![]() |
|
206 rölanti dengesizliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
arifkemal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arifkemal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2010 Saat 13:46 |
|
Selamlar herkese, 206 1.4 otomatik aracım var. sabahları arabayı ilk çalıştırdığımda doğla olarak ısıtmadan yola çıkmamaya özen gösteriyorum. Motoru ısıtırken hararet 70 doğru yaklaştığında 65 civarlarında rölanti yükselmeye başlıyor, daha sonra yükselip alçalmaya başlıyor 70 e yaklaştığında normal seviyesine (7,5-9 arası) iniyor ve yola çıkıyorum. Bu durum ısıtma esansında olduğu için bir sorun yatarmadı şimdiye kadar ancak motoru ısıtmadan çıkmayı denediğim bir gün, yolda kendi kendine gaz verdiği için frene yüklenmem gerekti, yine 70 e geldiğinde normale döndü. Durumun normal olmadığı kesin fakat çözümün normal ve makul olmasını diliyorum
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kardeşim motor ısınmadan çıktıgında otomatik jigle devreye giriyor rolanti ondan yükseliyor ama senin frene basacak kdr yükselmemesi lazım bendede oluyor bazen motor sogukken sanki araba stop edecek gibi düşüyor sonra kendiliginden toparlanıyor bi ustaya göster istiyosan ama çok bişey çıkacagını zannetmem |
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
![]() |
||
arifkemal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arifkemal
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sağol Onurcum, frene basacak kadar olması aslında arabaların otomatik olmasından da kaynaklanıyor, vitesteyken zaten kendi gaz veriyor ya bide rolanti artınca mecbur frene yükleniyorum boşa atıyorum, ağlayıp susuyo sonra |
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Kemal..
Kelebek temizlenip,Rolanti sondasının kontrol edilmesi gerekli.. birde kelebekte sıcklık sondası var onunda kontrolü fena olmaz
|
||
![]() |
||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
haşim abi benim arabada n den d ye vitesi aldım devir düştü stop etti motor arıza yandı kapattım kontagı normal çalıştı arıza falan yanmadı ara sıra devir düşürüyo 650 ye falan ggeri 9 a yükseliyo aynı sorun olabilirmi
|
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arifkemal
|
sorunu bu gün fatih peugeot ya giderek hallettim. Önce Haşim abinin dediği gibi kelebek ve sondaları temizlettim. Ancak sorun halen devam etti. Ardından bilgisayara bağlanıp hatalara bakıldı ve sorun termostat üstündeki yeşil müşürden olduğu anlaşıldı. Hatta aracın çiğ gaz atması, bazen gaz almayarak çalışmaması da sadece bu müşürün bozularak arabanın beynini yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanmış. Şu an herşey düzeldi. Mesajlarıma karşılık veren herkese teşekkürler.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arifkemal
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |