Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yay taktım sesler deli etti.Şimdi düzeldi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9049
Tarih: 18 Haziran 2025 Saat 10:46
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yay taktım sesler deli etti.Şimdi düzeldi
Mesajı Yazan: BuRÇaK
Konu: Yay taktım sesler deli etti.Şimdi düzeldi
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 00:48
dün önlere 5 cm eibach yay taktırdım ama amortisör değiştirmedim. tak tuk sesler birazda olsa geliyor direksiyonu çevirirken ve özellikle park ederken yada sokak arasında yavaşça dönerken falan. bu sesi kesmek için ne yapmak gerekir? amortisör değiştirmek keser falan dediler ama ne kadar doğrudur ve 5 cm eibach yay için hangi amortisör takılır ne kadardır?
yaylar sıfır ve uçlarında kendi lastikleride takılı. ses sinirimi bozdu ve huzursuz etti beni. arabaya herhangi bir zararıda varmıdır? ustam normal dedi. Bu işi yapan yay satan falan bi esnafla konuştum farlarımı tamir eden.Oda normal dedi. Bilgisi olan varsa aydınlatmanızı rica edicem.
tşk

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 00:59
Sanirim baska bir yerde yazmistim. Sadece yay takma ile olmaz, kesinlikle sürüs güvenliginizi tehlikeye sokar, kesinlikle yay+amortisör.

Koni - Eibach gibi üreticilerin de söyledikleri budur. Amaclari illaki yay satmak degil, iyi kombinasyonu saglamak ve kaliteyi herdaim yukarda tutmaktir.

Orjinal yaylar kalmak sureti ile amortisör degistirebilirsiniz ama sadece yay olmaz.

Üreticin söyledigi ve TUV 'ünde kabul ettigi budur.

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:02
peki hangi amortisör takılır? Amortisördede ölçü yada cm falan varmı? fiyatları nedir?

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:03
yay takınca bu tür seslere hazırlanmak lazım. elbette amörtisör takılsa daha da güzel olur. sesler bir nebze azalır. şimdi konfordan da şikayet edeceksin.

acaba yay takmadan önce konu açmışmıydın, hatırlayamadım.

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:10
yok açmamıştım ama amortisör olayını kimse dememişti. ilk defa giriştim böyle bişeye ve araştırdığıma göre 5 cm yay orjinal amortisörlere zarar veriyormuş zamanla. amortisör fiyatları nedir ve hangi amortisör takılır bu durumda?

Mesajı Yazan: yusufcilgin
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:15

orjınal amortisörlerini spora cevittir bunu en ii yaanlardan biri maslak sanaide 2. kısımda namistain amortisör sesler kesilecektir şikayetlerini anlat istedigin gibi yapıyorlar hee param var diosan o zamn hiç ugrasma koni amortisör al

-------------
Dalqasız denizde herkes kaptan

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:17
orjinal amortisörümü spora çeviriyorlar? anlamadım? fiyat ne kadar tutar işçilik falan hepsi? sen yaptırmıştın sanırım bi ara. memnun kaldınmı sonra? 

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:18
Eski konforunu kesinlikle bulamazsın ama bir nebze de olsa konforlu ve güvenli olan 3 amortisör önerebilirim..
Koni,Billstein,Monreo..

Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:20
Aynen Nama Gidersin Sikayetlerini Tek Tek Anlat Ona Göre İşlem Yaparlar İstersen Erken Git Yogun Oluo Özellikle Ctesi Günleri.Nizam Ustada Sevdigim Ustalardan Birtanesidir..!Eger Nama Gitmesen Koni Al Derim Kardesim.....

-------------
StOcK 99 106 S16/GTI

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:21
amortisörde ölçü varmı bunu merak ediyorum. yoksa 206 için monreo yada koni alsam oluyomu yani?

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:22
Aytaç ve yusuf sağolunda bişey soracağım. ne kadar sürüyor yapılması ve maliyeti nedir?

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 01:31
Eibah yay + Eibach amortisör Thumbs Up

orjinalini nasil yapiyorlar bilmiyorum ama, teknik acidan sakincasi olmasaydi sanirim üzerindeki marka ne ise onu kendi yapardi ( keme+bicme ne ise artik)

Canin ve de malin degerliyse , tabiri caizse merdiven alti imalattan kacin.

Ucuz alan iki kere alir.

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 09:28
sesli yaşamayı öğrenmek lazım veya hortumlara 2 bakla alttan üstten sarıcak şekilde uzun hortum geçirilmesi lazım ben 106 da sesi öyle kesmiştim.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: Hacı
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 09:37
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

sesli yaşamayı öğrenmek lazım veya hortumlara 2 bakla alttan üstten sarıcak şekilde uzun hortum geçirilmesi lazım ben 106 da sesi öyle kesmiştim.
Al benden de okadar sesi kesmek neredeyse hayal istediğin amortisoru al artık ayağını gazdan çekeceksin müziğin sesini açacaksın çevredekilerin sana bakışlarını izleyeceksin en ukaf taşların bile üzerinden geçmeyeceksin birde inşallah karter muhafaza yapmışlardır allah muhafaza Göz Kırpma 

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 12:19
ustama gittim. bu ses normal alışmalısın dedi. yaylar kısa olduğu için daha fazla geriliyormuş döüşlerde ve tehlikeli bir durum olmadığını söyledi. amortissörerede kısa vadede birşey olmayacağını sadece setlerde yavaşlamam gerektiğini söyledi. karter muhafaza yok hacı ağbi ama zaten şu anda önler3 cm falan indi. baktım yapışmadı daha araba.
namiştain arayıp soracam bide.

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 12:23
Orjinalini yazan: BuRÇaK BuRÇaK Yazdı:

amortisörde ölçü varmı bunu merak ediyorum. yoksa 206 için monreo yada koni alsam oluyomu yani?

Selamlar,
evet var, kisa yaylar icin kisa amortisörler var, bakiniz spor yay+amortisör üreten firmalarin sayfalarina.
Aracin yola tutunmasini, virajda yoldan cikmamasini, frenajda emniyetli durmasini saglayan, süspansiyon sistemidir. Bu is sakaya gelmez, maddi zararini er ya da gec görürsünüz.

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 16:43
ses kesilmeyince NAM amortisöre gittim.
2 ye doğru söktüler 4,30 gibi çıktım. amörtisörler spora çevrildi.ses %95 kesildi. bazen nadiren arada ses geliyor onada zamanla azalacak dedi.garanti belgesini verdi 1 yıl amoertisör patlamasına karşı garantili. şimdi zıplamıyo araba,daha iyi yani.
yusuf sağol kardeşim sorun çözüldü.

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 16:58
Gelmiş geçmiş olsun burçak sevindim ne marka taktılar amortisörleri toplamda ne kadara mal oldu ? 

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 17:07
Allah razı olsun. Tşk ederim ağbi.
Yeni amortisör takılmadı. orjinal amortisörleri spora göre kısalttılar.Binlerce arabaya yapmışlar ve garantide veriyo. Gerçekten yol tutuş ve performans orjinale döndü hemen hemen. istediğim oldu yani. umarım sorun olmaz. spor koni amortisörler 1000 tl den başlıyo veremem çok para. 200 e yaptırdım ağbi. Ben o sesle yaşayamazdım. Adamların tek işi amortisör ilk defa böyle bir yer gördüm ve ne arabalar geliyor görseniz. BMW-Mercedes-LAND ROVER hepsine farklı işlem yapıyolar ama hep amortisör konu. Gözümle görmesem güvenmezdim ama temiz çalışıyolardı. Umarım bu kadar övdükten sonra başıma bişi gelmez. Şu ana kadar dönen olmadı dedi. Yusuf ta gitmiş oraya. Onun referansıyla gittim. 250 den 200 e indirdim arakdaş gönderdi Forumda anlatırım falan diyince. Valla sorun çıkmaz ise süper oldu diyebilirim.
Ayrıca yay takmadan orjinal yaylarıda 5 cm e kadar basıyolarmış. Yay pres makinaları var gördüm. 150 tl ye yay takmış gibi araba iniyo. Bilsem baştan yaptırırdım. hem ucuz hem orjinal. Daha sonrada tekrar açabilyolarmış yayı ısıyla.

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 17:49

Sen yay aldığına üzülme boşver ben yaylara müdaheleye pek güvenmiyorum tamam sorun olmayabilir ama netice itibarı ile çelikten imal ürün ısıtma vs işlemler pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum vel hasıl kelam işlem iyi neticelenmiş inşallah sorunsuz kullanırsın ben neyazıkki takan ustalara bağlıyorum olayı sökmek zorunda kaldım belki yolum düşerse oralara boş vaktimde olursa taktırıp bi süre denemek istiyorum hayırlısı artık sana keyifli sürüşler olsun spoyler ister makine aklında bulunsun Gülme  

-------------

Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 19:39
Nam Bu İsi Bilir.Koni Halt Etmis:P Bende Bir Coilover İcin 1 Gün Bekledim Aç Susuz:D:D Amortisör Doktoru Nizam Usta:D:D

-------------
StOcK 99 106 S16/GTI

Mesajı Yazan: StiFLeR
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 19:56
Benim 206'da coil-ex marka 5 cm yay var..Takan usta:''hayat bundan sonra başlıyor.''demişti..
Gerçektende hayat bundan sonra başladı..sesler normal.çukurlara girmemeye özen göstermek gerekir
Ben de amortisör işlemine girmedim..girsem mi diye kararsızım

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 20:06
valla biraz kullanayım yine yorumlarımı yazarım ama ilk günden olumlu not aldı benden NAM. Nizam usta patron olduğu için o pek girmiyo tamir işlerine. Ama diğer ustalarda iyilerdi. Adını nuttum ama Nizam ustadan sonra gelen bi usta vardı o yaptı....

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 20:11
Burçak, hayırlı olsun. güle güle kullan. artık esneme payı azaldı. aracı üzmeden kullanmak lazım. kasislere dikkat.

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 20:31
sağol abicim. CC jantından caydım. çok pahalılar. 5 kollu siyah-gri iki renk jant buldum uyguna. sanırım son olarak onu alıcam. benim jantlarıda satarım. orjinal 206 jantı ve lastikli.

Mesajı Yazan: shamed
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 22:04
ßende haftaya gidip
Ayrıca yay takmadan orjinal yaylarıda 5 cm e kadar basıyolarmış. Yay pres makinaları var gördüm. 150 tl ye yay takmış gibi araba iniyo. Bilsem baştan yaptırırdım. hem ucuz hem orjinal. Daha sonrada tekrar açabilyolarmış yayı ısıyla. bu sistemi yaptırmaya karar werdim

-------------
Sen Giderken Ben Dönüyodum Diyenler! Bir Gün Beraber Yürüyelim

Bakalım Kim Önce Dönücek

Mesajı Yazan: CIHANGIR_DONMEZ
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 23:17
YAY ISITMAK bastırıp actırmak saglıklı dıgıl sonucta esneyen bır metaryal gercı pıyasada 150 lıradan baslıo spor yaylar onlarında ne oldugu bellı dııl ama bızımkısı ego tatmını ıste cın mallarını dayıyolar bıze amortısor olayına gelınce spora cevırdıler demıssınız kısaltıp amortısor mıllerını kestıler demektır bu kısaltma olayı ıcındekı takozlarla bırlıkte bunu sanaıdekı her usta yapıo egerkı mevzuat buysa mılı kesıp basına dıs acıolar

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2010 Saat 23:26
evet miller kesildi doğru ama ağbicim işi bilen birine yaptırmak ayrı sanayideki her ustaya yaptırmak ayrı. 1 yıl hiçbir sanayideki usta garanti vermez yaptığı işe garanti belgesi yazarak. zamanla görürüm artık işin ne kadar iyi yapıldığını veya yapılmadığını.umarım sağlıklı olarak kullanırım ve bu konuda iyi bir örnek olur benim sarı 206 ım Kahkaha

yaylarım Eibach bu arada. yay konusunda adiye kaçamazdım.

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2010 Saat 00:06

evet miller kesildi doğru ama ağbicim işi bilen birine yaptırmak ayrı sanayideki her ustaya yaptırmak ayrı. 1 yıl hiçbir sanayideki usta garanti vermez yaptığı işe garanti belgesi yazarak. zamanla görürüm artık işin ne kadar iyi yapıldığını veya yapılmadığını.umarım sağlıklı olarak kullanırım ve bu konuda iyi bir örnek olur benim sarı 206 ım Kahkaha

yaylarım Eibach bu arada. yay konusunda adiye kaçamazdım.
EIBACH ıyıdır Alkış nam amortısor ısım yapmıs bı yer benım ıscılıgıne sozum yok ama garantı verıcek tabı 200 lıra alıo sonucta mılı kesıp dıs acıo ama genede bırazcık fazla bu para ben aynı ıslemı 50 ye yaptırmıstım :D sımdı herkese sorsan forumda amortısor mılını kesıp kısaltmak ıyımı dıe kımse tavsıye etmez ama nam amotısor yapınca sorun olmaz sen soyleyene kadar bende amortısorun ıcını acıp gazını yagını takozu fılan deıstırıp sertlestırıolar spor yapıolar fılan sandım ama sadece mıl kesmekse olay bısey yokmus WallWall nese yaptırmısınız hayırlı olsun zamanla yazın sonuclarını

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2010 Saat 00:11

sağol abicim. CC jantından caydım. çok pahalılar. 5 kollu siyah-gri iki renk jant buldum uyguna. sanırım son olarak onu alıcam. benim jantlarıda satarım. orjinal 206 jantı ve lastikli.

al sat bakalım başkasının arabasında görünce canın ister Gülme

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: shamed
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2010 Saat 11:19
Orjinalini yazan: CIHANGIR_DONMEZ CIHANGIR_DONMEZ Yazdı:

YAY ISITMAK bastırıp actırmak saglıklı dıgıl sonucta esneyen bır metaryal gercı pıyasada 150 lıradan baslıo spor yaylar onlarında ne oldugu bellı dııl ama bızımkısı ego tatmını ıste cın mallarını dayıyolar bıze amortısor olayına gelınce spora cevırdıler demıssınız kısaltıp amortısor mıllerını kestıler demektır bu kısaltma olayı ıcındekı takozlarla bırlıkte bunu sanaıdekı her usta yapıo egerkı mevzuat buysa mılı kesıp basına dıs acıolar
ßu olay sağlıklı olmazsa adamlar şikayet yüzünden yapmazlar die düşünüorum referans we garanti weriyorlar.

-------------
Sen Giderken Ben Dönüyodum Diyenler! Bir Gün Beraber Yürüyelim

Bakalım Kim Önce Dönücek

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2010 Saat 13:07
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

al sat bakalım başkasının arabasında görünce canın ister Gülme

ya gönlüm cc de ama çok pahalı. 400 e varda bizmi almadık? Sırıtma

Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 10:22
evet 3 günlük kullanım sonunda arada nadiren direksiyonu çok kırınca park ederken falan küçük bir tuk diye ses geliyor o kadar. şimdilik çok şükür memnunum.onunda zamanla azalacağını setlerden kısa bir süre hızlı geçmem gerektiğini söyledi usta. küçük setlerden hızlı geçiyorum da akşam kalın bi setten yavaş yavaş geçerken çok sert sürttü arabamın altı. 4 kişiydik bide arabada. Bu alçak araba kullanma konusunda tavsiyelerinizi alıcam ama başka bir başlık altında Sırıtma

Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 11:55

evet 3 günlük kullanım sonunda arada nadiren direksiyonu çok kırınca park ederken falan küçük bir tuk diye ses geliyor o kadar. şimdilik çok şükür memnunum.onunda zamanla azalacağını setlerden kısa bir süre hızlı geçmem gerektiğini söyledi usta. küçük setlerden hızlı geçiyorum da akşam kalın bi setten yavaş yavaş geçerken çok sert sürttü arabamın altı. 4 kişiydik bide arabada. Bu alçak araba kullanma konusunda tavsiyelerinizi alıcam ama başka bir başlık altında Sırıtma
kasıslerde arabayı bosaltıcaksın abıcım en kestırme ve kesın cozummDil Çıkarma

Mesajı Yazan: okankrgz
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 12:28
kasislere çapraz & yan girmeyi öğreneceksin Burçak başka yolu yok bunun, öle 4-5 kişi de fazla bindirme bence Dil Çıkarma

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net