|
(resimli anlatim) spor yay ve amortisör kisaltmasi |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Long Beach
2. Vites Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2010 Saat 13:40 |
Selamlar,
Spor (kisa yay) + orjinal amotisörlerin kullanimi . Sanirim, forumdaki uygun yer burasidir. Konu hakkinda sorunu olanlar icin, resimli olarak anlatim. Sizlerden ricam, aracinizin kesinlikle teknik ölcü ve ayarlariyla, etkisiz ve de yetkisiz kisilere oynatmamaniz. Bu hem sizin can-mal, hem de trafikteki diger araclar-sürücüler icin önemlidir. Forumda, baska bölümlerde, dilim döndükce anlatmaya calistigim, amortisör - yay kestirmenin sakincalarini, sadece karsi cikarak degil, ayni zamanda da yardimci olacagini düsündügüm icin, sizlere bu kisa dökümani hazirladim. Karsi cikmak ve sebep-neticelerini saymak iyi de, cözümü nedir ? Benim fikrime-uygulamama, karsi cikanlara sordugum soruyu, bu kez kendime sordum. Bu vesile ile, daha önceki konu hakkinda yazdiklarimdan, kirilan-alinan olduysa onlardan özür borcluyum. Bu karsi cikis yazilarim KESINLIKLE KALP KIRMAK icin degildi. Evet konuya dönersek, asagidaki foto.da ; Kisa yaylarimizi aldik, spor ( kisa) amortisörlerimiz yok ve orjinal amortisörleri kullanacagiz. Foto.da görüldügü gibi kisa yay + orjinal amortisör ve "AMORTISÖR YOLU KISALTICI LASTIK TAKOZ" Almancadan böyle cevirdim, Türkce piyasa adi nedir bilemiyorum. 1-2- veya 3 adede kadar bir amortisör icin kullanilabilir. Fazla abartmamak lazim ve Türkiye yol sartlari icin 35-40mm alcaltma kafidir. Asagidaki foto.da da uygulamasini görüyoruz. Beceri isteyen birsey de degil. Sirayla 1-2 veya 3 adet, ihtiyacimiza göre deneyerek, arabamizi kullanarak gerekli sayiyiy bulabiliriz. Saygideger forum katilimcilari. Sizlerden tekrar, tekrar rica ediyorum, hem sizin hem de trafikteki diger sürücü ve yayalarin can-mal güvenligi icin, KESINLIKLE AMORTISÖRLERINIZI , ÜSTE PARA VEREREK BOZDURMAYIN. Forumdaki yönetici arkadaslardan, bu konunun sabitlenerek, tüm tuning meraklilarinin faydalanmasi icin, sabitlenmesini ve tüm ilgilenecek olanlara, daha iyi ulasmasi icin yardimci olmalarini rica ediyorum. Ayrica, forum sponsoru Refom Tuning, cok uygun fiyatlar vermis, Almanyadan ucuz Düzenleyen Long Beach - 10 Haziran 2010 Saat 14:35 |
|
tazzzy106
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2010 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tazzzy106
|
bence mantıklı görünüyor...
ama denemek lazım tabiki..
|
|
Long Beach
2. Vites Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
|
Almaya'da uygulaniyor ve TUV'den onayli.
Teknik olarak amortisör ve yaylara hicbir zarari da yok, ayrica amortisör-yay-aracin garantisini de olumsuz olarak etkilemiyor. |
|
badcombatant
1. Vites 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
|
Bu paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık gerçekten güzel ve mantıklı bi uygulama amrtisöre herhangi bi mekanik bi uygulama yok mantıklı gerçekten
|
|
alpbeyazı
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2010 Konum: 307 HDİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alpbeyazı
|
nerden alıcaz bu aparatı!!!gören bulan alan ilgilenen varsa alalım bizde...
|
|
BEYLERBEYİ/İSTANBUL 0RH+ |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhabalar. benim 2004 model 307'im var bende geçen arka süspansiyondan gelen sesin takozdan geldiğini farkettiğimde yayların olmadığını da farkettim. arka süspansiyonlar için olmayan yayı nasıl takıcaz acaba?
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
the_beKKo
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2008 Konum: 307 HDİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 520 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı the_beKKo
|
nasıl yay yok arkada 307 lerde 4 adet yay var
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben lastikle çamurluğun arasından baktığım için görmemişim malum yeni 307 sahibi oldum. araştırdım biraz da yayın amortisörden bağımsız olarak hemen yanında olduğunu gördüm. bu amortisör kısaltıcı lastik takozu nasıl yapıcaz peki biraz farklı bir durum sanırım.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
muratgulen07
1. Vites 05 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2010 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 619 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muratgulen07
|
usta o yayı bende bulamadım yok :)
|
|
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
507 207 00 27 MuraT GÜLEN |
|
the_beKKo
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2008 Konum: 307 HDİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 520 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı the_beKKo
|
Var valla quiet_20 de açıklamış arka tarafta kalıyor :)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arka tamponun ortasından egılıp aracın altına bakarsan gorursun yay neredeymıs :))))))
|
|
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
tşk.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
güzel bir calışma ellerinizze sağlık
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende arkalara yay masrafından kurtulduk diye seviniyordum meğer amorsisörün arkasına gizlenmiş kerata (: kısa ve arkada olduğu için anca aracın arkasından eğilip bakınca gözüküyor (:
|
|
|
Ego_Ist
2. Vites 20 - Mart - 1982 Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar kusura bakmayın ben bunun ne işe yaradığını anlamadım :)
|
|
BERKAN
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2010 Konum: ÇORLU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bunun fiyatı nedir. nerden teymin edebilriz ve montajını kıme yaptırabılırız. aracım 206
|
|
Her yiğidin gönlünde bir ASLAN yatar...
|
|
gozem
2. Vites 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bence bu parcayı takarsan amortisör vurur.
amosörün çalışma aralığı kısalıyor cünkü |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
by-cx
1. Vites 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu olayın mantıgı ne onu anlamış değilim. amortisörün çalışma mesafesinimi kısaltıyo o zaman daha çok vurmazmı takoza. araç yüksekliği dahada havada kalıcağı için sanırım altı vurmaması için başka mantık yüretemiyorum.
|
|
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
|
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
valla bak ya onu oraya takınca araba nasıl baslıyo:D onu taktıkdan sonra ne oluyoda araba basılıyo :S
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
gozem
2. Vites 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bencede öyle, amortsör vurur, davlumbaza sürtmeyi engeller ve altının vurmasını, kanımca |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |