![]() |
|
Durum içler acısı ama malum gülüyoruz |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2009 Saat 15:47 |
|
Her geçen gün Türkçe'nin biraz daha yozlaştırıldığını görüyoruz. Dilimizdeki yabancı kökenli sözcüklerin istilası artarak sürüyor. Aşağıda yıllar içinde Türkçe'de nasıl bozulmalar olduğunu gösteren çarpıcı bir metin var! Haberin devamını mutlaka okuyun ...
Yıl: 1965
"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.." Yıl: 1975 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.." Yıl: 1985 "Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonrakendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.." Yıl: 1995 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni..Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.." Yıl: 2006 "Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar yu yavrum?'" Yıl: 2026 "Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..' ALINTIDIR (http://www.unutulan.com/haber_oku.asp?haber=42) Düzenleyen HakanGokdemir - 28 Aralık 2009 Saat 15:48 |
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
||
slowmotion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2009 Konum: Bursa/Nilufer Durum: Aktif Değil Mesajlar: 381 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slowmotion
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kesinlikle icler acisi,
paylasim icin tesekkurler
|
||
Nur * 206 XT
|
||
![]() |
||
Celalettin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Celalettin
|
bravo Hakan...konu başlığın ve şeçtiğin örnek mükemmmel.Emeğine sağlık güzel kardeşim.Ama asıl mükemmel olan bu konulara duyarlı ,sizin gibi gençlerin hala var olması.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
|
Allah Türk' ü korusun...
|
||
![]() |
||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Nur ben teşekkür ederim, seni yanımda görmek mutlu etti beni.
|
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Celalattin Hocam, asıl ben teşekkür ederim beni yalnız bırakmayıp desteklediğin için o kadar çok canımı sıkıyor ki bu durum anlatamam. Birde gülüyoruz bu halimize...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
slowmotion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2009 Konum: Bursa/Nilufer Durum: Aktif Değil Mesajlar: 381 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slowmotion
|
|
||
Nur * 206 XT
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Amin Hadi kardeşim Amin.
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
|
nick ve yorum, zıt (tezat) olmuş...çüş falan oldum yane. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slowmotion
|
se''v''gili h_307 arkadasim;cumle icinde kullanmak ile kullanici adi olarak secmek ayni sey degil diye dusunuyorum ''v''e ayrica sende de bu tezatliklari gormek me''v''cut:)
nick=kullanici adi
o yuzden ne yapsak bilemiyorum
|
||
Nur * 206 XT
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Nur Hadi kardeşim sana takılmış, zaten konumuz dediğin gibi kullanıcı adı değil cümle kullanımları ile ilgili.
He bu arada kullanıcı adı ile ilgili aylar önce açtığım ve şuanda da sabit konu olan http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5655&title=kullanc-ad-deiiklik-talepleri inceleyebilirsin...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slowmotion
|
bende ona takildim:)
hayir hic oyle bir talebim yok
tesekkur ederim
|
||
Nur * 206 XT
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Ben teşekkür ederim.
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
|
hakan kesinlikle çok doğru bi noktaya temas etmişsin kardeşim.
ama bunların dışında ben yhaa,ciks,chilek vs gibi kelimelerle öküz Türkçesi konuşanlara daha çok sinir oluyorum
ben Türk'üm ve dilimin peşkeş çekilip oyuncak edilmesine KARŞI ÇIKIYORUM!!!
|
||
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
||
![]() |
||
Ragnarok ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
|
Çok dikkat çekici olmuş. Malesef dilimizi ulaşacağı son nokta en aşağıdaki arkadaşlar. Ne yapsak boş.
|
||
Buğra
|
||
![]() |
||
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
|
gülsem mi ağlasammı
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
kardes paylasim icin tesekkurler yazdiklarinda bastan sona haklisin ama ben 1965 turkcesini anlamakta zorlaniyorum aslim yoruk'tur birazda koyluyum atalarimdan hic birinin 1960 istanbul turkcesiyle konustugunu sanmiyorum bence en iyisi 1975 turkcesi anlasilir 1995-2006 turkcesinide filimlerde duydum bizde bu sekilda konusan yoktur
![]() |
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2009 Konum: İzmir - Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
sözüm ona modern dejenere tipler gb takılanlar çogaldı son dönemde malesef..general Albert sidney johnston ve daha nicesi gibi komutanların hemfikir oldukları geyigin öznesi de buydu aslında "Türkleri bitirmenin en iyi yolu Türkçeyi ve Türk aile yapısını yok etmektir" Dilimizin üzerinde oynanan oyunların farkında olan insanların oldugunu bilmek güzel..
Düzenleyen Eren - 29 Aralık 2009 Saat 02:07 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Eren bir kaç örnekte ben vermek isterim bu konuda,
"Dilini kaybetmiş bir millet,Yok olmaya mahkumdur..." Mustafa Kemal Atatürk.
"Türklerden nefret ediyorum.bu yüzden Türkler gelecek kuşağa ulaşmadan yok olmalıdır.bunun için,en kısa yol,Türkçe unsurunu yok etmektir..." General Albert Sidney Johnston. "Bir daha Türklerle savaşmadan önce,Türklerdeki Din,Dil,Aile,Vatan,Millet ve Birlik duygularının yok olup olmadığını iyice kontrol edin.Yoksa Türkleri savaşarak yenemezsiniz.." Albay Pierre Loti "Ben böyle bir ırkı daha önce görmedim.Bir ırk birbirine bu kadar mı bağlı olur?.Beyler Bu birlik bozulmadığı sürece,başarmayı hayal etmeyiniz..." General John B.Gordon "Türklerdeki olguyu gördünüz mü?.Türk anaları,evlatlarının siperde ölmesi için,saçlarına kına yakıyor!.Öyle günler getirmeliyiz ki,O evlatlar analarına isyan etmelidir'Türklerdeki aile birliği yok olmalıdır.."Robert Toombs.......... |
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
Eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2009 Konum: İzmir - Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Kesinlikle, önemli olan bu detayların farkına varmak ona göre yaşam şekillendirmek..
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |