusuf333 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2015 Konum: tatvan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Aks
Buji Rot balans Motor kulağı Sanziman Herkes farkli bişey söylemiş. Ilk kontrolde usta bujileri değiştirdi. Sorun çözülmedi. Aks olmasi muhtemel dedi. Aldik akslari sag ve sol komple. Degistirecegiz bakalim. İnş sorun sadece bu olur. Şanzımana girersek daha yüklü masraf cikar degil mi ? |
|
![]() |
|
Rot ve balans daha once yapilmisti.
|
|
![]() |
|
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
motor kulağından olmadığı kesin... eğer rolantide de titreme varsa motor kulağı diyebiliriz..
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
![]() |
|
Hayir yok 100 iken bile gaza basinca titriyor. Cekince titreme sifir.
|
|
![]() |
|
Erhan_Gti ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Erhan_Gti
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorun bendede var arkadaşım aksları değiştirdiğinde düzelirse yada nasıl düzeldiğini buradan bildirirsen banada yardımcı olursun teşekkür ederim :)
|
|
![]() |
|
Usta sag aks sorunlu gibi dedi, ben sağ ve sol ikisini de aldim. Degistirdik akslari. Ve çok şükür titreme sorunu duzeldi. :)
Ayni sorunu olan arkadaslar varsa aks olduğunu bilsinler. Ama dikkat edin sikayetiniz ayni olmasi gerek. Farkli sikayetler farkli sorunlar oldugunu ve farkli çözümler olduğunu gosterir. Saygılarımla... |
|
![]() |
|
Aks degusiminden sonra muhakkah rot yapılmalı. Buda ekstra bilgi :)
|
|
![]() |
|
Abdullah51 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2023 Konum: Niğde Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Abdullah51
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İyi günler kardeşim benimde 90 dan sonra başlayan titreme var direksiyonda değil 110 a kadar sürüyor aynı mi benim sıkıntım sizce
|
|
![]() |
|
Ahmtyt ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2023 Konum: Şanlıurfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Konuyu taze deneyimle hortlatim.
Az önce başıma geldi düz yolda giderken gaza basınca hafif bir tık sesi geldi ve titreme yapmaya başladı. Bir an düzeliyor ama sonra tekrar devam ediyor ve sadece gaza basınca oluyor. Bunu genelde belli bir hızdan sonra yapıyor şehir içinde olmadı. Gazdan çekince yada vites boşta gaza basınca herhangi bir sorun yok. Aks, egzoz, buji, motor- şanzıman kulakları yazılmış. Ustaya giderken deneyimli olalım Net bir çözüme ulaşan varmı?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |