![]() |
|
2005 206 xt Otomatik Şanzuman Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 6> |
Yazar | |
peugeot11223344 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2009 Konum: İstanbul Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot11223344
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 Saat 15:53 |
Arkadaşlar merhaba;
forumda arama yaptım ama benzer bir konu bulamadım. 2005 model 206 xt otomatik aracım 2 den 3 e ve 3 den 4. vites atarken artık çok zorlanıyor. deviri neredeyse redline a kadar çıkartmam gerekiyor. eskiden 2500-3000 devirdeyken rahatca vites gecişleri olmaktaydı. arıza nereden kaynaklanabilir. triptronik e alınca bir problem yok verdiğim komutları rahatça algılamakta. yardımcı olabilirsenız sevinirim. tesekkurler Not: Arıza lambası hiç ama hiç yakmıyor. Düzenleyen AlbayDemircan - 26 Nisan 2011 Saat 22:42 |
|
![]() |
|
ErolSen ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla bu pejolarda o. viteslerin derdi bitmiyo galiba forum genelinde
çok sayıda şanzuman arızası var. arızanın nedeni hakkında bilgi sahibi
değilim ama benim araçta oto vites yüksek devirlerde vites atlaması
olayı sadece spor modda oluyor. aracınızı spor modda kullanıyor
olabilirmisiniz?
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
stop edip çalıştırdıgınızda şanzuman normal olarak vites atıyomu ?
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
peugeot11223344 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2009 Konum: İstanbul Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot11223344
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracımı spor modda kullanmadıgıma eminim.
stop edip tekrar çalıştırdıgımda normal dönüyor yada dönmüyor diyemem. bunu her yaptıgında özellikle kenara cekip stop edip tekrar çalıştırma gibi bir deneme yapmadım ama denemeye calısırım.
ancak sunu soyleyebilirim.
Bu arızayı herzaman yapmıyor bazen gayet normal atıyor vitesi. % 50 - %50 diyebilirim.
Birde arıza lambası yanmaması da ilginç tabi.
ben şanzıman yağından supheleniyorum ama yaklasık 5000 km once otomatikçi usta kontrol etmıstı ve yağ gayet guzel durumda demişti.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
maslak Atatürk oto sanayide nokta otomotive giderseniz yardımcı olabilirler. uygun fiyat ve iyi işçilik ile karşılaşacaksınız. benim 307 de sorun çıkarmıştı. otomatik vites arızası verip duruyordu sorunu çözdüler. bu arada bu araçların şanzıman yağlarının 40binde bir değiştirilmesi gerekiyormuş. servis ömürlük demişti ama malesef değilmiş. nokta otomotiv yazarsanız internetten telefon numarasını bulabilirsiniz recep usta ile görüşeceksiniz.
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot11223344
aracım tam 60 binde servise götürmek tabi en doğrusu ama ne yalan söyliyim korkmuyorda değilim.
;Ustalarımız sakın alınmasın ama bir kısmı bizim gibi bu işlerden de çok fazla anlamayan standart sürücülere muhakkak bi arıza varmıscasına türlü masraflar çıkartıp huzursuz olmamıza neden oluyor.
o açıdan öncelikle bu tip bir arıza tecrube eden arkadaslar olup olmadıgına bakmak istedim. bir sonuc cıkmazsa elbette bir servise gidicem.
gecenlerde maslakta bir otomatik şanzıman servisini arayıp durumu anlattım araıza lambasının yanmadıgı için şanzımanın inip bakılması lazım bu da 1000 liradan başlar dedi. servise gitmemekte biraz daha direnicem o yuzden.
ama sözün özü otomatik pejo helede 206 almayı dusunen tanıdıklarınız varsa birkez daha dusunsunler
|
|
![]() |
|
abi benim şanzumanın kar spor modları yanıp sönüyor ve çekişten düşüyor araba stpo edip tekrar çalıştırdıgımda geçiyor. benimkinin arızası selenoidlerden elektorik valf takımının degişmesi gerekiyor şanzuman açılmasına da gerek yokmuş haaa bu arada ara. 126000 de hala fabrika yağı var. ben korktum valla ne yalan söyleyeyim elletmedim şanzumanı bence senin aracta şanzuman açılmasına falan gerek yok gibime geliyor bence servisten arıza kodu alın ve servis baksın
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot11223344
senın problemının tamamen aynısını ben 3 ay once yasadım ozel servıse gittim selenoid ve onlarla ilgili 2-3 kablo değiştirdiler toplamda 425 lira para verdim . sen piyasadan fiyat arastır eğer ilgilenirsen ustama yonlendiririm ümraniye oto sanayii de.
|
|
![]() |
|
iyi fiyata yapılmış selenoid takımı 280 lira nette zaten ben ankaradayım teşekkürler
|
|
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Pejonun otomatik vitesinden uzak durun...Otomatik şanzımanı 1000 TL deyip açarlar, 1500 TL masraf çıkartırlar. bu şanzımanlar tamamen kapalı kutu. içi açılmayınca mekanik arıza tespit edilmez. çok önemli birşey yoksa açılmaya değmez.
öncelikle şanzımanın yazılım güncellenmesini deneyin. Düzenleyen h_307 - 17 Aralık 2009 Saat 00:38 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot11223344
|
|
![]() |
|
ErolSen ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
şanzıman yazılım güncellemesi fazla pahalı değil 50 75 tl arası atıyolar
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
onur bey; merhaba benim aracım citroen aslında ama öğrendiğim kadaıyla pejo ile aynı şanzımanmış bunlar bahsettiğiniz arıza yani; kar ve spor modları ışıklarının yanıp sönmeye başlaması aynen benim arabamda songünlerde sıklıkla olmaya başladı , bu gün citroen servisine gittim bana aracın yağının ve söylediğiniz parçaların değişmesinin gerektiğini söyledi ama bunlaeı değişince arızanın gidip gitmeyeceğini garanti edemeyiz belki şanzımanın içinden de olabilir dedi ,ayrıca benim araba 1. ve 2 . viteslara düşünce tak diye bir vuruntu yapıyor sanırsınız arkadan biri çarpmış gibi oluyo. siz bu parçaları değiştirdinizmi acaba ,lütfen bir yardım. |
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
doğru fiyat... |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
Hep Derim PeuGeoT'nun Otomatik Sanzımanı Sıkıntılıdır Diye.2.El Alırken Çok İyi Baktırmak Lazım.0 Alındıgı Taktirde Titizlikle Kullanım Şart.
|
|
![]() |
|
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
otomatik şanzıman baştan sona dert ya resmen heleki pug modelleri hepten sıkıntılı.
|
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
yağ değişimine dikkat edin arkadaşlar
bostancı oto sanayi de bi usta var benim gittiğim güzel arkadaşlar. yağı değişin 20-25,000 kmde tavsiye ederim farkedilir derecede yumuşama olur şanzumanda. eğer daha ileri derecede vuruntu varsa teflonları değişirler tahminimce yani şanzumanın bi kapağını açacaklar komple inmeden. teflonlardan sızıntı yapıyorsa iyi yağlama yapamadığından dolayı sert vites geçişi veya vites geçmeme gibi vuruntular yapabilir. ama yağ değişimi şart. |
|
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |