Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 rölanti dengesizliği

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7558
Tarih: 23 Haziran 2025 Saat 12:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 rölanti dengesizliği
Mesajı Yazan: arifkemal
Konu: 206 rölanti dengesizliği
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2010 Saat 13:46
Selamlar herkese, 206 1.4 otomatik aracım var.  sabahları arabayı ilk çalıştırdığımda doğla olarak ısıtmadan yola çıkmamaya özen gösteriyorum.  Motoru ısıtırken hararet 70 doğru yaklaştığında 65 civarlarında rölanti yükselmeye başlıyor, daha sonra yükselip alçalmaya başlıyor 70 e yaklaştığında normal seviyesine (7,5-9 arası) iniyor ve yola çıkıyorum. Bu durum ısıtma esansında olduğu için bir sorun yatarmadı şimdiye kadar ancak motoru ısıtmadan çıkmayı denediğim bir gün, yolda kendi kendine gaz verdiği için frene yüklenmem gerekti, yine 70 e geldiğinde normale döndü. Durumun normal olmadığı kesin  fakat çözümün normal ve makul olmasını diliyorum Gülme  hadi çıkarın baklayı ne bozuk, ne değişmesi lazım, kaç para Gülme birden söyleyin, alıştım sorunlara Sırıtma

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2010 Saat 13:53

kardeşim motor ısınmadan çıktıgında otomatik jigle devreye giriyor rolanti ondan yükseliyor ama senin frene basacak kdr yükselmemesi lazım bendede oluyor bazen motor sogukken sanki araba stop edecek gibi düşüyor sonra kendiliginden toparlanıyor bi ustaya göster istiyosan ama çok bişey çıkacagını zannetmem

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2010 Saat 14:31

Sağol Onurcum, frene basacak kadar olması aslında  arabaların otomatik olmasından da kaynaklanıyor, vitesteyken  zaten kendi gaz veriyor ya bide rolanti artınca mecbur frene yükleniyorum boşa atıyorum, ağlayıp susuyo sonra Gülme çok canımı yakmassa göstermem gitsin böyle Göz Kırpma

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2010 Saat 15:10
Kemal..

Kelebek temizlenip,Rolanti sondasının kontrol edilmesi gerekli.. birde kelebekte sıcklık sondası var onunda kontrolü fena olmaz

Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2010 Saat 15:15
haşim abi benim arabada n den d ye vitesi aldım devir düştü stop etti motor arıza yandı kapattım kontagı normal çalıştı arıza falan yanmadı ara sıra devir düşürüyo 650 ye falan ggeri 9 a yükseliyo aynı sorun olabilirmi

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2010 Saat 23:24
sorunu bu gün fatih peugeot ya giderek hallettim. Önce Haşim abinin dediği gibi kelebek ve sondaları  temizlettim. Ancak  sorun halen devam etti. Ardından  bilgisayara bağlanıp hatalara bakıldı ve  sorun  termostat üstündeki yeşil müşürden olduğu anlaşıldı. Hatta aracın çiğ gaz atması, bazen gaz almayarak çalışmaması da sadece bu müşürün bozularak  arabanın beynini yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanmış. Şu an herşey düzeldi. Mesajlarıma karşılık veren herkese teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2010 Saat 23:26
Orjinalini yazan: arifkemal arifkemal Yazdı:

sorunu bu gün fatih peugeot ya giderek hallettim. Önce Haşim abinin dediği gibi kelebek ve sondaları  temizlettim. Ancak  sorun halen devam etti. Ardından  bilgisayara bağlanıp hatalara bakıldı ve  sorun  termostat üstündeki yeşil müşürden olduğu anlaşıldı. Hatta aracın çiğ gaz atması, bazen gaz almayarak çalışmaması da sadece bu müşürün bozularak  arabanın beynini yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanmış. Şu an herşey düzeldi. Mesajlarıma karşılık veren herkese teşekkürler.
gözün aydınSırıtma

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2010 Saat 23:36
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

Orjinalini yazan: arifkemal arifkemal Yazdı:

gözün aydınSırıtma
aman vallahi yorulmuştum Onur Gülme uzun zamandır da  gitmiyodum servise, özlemişler Sırıtma  sonunda kalmadı bi yamuğuStar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net