![]() |
|
tiptonic vites acil.... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
osterreich ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2010 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2010 Saat 08:40 |
arkadaslar! arabami surus sirasinda manuel olarak sürdügümde ben vites kolundan sadece vites yükseltebiliyorum arac vitesi kendi dusuruyo yavasladigi zaman mesela 3. vitesde giderken fren yapip arabayi yavaslatiyorum ben ne kadar eksiye tiklasamda düsürmüyo en son durucagi ana yakin 2 ye ve 1 e düsürüyo bu bir ariza midir yoksa peugeot un butun tiptonic leri böylemidir kafama cok takildi bilgisi olan arkadaslar yardim edin lütfen....
Düzenleyen osterreich - 04 Nisan 2010 Saat 09:31 |
|
![]() |
|
ED35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayır hocam benimkide böyle ve bütün tiptronik'ler böyle kendi otomatik düşürür,sorun yok yani,yokuşta araba bayılırsa kendiniz müdahale edebilirsiniz ''-''ile...
|
|
407- 2.0 premimum!
|
|
![]() |
|
osterreich ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2010 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
![]() ![]() ![]() ![]() |
eyvallah yaa sagol yüregime su serptin valla otomatik vites tamiri ve parcasi epeybir pahali biliyosun bende icimden aha simdi hapi yuttuk dedim fark edince ama normalse bi problem yok demekdir ama simdi isin ilginc yani kendin istediginde vitesi düsüremiyosan eksi (-) yi neden koyuyolar o zaman böyle benim gibi tam anlamayan insalarin kalbine ucan tekme atmak icinmi :)
Düzenleyen osterreich - 04 Nisan 2010 Saat 15:36 |
|
![]() |
|
ED35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Anlamadığım (-)ile düşüremiyormusunuz?Bende düşürülüyor,sanırım yanlış anlattım ama
![]() ![]() |
|
407- 2.0 premimum!
|
|
![]() |
|
ErolSen ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
bende manuele alıyorum bazen devir olayını pek beceremiyorum galiba kendisi otomatiğe geçiyor.
|
|
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR 21.02.1985 B Rh + 2005 206 X Line 1.4 O.V |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
abicim mesela manuelle kalkis yapiyorum 1 hizlandikca arttiriyorum vitesi mesela 50 km hiz da 3 vitesde gidiyorum sonra yavaslamaya basliyorum 40... 30... eksi yapiyorum olmuyo enson durana yakin bi aralikda vites 2 ye ve pesinden de 1 e düsüyo kendiliginden
|
|
![]() |
|
Sorun yok o zaman güle güle binin
![]() |
|
407- 2.0 premimum!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
sagol yaa bu mesaji bekliyodum isde bende ama sakin bidaha (yanlis anlamisim benim arabada oluyo) deme bu sefer kesin kalpden giderim |
|
![]() |
|
fatih1903 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2009 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
dostum nerde olursa olsun triptonic vites araçta manuele aldığın zaman istediğin zaman düşürür istediğin zaman arttırırsın he ama yavaşlarken vitesi düşürmezsen otomatik olarak vites düşer..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
407- 2.0 premimum!
|
|
![]() |
|
Manuel'e aldığınız zaman acaba nasıl istediğin zaman düşürebileceksiniz??? ![]() ![]() |
|
407- 2.0 premimum!
|
|
![]() |
|
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Açıkçası bana pek normal gelmedi bu durum. Tiptronik vitesin mantığı zaten otomatik viteste manuel keyfini yaşayabilmektir, öyle ki siz manuelde kullanırken istediğiniz gibi vites büyütüp küçültebilirsiniz, ekstrem şartlar dışında şanzıman beyni buna pek müdehale etmez. Örneğin herhangi bir viteste devir kesiciye kadar yüklendiğiniz taktirde aracınızın şanzımanı manuel konumda olsa bile kendisini bir üst vitese geçirecektir, aynı şekilde bir yokuşta çıkarken bulunduğunuz viteste araç bayılıyorsa yine şanzıman önlem olarak kendisini bir alt vitese atacaktır, böyle ekstrem durumlar dışında manuledeyken şanzıman beynihiç müdehale etmez vites geçişlerine, arttırmak veya eksiltmek sizin kontrolünüzdedir, Eğer ''-'' ye çektiğinizde vitesiniz küçülmüyorsa anormal bir durum sözkonusudur bana kalırsa ki şöyle bir örnek vermek istiyorum; diyelim ki belirli bir hızda vites otomatik konumda seyrediyorsunuz ve bir anda beklenmedik bir durum oldu, durmanız gerekti, frene asıldınız aracın en kısa sürede durabilmesi için fren gücünün yanında araç kendi kendine vites düşürecektir, bunu manel şanzımanda da kendimiz yaparız, lakin tiptronik konumda kullanırken frene asıldığımız zaman şanzıman bu düşürmeyi gerçekleştirmez, diyelim ki 3. viteste manuel konumda giderken fren yaptığımız zaman araç durana kadar 3. viteste kalmaya devam eder, durduğu zaman ya da durmaya en yakın zamanda hızlı bir şekilde 2-1 şeklinde düşürür vitesi, bunun o anda durmaya pek etkisi olduğu söylenemez, kısaca manuel viteste vites küçülterek yaptığımız motoru kompressöre bindirme işlemini tiptronik konumda kullanırken kendimiz de yapabilmekteyiz, en azından ben kendi kullandığım 2009 model 206 1,4 Tiptronik aracımda bunu yapabiliyorum...
|
|
![]() |
|
''bunu manel şanzımanda da kendimiz yaparız, lakin tiptronik
konumda kullanırken frene asıldığımız zaman şanzıman bu düşürmeyi
gerçekleştirmez'' Bu cümleleri söylediğinize göre ya hiç tiptronik kullanmadınız ya da eksikleriniz var..Tamam tiptronik'te manuel keyfi yaşamak için yapılmış ama hız düşmelerinde otomatik indiriyor,en azından benim aracımın yapısı böyle belki diğerlerinde daha farklıdır o nedenle bişey diyemiyorum.
|
|
407- 2.0 premimum!
|
|
![]() |
|
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Bakın orada demek istediğim benim, tiptronik şanzımanda manuel konumda kullanırken frene asıldığınızda, otomatik konumda olduğu gibi şanzıman aracın daha çabuk durmasını sağlamaya yönelik motor gücünü kısmak için bu düşürmeyi gerçekleştirmez, yukarıda da bahsettiğim gibi araç ekstrem değere ulaştığı için düşürmeyi gerçekleştirir ve bunun durmaya etkisi yoktur. Örnek vermek gerekirse; diyelim ki aracımız ''D'' konumunda 3. viteste 3000 devir/dakikada giderken aniden fren yapmamız gerekti ve de yaptık bunun akabinde şanzıman aracın daha çabuk durmasını sağlamak için ve de motorun kuvvetini azaltmak için kendisini ilk olarak 2. vitese çeker ve devrimiz önceden dulunduğumuz 3000 devirden çok daha yukarılardan ivedilikle düşmeye başlar. Bu motor gücünü kısıtlama işlemi araç durana kadar devam eder vites ''D'' konumunda iken. Lakin aracımızı ''M'' modunda 3. viteste 3000 devir/dakikada aynı şekilde frenleme yaptığımız taktirde şanzımanımız aracın daha çabuk ve güvenli bir şekilde durması için bu vites düşürme işlemini yapmayacaktır; tamam bir müddet sonra vitesi düşürecektir fakar onun sebebi aracın durmasıyla alakalı değildir, araç 3. viteste gidemeyecek kadar devirden düştüğü zaman vitesi 2'ye belki de 1'e çekecektir. Bir örnek daha, 3. vitesle kırmızı ışıkta durmak için fren yaptığınızda manuel olarak vitesi düşürmezseniz eğer araç durduğu anda kendisi vitesi 2-1 olarak (direkt 1'e alarak değil) düşürmektedir.
Herneyse sözü ben fazla uzatmak istemiyorum, sorun yaşayan arkadaşın sorusuna gelecek olursak, bana kalırsa bu bir problemdir, şanzıman manuel konumdayken vitesi istediği gibi arttırıp eksiltebilmesi gerekmektedir. Bildiğim kadarıyla Peugeot 206-307-407 moellerinde aynı tiptronik şanmzımanı kullanmıştır. Yazdığım herşey, ağustos 2008'de 0 km olarak aldığı Peugeot 206 1.4 8v 75HP Tiptronik aracıyla geçen süre içinde 17 bin km yapan 25 yaşında bir erkeğin tecrübesi ile sabittir...
Kısmet CİN
Saygılar...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
aracim 2004 model 807 HDI ED35 arkadasim kusura bakma ismini bilmedigim icin sana böyle hitab edicem artik :) simdi sen aracini manuel sekilde sürdügünde her ne halukarda olursa olsun (fren yapdigin anda,gaz verdigin anda,yada hic bir pedalina basmadan arac kendi devrinde yavasladigi anda ) (-) eksi yapdiginda aracin vites düsürmüyomu???? konuya aciklik getirelim :) ben her sekilde (-) eksi yapiyorum ama vites düsmüyo taaki dedigim gibi durana yakin bi anda mesela 3 den 2 ye ve pesinden 1 e atiyo ve duruyo
Düzenleyen osterreich - 06 Nisan 2010 Saat 21:53 |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
simdi bide söyle düsünmek lazim farz edelimki arabanin (-) eksi sinde bir problem var otomatikde giderken hic bir sorun olmuyo ve manulde de giderken kendi düsürüyo yani surus de ve vites atislarinda bir problem yok acaba bi sogorta arizasi felanmidir??he bise daha üstad burda servis yolu bize cok pahaliya geliyo yaa dedigin gibi araci bilgisayara takip hata arama yapmak 40 euro ..vs olmasi lazim Düzenleyen osterreich - 06 Nisan 2010 Saat 22:12 |
|
![]() |
|
Açıkçası ben sana sigortadandır ya da değildir ya da şundandır demek için yeterli bilgi donanımına sahip değilim, onun için ne desem yalan olur, yanlış yönlendirmek istemem. Lakin sigortadan olup olmadığını tespit etmek için şöyle bir yol geliyor aklıma: aracının sigortasını yenisi ile değiştirdiğin takdirde aynı sorunu yapıp yapmamasına göre bunu test edebilirsin, sigorta çok pahalı birşey değil diye biliyorum, umarım yanılmıyorumdur. Bu arada ''Avustralya''yı yeni gördüm bilgilerinde,, daha doğrusu yeni dikkatimi çekti:) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
ben bi arabadan kullanma klavuzuna bakiyim sigortasi varmi yok mu vs felan eyvallah kardes :)
|
|
![]() |
|
kolay gelsin, sorununu çözümlediğinde, ya da edindiğin bilgileri bizimle paylaşırsan sevinirim...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |