(resimli anlatim) spor yay ve amortisör kisaltmasi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Genel
Forum Tanımlaması: Genel nasıl yapılır makaleleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9577
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 18:19 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: (resimli anlatim) spor yay ve amortisör kisaltmasi
Mesajı Yazan: Long Beach
Konu: (resimli anlatim) spor yay ve amortisör kisaltmasi
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2010 Saat 13:40
Selamlar,
Spor (kisa yay) + orjinal amotisörlerin kullanimi .
Sanirim, forumdaki uygun yer burasidir.
Konu hakkinda sorunu olanlar icin, resimli olarak anlatim.
Sizlerden ricam, aracinizin kesinlikle teknik ölcü ve ayarlariyla, etkisiz ve de yetkisiz kisilere oynatmamaniz. Bu hem sizin can-mal, hem de trafikteki diger araclar-sürücüler icin önemlidir.
Forumda,
baska bölümlerde, dilim döndükce anlatmaya calistigim, amortisör - yay
kestirmenin sakincalarini, sadece karsi cikarak degil, ayni zamanda da
yardimci olacagini düsündügüm icin, sizlere bu kisa dökümani hazirladim.
Karsi cikmak ve sebep-neticelerini saymak iyi de, cözümü nedir ?
Benim fikrime-uygulamama, karsi cikanlara sordugum soruyu, bu kez kendime sordum.
Bu
vesile ile, daha önceki konu hakkinda yazdiklarimdan, kirilan-alinan
olduysa onlardan özür borcluyum. Bu karsi cikis yazilarim KESINLIKLE KALP KIRMAK icin degildi.
Evet konuya dönersek, asagidaki foto.da ;
Kisa yaylarimizi aldik, spor ( kisa) amortisörlerimiz yok ve orjinal amortisörleri kullanacagiz.
Foto.da görüldügü gibi kisa yay + orjinal amortisör ve "AMORTISÖR YOLU KISALTICI LASTIK TAKOZ" Almancadan böyle cevirdim, Türkce piyasa adi nedir bilemiyorum. 1-2-
veya 3 adede kadar bir amortisör icin kullanilabilir. Fazla abartmamak
lazim ve Türkiye yol sartlari icin 35-40mm alcaltma kafidir.

Asagidaki foto.da da uygulamasini görüyoruz. Beceri isteyen birsey de degil. Sirayla 1-2 veya 3 adet, ihtiyacimiza göre deneyerek, arabamizi kullanarak gerekli sayiyiy bulabiliriz.

Saygideger forum katilimcilari. Sizlerden tekrar, tekrar rica ediyorum, hem sizin hem de trafikteki diger sürücü ve yayalarin can-mal güvenligi icin, KESINLIKLE AMORTISÖRLERINIZI , ÜSTE PARA VEREREK BOZDURMAYIN.
Forumdaki
yönetici arkadaslardan, bu konunun sabitlenerek, tüm tuning
meraklilarinin faydalanmasi icin, sabitlenmesini ve tüm ilgilenecek
olanlara, daha iyi ulasmasi icin yardimci olmalarini rica ediyorum.
Ayrica, http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=109&title=reform-tuning-daytona-tuning-modifiyetuning-ekipmanlar - forum sponsoru Refom Tuning , cok uygun fiyatlar vermis, Almanyadan ucuz 
------------- 1- Ucuza alan iki kere alir 2- Calisiyorsa kurcalama 3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez. 4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: tazzzy106
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2010 Saat 13:59
bence mantıklı görünüyor...
ama denemek lazım tabiki..
------------- http://img687.imageshack.us/i/mssnn.jpg/">
QUICKSILVER - ömer gamzeli-BURSA
|
Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2010 Saat 14:29
Almaya'da uygulaniyor ve TUV'den onayli. Teknik olarak amortisör ve yaylara hicbir zarari da yok, ayrica amortisör-yay-aracin garantisini de olumsuz olarak etkilemiyor.
------------- 1- Ucuza alan iki kere alir 2- Calisiyorsa kurcalama 3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez. 4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.
|
Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2010 Saat 01:39
Bu paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık gerçekten güzel ve mantıklı bi uygulama amrtisöre herhangi bi mekanik bi uygulama yok mantıklı gerçekten
|
Mesajı Yazan: alpbeyazı
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2010 Saat 01:49
nerden alıcaz bu aparatı!!!gören bulan alan ilgilenen varsa alalım bizde...
------------- TesadÜfeN GeldİK, mEcbuRen yaŞıyOrUZ...
BEYLERBEYİ/İSTANBUL
0RH+
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 19:46
merhabalar. benim 2004 model 307'im var bende geçen arka süspansiyondan gelen sesin takozdan geldiğini farkettiğimde yayların olmadığını da farkettim. arka süspansiyonlar için olmayan yayı nasıl takıcaz acaba?
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: the_beKKo
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 19:47
nasıl yay yok arkada 307 lerde 4 adet yay var
|
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 20:47
ben lastikle çamurluğun arasından baktığım için görmemişim malum yeni 307 sahibi oldum. araştırdım biraz da yayın amortisörden bağımsız olarak hemen yanında olduğunu gördüm. bu amortisör kısaltıcı lastik takozu nasıl yapıcaz peki biraz farklı bir durum sanırım.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: muratgulen07
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 20:50
usta o yayı bende bulamadım yok :)
------------- 3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+) 507 207 00 27 MuraT GÜLEN
|
Mesajı Yazan: the_beKKo
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 21:10
Var valla quiet_20 de açıklamış arka tarafta kalıyor :)
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 21:18
arka tamponun ortasından egılıp aracın altına bakarsan gorursun yay neredeymıs :))))))
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 21:40
tşk.
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 23:18
güzel bir calışma ellerinizze sağlık
|
Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2011 Saat 09:56
Bende arkalara yay masrafından kurtulduk diye seviniyordum meğer amorsisörün arkasına gizlenmiş kerata (: kısa ve arkada olduğu için anca aracın arkasından eğilip bakınca gözüküyor (:
|
Mesajı Yazan: Ego_Ist
Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2011 Saat 11:33
arkadaşlar kusura bakmayın ben bunun ne işe yaradığını anlamadım :)
|
Mesajı Yazan: BERKAN
Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2011 Saat 11:08
bunun fiyatı nedir. nerden teymin edebilriz ve montajını kıme yaptırabılırız. aracım 206
------------- Her yiğidin gönlünde bir ASLAN yatar...
|
Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2011 Saat 19:47
bence bu parcayı takarsan amortisör vurur.
amosörün çalışma aralığı kısalıyor cünkü
------------- Mehmet Ali ÇECELİ 2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
|
Mesajı Yazan: by-cx
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2011 Saat 20:50
bu olayın mantıgı ne onu anlamış değilim. amortisörün çalışma mesafesinimi kısaltıyo o zaman daha çok vurmazmı takoza. araç yüksekliği dahada havada kalıcağı için sanırım altı vurmaması için başka mantık yüretemiyorum.
------------- x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2011 Saat 20:59
valla bak ya onu oraya takınca araba nasıl baslıyo:D onu taktıkdan sonra ne oluyoda araba basılıyo :S
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2011 Saat 20:59
by-cx Yazdı:
bu olayın mantıgı ne onu anlamış değilim. amortisörün çalışma mesafesinimi kısaltıyo o zaman daha çok vurmazmı takoza. araç yüksekliği dahada havada kalıcağı için sanırım altı vurmaması için başka mantık yüretemiyorum. |
bencede öyle, amortsör vurur, davlumbaza sürtmeyi engeller ve altının vurmasını, kanımca
------------- Mehmet Ali ÇECELİ 2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
|
Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2011 Saat 21:09
su 307 lerde arka amartısorlerden gelen sesın kaynagını cozen varmı ben anlamadım bazıları amartısorlerı degıstırdım gene duzelmedı yayı degıstırdım duzelemedı gıbı acıklamalar yapıyor o zaman nerden gelıyor bu ses suspansıyon denen sey amartısor ve yay degılmı bırde torsıyon var dıye bılıyorum o zaman torsıyondanmı ya cozum bulan yokmu
|
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2011 Saat 21:11
ben torciyon burclarını değiştirdim 1ay falan oldu, cokta güzel oldu ;)
|
Mesajı Yazan: by-cx
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2011 Saat 21:14
Kahve falı bakar gibi bence amortisörüne yol görünüyo 2 vakte kadar cebinden mavi mi desem kırmızımı nakitlerine yol görünüyo.. 
------------- x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2011 Saat 21:45
bu torsıyon burcunun fıyatı ne kadardır kardesım bırde kesın cozummu
|
Mesajı Yazan: jdm fatih
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2011 Saat 13:30
kardeş bunu nerden bu
lsaz açıklaman guzel ama
|
Mesajı Yazan: mehmetaydinpug
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2012 Saat 13:14
güzel paylaşım yayları amörtisörleriyle oynanmış çok araç var trafikte.arkadaşımızın dediği gibi üste para vererek sağlam parçayı bozdurmayalım.
------------- 2000 106 Quicksilver HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG
|
|