![]() |
|
Yay taktım sesler deli etti.Şimdi düzeldi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2010 Saat 00:48 |
dün önlere 5 cm eibach yay taktırdım ama amortisör değiştirmedim. tak tuk sesler birazda olsa geliyor direksiyonu çevirirken ve özellikle park ederken yada sokak arasında yavaşça dönerken falan. bu sesi kesmek için ne yapmak gerekir? amortisör değiştirmek keser falan dediler ama ne kadar doğrudur ve 5 cm eibach yay için hangi amortisör takılır ne kadardır?
yaylar sıfır ve uçlarında kendi lastikleride takılı. ses sinirimi bozdu ve huzursuz etti beni. arabaya herhangi bir zararıda varmıdır? ustam normal dedi. Bu işi yapan yay satan falan bi esnafla konuştum farlarımı tamir eden.Oda normal dedi. Bilgisi olan varsa aydınlatmanızı rica edicem. tşk Düzenleyen BuRÇaK - 01 Mayıs 2010 Saat 17:08 |
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sanirim baska bir yerde yazmistim. Sadece yay takma ile olmaz, kesinlikle sürüs güvenliginizi tehlikeye sokar, kesinlikle yay+amortisör.
Koni - Eibach gibi üreticilerin de söyledikleri budur. Amaclari illaki yay satmak degil, iyi kombinasyonu saglamak ve kaliteyi herdaim yukarda tutmaktir. Orjinal yaylar kalmak sureti ile amortisör degistirebilirsiniz ama sadece yay olmaz. Üreticin söyledigi ve TUV 'ünde kabul ettigi budur. |
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
peki hangi amortisör takılır? Amortisördede ölçü yada cm falan varmı? fiyatları nedir?
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
yay takınca bu tür seslere hazırlanmak lazım. elbette amörtisör takılsa daha da güzel olur. sesler bir nebze azalır. şimdi konfordan da şikayet edeceksin.
acaba yay takmadan önce konu açmışmıydın, hatırlayamadım. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
yok açmamıştım ama amortisör olayını kimse dememişti. ilk defa giriştim böyle bişeye ve araştırdığıma göre 5 cm yay orjinal amortisörlere zarar veriyormuş zamanla. amortisör fiyatları nedir ve hangi amortisör takılır bu durumda?
|
|
![]() |
|
yusufcilgin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yusufcilgin
orjınal amortisörlerini spora cevittir bunu en ii yaanlardan biri maslak sanaide 2. kısımda namistain amortisör sesler kesilecektir şikayetlerini anlat istedigin gibi yapıyorlar hee param var diosan o zamn hiç ugrasma koni amortisör al |
|
Dalqasız denizde herkes kaptan
|
|
![]() |
|
orjinal amortisörümü spora çeviriyorlar? anlamadım? fiyat ne kadar tutar işçilik falan hepsi? sen yaptırmıştın sanırım bi ara. memnun kaldınmı sonra?
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Eski konforunu kesinlikle bulamazsın ama bir nebze de olsa konforlu ve güvenli olan 3 amortisör önerebilirim..
Koni,Billstein,Monreo.. |
|
![]() |
|
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
Aynen Nama Gidersin Sikayetlerini Tek Tek Anlat Ona Göre İşlem Yaparlar İstersen Erken Git Yogun Oluo Özellikle Ctesi Günleri.Nizam Ustada Sevdigim Ustalardan Birtanesidir..!Eger Nama Gitmesen Koni Al Derim Kardesim.....
|
|
StOcK 99 106 S16/GTI
|
|
![]() |
|
amortisörde ölçü varmı bunu merak ediyorum. yoksa 206 için monreo yada koni alsam oluyomu yani?
|
|
![]() |
|
Aytaç ve yusuf sağolunda bişey soracağım. ne kadar sürüyor yapılması ve maliyeti nedir?
|
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Eibah yay + Eibach amortisör
![]() orjinalini nasil yapiyorlar bilmiyorum ama, teknik acidan sakincasi olmasaydi sanirim üzerindeki marka ne ise onu kendi yapardi ( keme+bicme ne ise artik) Canin ve de malin degerliyse , tabiri caizse merdiven alti imalattan kacin. Ucuz alan iki kere alir. |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
sesli yaşamayı öğrenmek lazım veya hortumlara 2 bakla alttan üstten sarıcak şekilde uzun hortum geçirilmesi lazım ben 106 da sesi öyle kesmiştim.
|
|
![]() |
|
Hacı ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1981 Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ustama gittim. bu ses normal alışmalısın dedi. yaylar kısa olduğu için daha fazla geriliyormuş döüşlerde ve tehlikeli bir durum olmadığını söyledi. amortissörerede kısa vadede birşey olmayacağını sadece setlerde yavaşlamam gerektiğini söyledi. karter muhafaza yok hacı ağbi ama zaten şu anda önler3 cm falan indi. baktım yapışmadı daha araba.
namiştain arayıp soracam bide. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Selamlar, evet var, kisa yaylar icin kisa amortisörler var, bakiniz spor yay+amortisör üreten firmalarin sayfalarina. Aracin yola tutunmasini, virajda yoldan cikmamasini, frenajda emniyetli durmasini saglayan, süspansiyon sistemidir. Bu is sakaya gelmez, maddi zararini er ya da gec görürsünüz. |
|
![]() |
|
ses kesilmeyince NAM amortisöre gittim.
2 ye doğru söktüler 4,30 gibi çıktım. amörtisörler spora çevrildi.ses %95 kesildi. bazen nadiren arada ses geliyor onada zamanla azalacak dedi.garanti belgesini verdi 1 yıl amoertisör patlamasına karşı garantili. şimdi zıplamıyo araba,daha iyi yani.
yusuf sağol kardeşim sorun çözüldü. Düzenleyen BuRÇaK - 01 Mayıs 2010 Saat 16:43 |
|
![]() |
|
Hacı ![]() 2. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1981 Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
Gelmiş geçmiş olsun burçak sevindim ne marka taktılar amortisörleri toplamda ne kadara mal oldu ?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Allah razı olsun. Tşk ederim ağbi.
Yeni amortisör takılmadı. orjinal amortisörleri spora göre kısalttılar.Binlerce arabaya yapmışlar ve garantide veriyo. Gerçekten yol tutuş ve performans orjinale döndü hemen hemen. istediğim oldu yani. umarım sorun olmaz. spor koni amortisörler 1000 tl den başlıyo veremem çok para. 200 e yaptırdım ağbi. Ben o sesle yaşayamazdım. Adamların tek işi amortisör ilk defa böyle bir yer gördüm ve ne arabalar geliyor görseniz. BMW-Mercedes-LAND ROVER hepsine farklı işlem yapıyolar ama hep amortisör konu. Gözümle görmesem güvenmezdim ama temiz çalışıyolardı. Umarım bu kadar övdükten sonra başıma bişi gelmez. Şu ana kadar dönen olmadı dedi. Yusuf ta gitmiş oraya. Onun referansıyla gittim. 250 den 200 e indirdim arakdaş gönderdi Forumda anlatırım falan diyince. Valla sorun çıkmaz ise süper oldu diyebilirim.
Ayrıca yay takmadan orjinal yaylarıda 5 cm e kadar basıyolarmış. Yay pres makinaları var gördüm. 150 tl ye yay takmış gibi araba iniyo. Bilsem baştan yaptırırdım. hem ucuz hem orjinal. Daha sonrada tekrar açabilyolarmış yayı ısıyla.
|
|
![]() |
|
Sen yay aldığına üzülme boşver ben yaylara müdaheleye pek güvenmiyorum tamam sorun olmayabilir ama netice itibarı ile çelikten imal ürün ısıtma vs işlemler pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum vel hasıl kelam işlem iyi neticelenmiş inşallah sorunsuz kullanırsın ben neyazıkki takan ustalara bağlıyorum olayı sökmek zorunda kaldım belki yolum düşerse oralara boş vaktimde olursa taktırıp bi süre denemek istiyorum hayırlısı artık sana keyifli sürüşler olsun spoyler ister makine aklında bulunsun |
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |