Durum içler acısı ama malum gülüyoruz
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7231
Tarih: 14 Ağustos 2025 Saat 08:19 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Durum içler acısı ama malum gülüyoruz
Mesajı Yazan: HakanGokdemir
Konu: Durum içler acısı ama malum gülüyoruz
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 15:47
Her geçen gün Türkçe'nin biraz daha yozlaştırıldığını görüyoruz. Dilimizdeki yabancı kökenli sözcüklerin istilası artarak sürüyor. Aşağıda yıllar içinde Türkçe'de nasıl bozulmalar olduğunu gösteren çarpıcı bir metin var! Haberin devamını mutlaka okuyun ...
Yıl: 1965 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.."
Yıl: 1975 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."
Yıl: 1985 "Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonrakendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.."
Yıl: 1995 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni..Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.."
Yıl: 2006 "Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar yu yavrum?'"
Yıl: 2026 "Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..' ALINTIDIR ( http://www.unutulan.com/haber_oku.asp?haber=42 - http://www.unutulan.com/haber_oku.asp?haber=42 )
------------- Hakan GÖKDEMİR 0 533 215 8019
Pendik / İSTANBUL 26.08.1980
A RH +
Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: slowmotion
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 15:55
kesinlikle icler acisi,
paylasim icin tesekkurler
------------- Nur * 206 XT
|
Mesajı Yazan: Celalettin
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:03
bravo Hakan...konu başlığın ve şeçtiğin örnek mükemmmel.Emeğine sağlık güzel kardeşim.Ama asıl mükemmel olan bu konulara duyarlı ,sizin gibi gençlerin hala var olması.   
|
Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:07
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:17
slowmotion Yazdı:
kesinlikle icler acisi,
paylasim icin tesekkurler |
Nur ben teşekkür ederim, seni yanımda görmek mutlu etti beni.
A RH +
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:19
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:20
HakanGokdemir Yazdı:
slowmotion Yazdı:
kesinlikle icler acisi,
paylasim icin tesekkurler |
Nur ben teşekkür ederim, seni yanımda görmek mutlu etti beni. | ''w'' konusunda yaninda olamiyorum ama :(
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:20
h_307 Yazdı:
Allah Türk' ü korusun... |
Amin Hadi kardeşim Amin.
A RH +
|
Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:26
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:36
se''v''gili h_307 arkadasim;cumle icinde kullanmak ile kullanici adi olarak secmek ayni sey degil diye dusunuyorum ''v''e ayrica sende de bu tezatliklari gormek me''v''cut:)
nick=kullanici adi
o yuzden ne yapsak bilemiyorum
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:44
Nur Hadi kardeşim sana takılmış, zaten konumuz dediğin gibi kullanıcı adı değil cümle kullanımları ile ilgili.
He bu arada kullanıcı adı ile ilgili aylar önce açtığım ve şuanda da sabit konu olan http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5655&title=kullanc-ad-deiiklik-talepleri - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5655&title=kullanc-ad-deiiklik-talepleri inceleyebilirsin...
A RH +
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:51
bende ona takildim:)
hayir hic oyle bir talebim yok
tesekkur ederim
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 16:54
slowmotion Yazdı:
bende ona takildim:)
hayir hic oyle bir talebim yok
tesekkur ederim |
Ben teşekkür ederim.
A RH +
|
Mesajı Yazan: ErkanKurnaz
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 18:51
hakan kesinlikle çok doğru bi noktaya temas etmişsin kardeşim.
ama bunların dışında ben yhaa,ciks,chilek vs gibi kelimelerle öküz Türkçesi konuşanlara daha çok sinir oluyorum
ben Türk'üm ve dilimin peşkeş çekilip oyuncak edilmesine KARŞI ÇIKIYORUM!!!
------------- Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM
0 RH +
NİLÜFER/BURSA
|
Mesajı Yazan: Ragnarok
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 20:33
Çok dikkat çekici olmuş. Malesef dilimizi ulaşacağı son nokta en aşağıdaki arkadaşlar. Ne yapsak boş.
------------- Buğra
|
Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 20:57
gülsem mi ağlasammı
-------------
|
Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2009 Saat 21:46
kardes paylasim icin tesekkurler yazdiklarinda bastan sona haklisin ama ben 1965 turkcesini anlamakta zorlaniyorum aslim yoruk'tur birazda koyluyum atalarimdan hic birinin 1960 istanbul turkcesiyle konustugunu sanmiyorum bence en iyisi 1975 turkcesi anlasilir 1995-2006 turkcesinide filimlerde duydum bizde bu sekilda konusan yoktur
-------------

|
Mesajı Yazan: Eren
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2009 Saat 02:06
sözüm ona modern dejenere tipler gb takılanlar çogaldı son dönemde malesef..general Albert sidney johnston ve daha nicesi gibi komutanların hemfikir oldukları geyigin öznesi de buydu aslında "Türkleri bitirmenin en iyi yolu Türkçeyi ve Türk aile yapısını yok etmektir" Dilimizin üzerinde oynanan oyunların farkında olan insanların oldugunu bilmek güzel..
|
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2009 Saat 08:46
Eren bir kaç örnekte ben vermek isterim bu konuda,
"Dilini kaybetmiş bir millet,Yok olmaya mahkumdur..." Mustafa Kemal Atatürk.
"Türklerden nefret ediyorum.bu yüzden Türkler gelecek kuşağa ulaşmadan yok olmalıdır.bunun için,en kısa yol,Türkçe unsurunu yok etmektir..." General Albert Sidney Johnston.
"Bir daha Türklerle savaşmadan önce,Türklerdeki Din,Dil,Aile,Vatan,Millet ve Birlik duygularının yok olup olmadığını iyice kontrol edin.Yoksa Türkleri savaşarak yenemezsiniz.." Albay Pierre Loti
"Ben böyle bir ırkı daha önce görmedim.Bir ırk birbirine bu kadar mı bağlı olur?.Beyler Bu birlik bozulmadığı sürece,başarmayı hayal etmeyiniz..." General John B.Gordon
"Türklerdeki olguyu gördünüz mü?.Türk anaları,evlatlarının siperde ölmesi için,saçlarına kına yakıyor!.Öyle günler getirmeliyiz ki,O evlatlar analarına isyan etmelidir'Türklerdeki aile birliği yok olmalıdır.."Robert Toombs..........
ALINTIDIR.( http://www.eksiportal.com/diline-sahip-cikmak-t40258.html - http://www.eksiportal.com/diline-sahip-cikmak-t40258.html )
A RH +
|
Mesajı Yazan: Eren
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2009 Saat 12:31
Kesinlikle, önemli olan bu detayların farkına varmak ona göre yaşam şekillendirmek..
|
Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2009 Saat 13:04
Dilin korunması önemli olduğu kadar. Modernleştirilmesi ve geliştirilmeside çok önemlidir. Tabiki dilin gelişimi medeniyetin gelişimi ile paraleldir.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 17:44
Hatırlatma günceli... 
A RH +
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 19:06
Türk dili bitmez.Yapılan son araştırmalara göre dilimizdeki bazı kelimelerle Sümer dilindeki bazı kelimeler benzer özelliklere sahip.Bir dilin yaşını öğrenmek için uygulanan kıstaslar bu benzerliğin rastlantıdan öte olduğunu gösteriyor.Dolayısıyla 5000 yıllık tarihi var dilimizin. Gâfiller ne kadar uğraşsa boş.
|
Mesajı Yazan: TheEchoes
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2010 Saat 22:29
hangi türkçe?
Bu noktada bazı istatistiklere de göz atmakta fayda var. Türk Dil Kurumu’nun internet ortamında yayımladığı ‘Güncel Türkçe Sözlük’ün en son verilerine göre Türk dili 23 farklı lisandan 14 bin 913 kelime almış. Kurumun yayımladığı Güncel Türkçe Sözlük’teki toplam kelime sayısı baz alındığında Türkçedeki yabancı kökenli kelime oranı beşte bir civarında. Arapça 6.463 kelimeyle birinci olurken, Sevgi Özel’in de dillendirdiği genel kanaatin aksine Farsça ikinci değil, üçüncü sırada yer alıyor. Fransızca, 5.225 kelimeyle 1.361 kelimelik Farsçanın neredeyse dört katı. Fransızcayı 586 kelimeyle İtalyanca ve 463 kelimeyle İngilizce takip ediyor.
alıntıdır
http://www.turkdiliveedebiyati.com/turkce_1512_maglup-t1475.0.html - http://www.turkdiliveedebiyati.com/turkce_1512_maglup-t1475.0.html
------------- Cennette huriler varmış, kara gözlü;
İçkinin de ordaymış en güzeli.
Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz:
Bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili.
|
|