Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2005 206 xt Otomatik Şanzuman Problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2005 206 xt Otomatik Şanzuman Problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peugeot11223344 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeot11223344 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2005 206 xt Otomatik Şanzuman Problemi
    Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 Saat 15:53
Arkadaşlar merhaba;

forumda arama yaptım ama benzer bir konu bulamadım.

2005 model 206 xt
otomatik aracım 2 den 3 e ve 3 den 4. vites atarken artık çok zorlanıyor. deviri neredeyse redline a kadar çıkartmam gerekiyor. eskiden 2500-3000 devirdeyken rahatca vites gecişleri olmaktaydı. arıza nereden kaynaklanabilir. triptronik e alınca bir problem yok verdiğim komutları rahatça algılamakta.

yardımcı olabilirsenız sevinirim.

tesekkurler
Not: Arıza lambası hiç ama hiç yakmıyor.

Düzenleyen AlbayDemircan - 26 Nisan 2011 Saat 22:42
Yukarı Dön
ErolSen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 Saat 16:59
valla bu pejolarda o. viteslerin derdi bitmiyo galiba forum genelinde çok sayıda şanzuman arızası var. arızanın nedeni hakkında bilgi sahibi değilim ama benim araçta oto vites yüksek devirlerde vites atlaması olayı sadece spor modda oluyor. aracınızı spor modda kullanıyor olabilirmisiniz? 
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 Saat 19:44
stop edip çalıştırdıgınızda şanzuman normal olarak vites atıyomu ?
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeot11223344 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 Saat 08:53
aracımı spor modda kullanmadıgıma eminim.

stop edip tekrar çalıştırdıgımda normal dönüyor yada dönmüyor diyemem. bunu her yaptıgında özellikle kenara cekip stop edip tekrar çalıştırma gibi bir deneme yapmadım ama denemeye calısırım.

ancak sunu soyleyebilirim.

Bu arızayı herzaman yapmıyor bazen gayet normal atıyor vitesi. % 50 - %50 diyebilirim.

Birde arıza lambası yanmaması da ilginç tabi.

ben şanzıman yağından supheleniyorum ama yaklasık 5000 km once otomatikçi usta kontrol etmıstı ve yağ gayet guzel durumda demişti.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 Saat 11:31
maslak Atatürk oto sanayide nokta otomotive giderseniz yardımcı olabilirler. uygun fiyat ve iyi işçilik ile karşılaşacaksınız. benim 307 de sorun çıkarmıştı. otomatik vites arızası verip duruyordu sorunu çözdüler. bu arada bu araçların şanzıman yağlarının 40binde bir değiştirilmesi gerekiyormuş. servis ömürlük demişti ama malesef değilmiş. nokta otomotiv yazarsanız internetten telefon numarasını bulabilirsiniz recep usta ile görüşeceksiniz. 
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 Saat 11:54
Orjinalini yazan: peugeot11223344 peugeot11223344 Yazdı:

aracımı spor modda kullanmadıgıma eminim.

stop edip tekrar çalıştırdıgımda normal dönüyor yada dönmüyor diyemem. bunu her yaptıgında özellikle kenara cekip stop edip tekrar çalıştırma gibi bir deneme yapmadım ama denemeye calısırım.

ancak sunu soyleyebilirim.

Bu arızayı herzaman yapmıyor bazen gayet normal atıyor vitesi. % 50 - %50 diyebilirim.

Birde arıza lambası yanmaması da ilginç tabi.

ben şanzıman yağından supheleniyorum ama yaklasık 5000 km once otomatikçi usta kontrol etmıstı ve yağ gayet guzel durumda demişti.

aracınız kaç bin km de ? şanzuman yağı 60000km de bir degişir. bu araç kullanım klavuzndada yazar zaten şanzuman yağından kaynaklandgını düşünmüyorum ama aracı bi servise göstermenizde fayda var
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeot11223344 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 Saat 13:02
aracım tam 60 binde servise götürmek tabi en doğrusu ama ne yalan söyliyim korkmuyorda değilim.

;Ustalarımız sakın alınmasın ama bir kısmı bizim gibi bu işlerden de çok fazla anlamayan standart sürücülere muhakkak bi arıza varmıscasına türlü masraflar çıkartıp huzursuz olmamıza neden oluyor.

o açıdan öncelikle bu tip bir arıza tecrube eden arkadaslar olup olmadıgına bakmak istedim. bir sonuc cıkmazsa elbette bir servise gidicem.

gecenlerde maslakta bir otomatik şanzıman servisini arayıp durumu anlattım araıza lambasının yanmadıgı için şanzımanın inip bakılması lazım bu da 1000 liradan başlar dedi. servise gitmemekte biraz daha direnicem o yuzden.

ama sözün özü otomatik pejo helede 206 almayı dusunen tanıdıklarınız varsa birkez daha dusunsunler
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 Saat 13:15
abi benim şanzumanın kar spor modları yanıp sönüyor ve çekişten düşüyor araba stpo edip tekrar çalıştırdıgımda geçiyor. benimkinin arızası selenoidlerden elektorik valf takımının degişmesi gerekiyor şanzuman açılmasına da gerek yokmuş haaa bu arada ara. 126000 de hala fabrika yağı var. ben korktum valla ne yalan söyleyeyim elletmedim şanzumanı bence senin aracta şanzuman açılmasına falan gerek yok gibime geliyor bence servisten arıza kodu alın ve servis baksın
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeot11223344 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 Saat 14:39
Orjinalini yazan: horby37 horby37 Yazdı:

abi benim şanzumanın kar spor modları yanıp sönüyor ve çekişten düşüyor araba stpo edip tekrar çalıştırdıgımda geçiyor. benimkinin arızası selenoidlerden elektorik valf takımının degişmesi gerekiyor şanzuman açılmasına da gerek yokmuş haaa bu arada ara. 126000 de hala fabrika yağı var. ben korktum valla ne yalan söyleyeyim elletmedim şanzumanı bence senin aracta şanzuman açılmasına falan gerek yok gibime geliyor bence servisten arıza kodu alın ve servis baksın

senın problemının tamamen aynısını ben 3 ay once yasadım ozel servıse gittim selenoid ve onlarla ilgili 2-3 kablo değiştirdiler toplamda 425 lira para verdim . sen piyasadan fiyat arastır eğer ilgilenirsen ustama yonlendiririm ümraniye oto sanayii de. 
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 Saat 16:28
iyi fiyata yapılmış selenoid takımı 280 lira nette zaten ben ankaradayım teşekkürler
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 Saat 00:32
Pejonun otomatik vitesinden uzak durun...Otomatik şanzımanı 1000 TL deyip açarlar, 1500 TL masraf çıkartırlar. bu şanzımanlar tamamen kapalı kutu. içi açılmayınca mekanik arıza tespit edilmez. çok önemli birşey yoksa açılmaya değmez.

öncelikle şanzımanın yazılım güncellenmesini deneyin.

Düzenleyen h_307 - 17 Aralık 2009 Saat 00:38
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeot11223344 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 Saat 13:17
Orjinalini yazan: h_307 h_307 Yazdı:

Pejonun otomatik vitesinden uzak durun...Otomatik şanzımanı 1000 TL deyip açarlar, 1500 TL masraf çıkartırlar. bu şanzımanlar tamamen kapalı kutu. içi açılmayınca mekanik arıza tespit edilmez. çok önemli birşey yoksa açılmaya değmez.

öncelikle şanzımanın yazılım güncellenmesini deneyin.
Bunun maliyeti ne olur birde önerebileceğiniz biryer var mı??
Yukarı Dön
ErolSen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2009 Saat 15:11
şanzıman yazılım güncellemesi fazla pahalı değil 50 75 tl arası atıyolar
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2009 Saat 00:21
Orjinalini yazan: erolizma26 erolizma26 Yazdı:

bazen güncelleme işe yarıyor
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2010 Saat 21:58

onur bey; merhaba benim aracım citroen aslında ama öğrendiğim kadaıyla pejo ile aynı şanzımanmış bunlar bahsettiğiniz arıza yani; kar ve spor modları ışıklarının yanıp sönmeye başlaması aynen benim arabamda songünlerde sıklıkla olmaya başladı , bu gün citroen servisine gittim bana aracın yağının ve söylediğiniz parçaların değişmesinin gerektiğini söyledi ama bunlaeı değişince arızanın gidip gitmeyeceğini garanti edemeyiz belki şanzımanın içinden de olabilir dedi ,ayrıca benim araba 1. ve 2 . viteslara düşünce tak diye bir vuruntu yapıyor sanırsınız arkadan biri çarpmış gibi oluyo. siz bu parçaları değiştirdinizmi acaba ,lütfen bir yardım.

Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2010 Saat 22:16
Orjinalini yazan: ErolSen ErolSen Yazdı:

doğru fiyat...
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2010 Saat 00:16
Orjinalini yazan: mrmutlu mrmutlu Yazdı:

onur bey; merhaba benim aracım citroen aslında ama öğrendiğim kadaıyla pejo ile aynı şanzımanmış bunlar bahsettiğiniz arıza yani; kar ve spor modları ışıklarının yanıp sönmeye başlaması aynen benim arabamda songünlerde sıklıkla olmaya başladı , bu gün citroen servisine gittim bana aracın yağının ve söylediğiniz parçaların değişmesinin gerektiğini söyledi ama bunlaeı değişince arızanın gidip gitmeyeceğini garanti edemeyiz belki şanzımanın içinden de olabilir dedi ,ayrıca benim araba 1. ve 2 . viteslara düşünce tak diye bir vuruntu yapıyor sanırsınız arkadan biri çarpmış gibi oluyo. siz bu parçaları değiştirdinizmi acaba ,lütfen bir yardım.

ben şanzumanı hiç elletmedim yazılım güncellemesi yaptırdım olmadı bazen günde 2-3 kere yapıyor son 1 aydır yapmadı sogukta yapıyor genellikle forumumuzdan bi arkadaşda da vardı aynı sorun şanzuman  eşanjörünü degiştirip sorunu çözmüşler selenoid değişimi çözüm olur mu olmaz mı bende bilemiyorum soguk havada aracı motor ısınmadan rampaya vurmamaya çalışın
Yukarı Dön
Aytaç Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
GTI

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aytaç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2010 Saat 00:39
Hep Derim PeuGeoT'nun Otomatik Sanzımanı Sıkıntılıdır Diye.2.El Alırken Çok İyi Baktırmak Lazım.0 Alındıgı Taktirde Titizlikle Kullanım Şart.
Yukarı Dön
deniz_206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
26 - Mayıs - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deniz_206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2010 Saat 02:12
otomatik şanzıman baştan sona dert ya resmen heleki pug modelleri hepten sıkıntılı.
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68
Yukarı Dön
F-Eren Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı F-Eren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2010 Saat 15:15
yağ değişimine dikkat edin arkadaşlar
bostancı oto sanayi de bi usta var benim gittiğim güzel arkadaşlar.
yağı değişin 20-25,000 kmde tavsiye ederim farkedilir derecede yumuşama olur şanzumanda.
eğer daha ileri derecede vuruntu varsa teflonları değişirler tahminimce yani şanzumanın bi kapağını açacaklar komple inmeden. teflonlardan sızıntı yapıyorsa iyi yağlama yapamadığından dolayı sert vites geçişi veya vites geçmeme gibi vuruntular yapabilir. ama yağ değişimi şart.

Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 351 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107447 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1529 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3134 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9510 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8771 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 947 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 959 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1597 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55482 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1286 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2261 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 273 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2581 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2171 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16021 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English