![]() |
|
206 4. enjektör arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
oktay81 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2018 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mart 2018 Saat 16:28 |
Merhaba, aracım 2006 model LPG'li. Birkaç hafta önce benzinde kullanırken çekişi zayıfladı, boğuk ses çıkarmaya başladı ve arıza lambası yaktı. Biraz bu şekilde sürdükten sonra LPG'ye aldım ve normale döndü ama benzine alınca aynı sorun devam etti. Bunun üzerine sanayideki bir peugeout ustasına götürdüm. Usta, aracı bilgisayara bağladı ve beynin "4. enjektör arızası verdiğini" söyledi. Enjektörü değiştirdik aracın çalışması düzeldi ama beyin aynı arızayı vermeye devam etti. Usta bunun üzerine arızanın beyinde olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Araç LPG'deyken arıza lambası sönüyor ve çalışmasında bir sıkıntı çıkmıyor. Benzinde çalıştırıp arıza lambası tekrar yanmadığı sürece, bilgisayara bağlandığında arıza görünmüyor. Aranızda bu sorunu yaşayan var mı, problem ustanın dediği gibi beyinde olabilir mi? Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam aynı sıkıntının benzerini yaşadım. 2. ve 3. enjektör arızası vermişti, değiştirdiler sorun düzeldi. arıza kaydını sildikten sonra yine aynı enjektörden hata vermesi ilginç. enjektörlerin yerlerini değiştirip denemek gerek.
|
|
206 1.4 feline 2006 model
|
|
![]() |
|
oktay81 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2018 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Yanıtınız için teşekkürler fakat usta yerlerini de değiştirdiğini söyledi. Burada en büyük sorunum koca İzmit'te Peugeot'ya bakan sadece 2 ustanın olması, üstelik bunlardan da sadece birinde bilgisayar var.
|
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
hocam istanbulda bile ustaların çoğu arabaya bakmadan yorum yapıyor. düzgün usta bulmak zor. İstanbula gelirseniz bostancı oto sanayide tavsiye edeceğim usta var pm attım.
|
|
206 1.4 feline 2006 model
|
|
![]() |
|
Barsbas.bb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Barsbas.bb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Herkese merhabalar hocam;
Aynı sorunu bende yaşıyorum nasıl çözdünüz hocam İstanbul Avrupa yakasında ustasını bulup yaptıramadım bir türlü 4. Enjektörü değiştirdim bujiler değişti bobin geçtiğimiz Kasım ayında değişmişti tutmadı sanırım o tekrar değişecek ama bobin değişince enjektör arızası düzelicek mi emin değilim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |