![]() |
|
lpg hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zaferpls ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2010 Saat 00:38 |
Arkadaşlar aracıma lpg bağlatmayı düşünüyorumda bana peugeot ların Full Grup olduğunu bunların lpg de randıman vermediğini söylediler,bu nedenle öncelikle aracımın full grup olup olmadığını kesin öğrenmem gerekiyor Aracım peugeot 206 1.6 8v 90 BG 2000 model
full grup araçlarda enjektörler birbirinden bağımsız olarak çalışmıyor. Hepsi birden püskürtüyor. Bu nedenle gazda normal sıralıya göre dörtte bir daha az yakıt püskürtmek gerektiği söyleniyor
konu hakkında bilgisi olan arkadaşımız varmı
Düzenleyen Mirak - 31 Ocak 2010 Saat 11:48 |
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sakın bulaşma LPG işine. başka da birşey demiyorum.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
zaferpls ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
iyi diyorsunda başedemiyorum şehir içinde 0.38 civarı yakıyor.lpg kullanan arkadaşların ise 0.23 civarından bahsediyorlar
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
bu Peugeot bilgi paylaşım ve fun club sitemizde iki konudaki şikayeti okumaktan bıktım artık :
1. otomatik vites 2. LPG ayrıca siz, 206'ya LPG konusunu daha önce de açmıştınız. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7570&title=206-ve-atiker Düzenleyen h_307 - 31 Ocak 2010 Saat 00:53 |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
bendede 206 var otomatik maaşallah su gibi yakıyor çok araştırdım çogu full grup dedi bazılarıda full grup degil diyor belli degil ben vazgeçtim lpgden
|
|
![]() |
|
selenge ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bencede sakın taktırma lpg reno ve tofaşa karbüratörlü arabalara uyum sağlıyor benim önceki aracımda vardı 3 kere beyin değişti baş edemedim beyinin tanesi 350 tl idi sattım kurtuldum dizel aldım rahat ettim sende sat dize al |
|
![]() |
|
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
girmeyin lpg isine bence.cok sorunlu araclar var piyasada
|
|
![]() |
|
h_307 arkadaşım ben lpg hakkında bilgi istememiştim aracımın full grup olup olmadığını öğrenmek istemiştim...lpg hakkındaki kararımı ona göre verecektim....
|
|
![]() |
|
yani full grup değilse kesinlikle LPG taktıracak mısınız ?
Düzenleyen h_307 - 31 Ocak 2010 Saat 11:50 |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
shamed ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
I hate Lpg Love İs Benzin
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
![]() |
|
satmazsam taktırmayı düşünüyorum, gerçi çevremde benim dışımda peugeot kullanan kimse yok ama taktırıpta pişman olan kimsede yok ama hiç biri pejo değil ( hundai,opel,fıat,renault hepside sıralı sistem yalanmı söylüyorlar bilmiyorum ama hepsine memnun )
|
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Peugeot araçların yakıt sistemi nasıl çalışır tam bilmiyorum ama , Lpg ile hiçbir aracın birebir uyum sağladığını görmedim. Ayrıca emin olun ki kar edecem derken zarar ediyorsunuz , Lpg li araç kullanmış biri olarak Lpg den kurtulduğum için neredeyse kurban kesecektim. Lpg'yi bir kere taktırdım fakat sonrasında atsan olmaz satsan olmaz durumu oldu.
Yakıttan az bir miktar da olsa kar ediyorsunuz oda çok iyi ayarlanırsa en fazla %40 aracınızın normal bakımlarının yanında birde LPG bakımları ile uğraşmak zorunda kalıyorsunuz her 10.000 'de bir Filtresi , contası bilmem nesi , muayene de sızdırmazlık kontrolleri ,vb. benim 2001 Clio Hb takılı idi başlıca sorunum klimayı açtığım zaman devrin sürekli gezinmesi idi ve bunu çözebilecek bir adama rastlayamadım. Aslında iyice düşünmek lazım 2000 model aracınız var, iyi diye adlandırılan bir lpg markası 1.400 liradan başlıyor , ruhsat masrafları ile birlikte 2000 tl ye ortalama mal oluyor. 2000 tl yi size ne kadar zamanda kazandıracak ? Size kar mı olacak yoksa zarar mı ? İllaki ben taktıracam diyorsanız ona da diyecek bir şey yok fakat yinede iyi düşünün. |
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
az buçuk hevesim vardı o da gitti,artık benzine devam...yorumlarınız için teşekkürler...
|
|
![]() |
|
yigit1989 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit1989
siz insanların yorumlarına neden bakıyorsunuz ki? Ben açıkcası maddi durum olarak biraz düzeldiğim anda BRC MY 07 taktırıcam adamlar Peugeottaki sorunları düzelttiklerini söylüyorlar garanti veriyorlar bence taktır.
|
|
![]() |
|
selenge ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
benzinli arabanın hali bi başka ya,,bugün 450 km yol yaptım,,akıyor yollar,dağlar bayırlar dümdüz oluyor..bırak yaksın benzinide aldığı keyfe say...
|
|
![]() |
|
fatih1903 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2009 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
walla dostum bilmiyorum ama bu formda LPG den tek mutlu olan ben warım sanırım benim aracım 350 kr yakıyordu şimdi 200 kr yakıyor hiç sorunumda yok lpg ustası iyiyse problem falan yaşamazsın git taktır rahat ol ben atiker taktırdım taktırmadan öncede formda herkes böyle yorumlar yazmıştı ama yazılanların daha hiç birini yaşamadım 4-5 aydır da kullanıyorum çok memnunum maşallah :)
|
|
![]() |
|
serkansevil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkansevil
senin dedigim sorunu brc çözdü kardeşim 1150 ye takıyor adamlar ve gayette uyumlu oluyor yüzde 40 kesin tasaruf
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
herkese merhaba daha öncede yazmıştım tekrar yardım amaçlı yazıyorum benim aracımda 2001 model 1.6 8v 90bg roland garros 6 ay kadar önce atikerin 1200Tl'lik bir modelini taktırdım ve taktırdığım günden bugüne kadar tek bir tekleme stop etme çekmeme gibi sorunlar yaşamadım inanılmaz memnunum ve yakıt konusunda şehir içi 160krş max yakıt tüketimim var(lpg:1.60tl)bu verdiğim rakam şehir içi rakamıdır ve kesinlikle doğrudur 200-230 krş yazan arkadaşlar ya çok devirli kullanıyorlar yada bir sorun var zira bu kadar çok yakması bence anormal iyi bir ustaya taktırmak kaydıyla kesinlikle tavsiye ediyorum Bu arada taktıralı 20bin km'yi geçtim umarım yardımcı olmuşumdur
|
|
![]() |
|
arifkemal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arifkemal
bende atiker taktırdım 206 "otomatik" aracım, başka bir konudada yazmıştım ama söyleyeyim yine , diğer arkadaşların dediği gibi işin esas önemli noktası takan ustada.şehir içinde 200krş yakıyor hatta biraz daha az. yazın zaten daha da az yakıyor. aracımda 2 kademe benzin vardı 3 ay falan oldu hala benzin koymadım :) aracında önceden belirti göstermeyen bir sorun varsa tüp takınca meydana çıktı diye tüpü suçlamamak lazım. çünkü oldukça meşakkatli bir montaj uygulanıyor, ustanın iyi olmasıda burda önemli. tüp taktır arabada bır sorun çıksın ilk ustada tüpten bu derler, yalama olmuş bir durum bu. ustanı iyi seç tavsiyem o...
Düzenleyen arifkemal - 04 Şubat 2010 Saat 18:17 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |