Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2005 206 xt Otomatik Şanzuman Problemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7112
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 15:09
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 2005 206 xt Otomatik Şanzuman Problemi
Mesajı Yazan: peugeot11223344
Konu: 2005 206 xt Otomatik Şanzuman Problemi
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2009 Saat 15:53
http://forum.donanimhaber.com/m_36345992/tm.htm#" rel="nofollow - #" rel="nofollow - Arkadaşlar merhaba;

forumda arama yaptım ama benzer bir konu bulamadım.

2005 model 206 xt
otomatik aracım 2 den 3 e ve 3 den 4. vites atarken artık çok zorlanıyor. deviri neredeyse redline a kadar çıkartmam gerekiyor. eskiden 2500-3000 devirdeyken rahatca vites gecişleri olmaktaydı. arıza nereden kaynaklanabilir. triptronik e alınca bir problem yok verdiğim komutları rahatça algılamakta.

yardımcı olabilirsenız sevinirim.

tesekkurler
Not: Arıza lambası hiç ama hiç yakmıyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ErolSen
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2009 Saat 16:59
valla bu pejolarda o. viteslerin derdi bitmiyo galiba forum genelinde çok sayıda şanzuman arızası var. arızanın nedeni hakkında bilgi sahibi değilim ama benim araçta oto vites yüksek devirlerde vites atlaması olayı sadece spor modda oluyor. aracınızı spor modda kullanıyor olabilirmisiniz? 

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2009 Saat 19:44
stop edip çalıştırdıgınızda şanzuman normal olarak vites atıyomu ?

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2009 Saat 08:53
aracımı spor modda kullanmadıgıma eminim.

stop edip tekrar çalıştırdıgımda normal dönüyor yada dönmüyor diyemem. bunu her yaptıgında özellikle kenara cekip stop edip tekrar çalıştırma gibi bir deneme yapmadım ama denemeye calısırım.

ancak sunu soyleyebilirim.

Bu arızayı herzaman yapmıyor bazen gayet normal atıyor vitesi. % 50 - %50 diyebilirim.

Birde arıza lambası yanmaması da ilginç tabi.

ben şanzıman yağından supheleniyorum ama yaklasık 5000 km once otomatikçi usta kontrol etmıstı ve yağ gayet guzel durumda demişti.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2009 Saat 11:31
maslak Atatürk oto sanayide nokta otomotive giderseniz yardımcı olabilirler. uygun fiyat ve iyi işçilik ile karşılaşacaksınız. benim 307 de sorun çıkarmıştı. otomatik vites arızası verip duruyordu sorunu çözdüler. bu arada bu araçların şanzıman yağlarının 40binde bir değiştirilmesi gerekiyormuş. servis ömürlük demişti ama malesef değilmiş. nokta otomotiv yazarsanız internetten telefon numarasını bulabilirsiniz recep usta ile görüşeceksiniz. 

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2009 Saat 11:54
Orjinalini yazan: peugeot11223344 peugeot11223344 Yazdı:

aracımı spor modda kullanmadıgıma eminim.

stop edip tekrar çalıştırdıgımda normal dönüyor yada dönmüyor diyemem. bunu her yaptıgında özellikle kenara cekip stop edip tekrar çalıştırma gibi bir deneme yapmadım ama denemeye calısırım.

ancak sunu soyleyebilirim.

Bu arızayı herzaman yapmıyor bazen gayet normal atıyor vitesi. % 50 - %50 diyebilirim.

Birde arıza lambası yanmaması da ilginç tabi.

ben şanzıman yağından supheleniyorum ama yaklasık 5000 km once otomatikçi usta kontrol etmıstı ve yağ gayet guzel durumda demişti.

aracınız kaç bin km de ? şanzuman yağı 60000km de bir degişir. bu araç kullanım klavuzndada yazar zaten şanzuman yağından kaynaklandgını düşünmüyorum ama aracı bi servise göstermenizde fayda var

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2009 Saat 13:02
aracım tam 60 binde servise götürmek tabi en doğrusu ama ne yalan söyliyim korkmuyorda değilim.

;Ustalarımız sakın alınmasın ama bir kısmı bizim gibi bu işlerden de çok fazla anlamayan standart sürücülere muhakkak bi arıza varmıscasına türlü masraflar çıkartıp huzursuz olmamıza neden oluyor.

o açıdan öncelikle bu tip bir arıza tecrube eden arkadaslar olup olmadıgına bakmak istedim. bir sonuc cıkmazsa elbette bir servise gidicem.

gecenlerde maslakta bir otomatik şanzıman servisini arayıp durumu anlattım araıza lambasının yanmadıgı için şanzımanın inip bakılması lazım bu da 1000 liradan başlar dedi. servise gitmemekte biraz daha direnicem o yuzden.

ama sözün özü otomatik pejo helede 206 almayı dusunen tanıdıklarınız varsa birkez daha dusunsunler

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2009 Saat 13:15
abi benim şanzumanın kar spor modları yanıp sönüyor ve çekişten düşüyor araba stpo edip tekrar çalıştırdıgımda geçiyor. benimkinin arızası selenoidlerden elektorik valf takımının degişmesi gerekiyor şanzuman açılmasına da gerek yokmuş haaa bu arada ara. 126000 de hala fabrika yağı var. ben korktum valla ne yalan söyleyeyim elletmedim şanzumanı bence senin aracta şanzuman açılmasına falan gerek yok gibime geliyor bence servisten arıza kodu alın ve servis baksın

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2009 Saat 14:39
Orjinalini yazan: horby37 horby37 Yazdı:

abi benim şanzumanın kar spor modları yanıp sönüyor ve çekişten düşüyor araba stpo edip tekrar çalıştırdıgımda geçiyor. benimkinin arızası selenoidlerden elektorik valf takımının degişmesi gerekiyor şanzuman açılmasına da gerek yokmuş haaa bu arada ara. 126000 de hala fabrika yağı var. ben korktum valla ne yalan söyleyeyim elletmedim şanzumanı bence senin aracta şanzuman açılmasına falan gerek yok gibime geliyor bence servisten arıza kodu alın ve servis baksın

senın problemının tamamen aynısını ben 3 ay once yasadım ozel servıse gittim selenoid ve onlarla ilgili 2-3 kablo değiştirdiler toplamda 425 lira para verdim . sen piyasadan fiyat arastır eğer ilgilenirsen ustama yonlendiririm ümraniye oto sanayii de. 

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2009 Saat 16:28
iyi fiyata yapılmış selenoid takımı 280 lira nette zaten ben ankaradayım teşekkürler

-------------

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2009 Saat 00:32
Pejonun otomatik vitesinden uzak durun...Otomatik şanzımanı 1000 TL deyip açarlar, 1500 TL masraf çıkartırlar. bu şanzımanlar tamamen kapalı kutu. içi açılmayınca mekanik arıza tespit edilmez. çok önemli birşey yoksa açılmaya değmez.

öncelikle şanzımanın yazılım güncellenmesini deneyin.

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2009 Saat 13:17
Orjinalini yazan: h_307 h_307 Yazdı:

Pejonun otomatik vitesinden uzak durun...Otomatik şanzımanı 1000 TL deyip açarlar, 1500 TL masraf çıkartırlar. bu şanzımanlar tamamen kapalı kutu. içi açılmayınca mekanik arıza tespit edilmez. çok önemli birşey yoksa açılmaya değmez.

öncelikle şanzımanın yazılım güncellenmesini deneyin.
Bunun maliyeti ne olur birde önerebileceğiniz biryer var mı??

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2009 Saat 15:11
şanzıman yazılım güncellemesi fazla pahalı değil 50 75 tl arası atıyolar

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2009 Saat 00:21
Orjinalini yazan: erolizma26 erolizma26 Yazdı:

bazen güncelleme işe yarıyor

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2010 Saat 21:58

onur bey; merhaba benim aracım citroen aslında ama öğrendiğim kadaıyla pejo ile aynı şanzımanmış bunlar bahsettiğiniz arıza yani; kar ve spor modları ışıklarının yanıp sönmeye başlaması aynen benim arabamda songünlerde sıklıkla olmaya başladı , bu gün citroen servisine gittim bana aracın yağının ve söylediğiniz parçaların değişmesinin gerektiğini söyledi ama bunlaeı değişince arızanın gidip gitmeyeceğini garanti edemeyiz belki şanzımanın içinden de olabilir dedi ,ayrıca benim araba 1. ve 2 . viteslara düşünce tak diye bir vuruntu yapıyor sanırsınız arkadan biri çarpmış gibi oluyo. siz bu parçaları değiştirdinizmi acaba ,lütfen bir yardım.

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2010 Saat 22:16
Orjinalini yazan: ErolSen ErolSen Yazdı:

doğru fiyat...

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2010 Saat 00:16
Orjinalini yazan: mrmutlu mrmutlu Yazdı:

onur bey; merhaba benim aracım citroen aslında ama öğrendiğim kadaıyla pejo ile aynı şanzımanmış bunlar bahsettiğiniz arıza yani; kar ve spor modları ışıklarının yanıp sönmeye başlaması aynen benim arabamda songünlerde sıklıkla olmaya başladı , bu gün citroen servisine gittim bana aracın yağının ve söylediğiniz parçaların değişmesinin gerektiğini söyledi ama bunlaeı değişince arızanın gidip gitmeyeceğini garanti edemeyiz belki şanzımanın içinden de olabilir dedi ,ayrıca benim araba 1. ve 2 . viteslara düşünce tak diye bir vuruntu yapıyor sanırsınız arkadan biri çarpmış gibi oluyo. siz bu parçaları değiştirdinizmi acaba ,lütfen bir yardım.

ben şanzumanı hiç elletmedim yazılım güncellemesi yaptırdım olmadı bazen günde 2-3 kere yapıyor son 1 aydır yapmadı sogukta yapıyor genellikle forumumuzdan bi arkadaşda da vardı aynı sorun şanzuman  eşanjörünü degiştirip sorunu çözmüşler selenoid değişimi çözüm olur mu olmaz mı bende bilemiyorum soguk havada aracı motor ısınmadan rampaya vurmamaya çalışın

-------------

Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2010 Saat 00:39
Hep Derim PeuGeoT'nun Otomatik Sanzımanı Sıkıntılıdır Diye.2.El Alırken Çok İyi Baktırmak Lazım.0 Alındıgı Taktirde Titizlikle Kullanım Şart.

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2010 Saat 02:12
otomatik şanzıman baştan sona dert ya resmen heleki pug modelleri hepten sıkıntılı.

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2010 Saat 15:15
yağ değişimine dikkat edin arkadaşlar
bostancı oto sanayi de bi usta var benim gittiğim güzel arkadaşlar.
yağı değişin 20-25,000 kmde tavsiye ederim farkedilir derecede yumuşama olur şanzumanda.
eğer daha ileri derecede vuruntu varsa teflonları değişirler tahminimce yani şanzumanın bi kapağını açacaklar komple inmeden. teflonlardan sızıntı yapıyorsa iyi yağlama yapamadığından dolayı sert vites geçişi veya vites geçmeme gibi vuruntular yapabilir. ama yağ değişimi şart.

-------------
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -

Mesajı Yazan: yigit1989
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2010 Saat 17:40
bende genel olarak sorun olmuyor ama bazen vites geçişlerinde araba vuruyor acaba neden olabılır

Mesajı Yazan: yawruaslan
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2010 Saat 14:30
Orjinalini yazan: yigit1989 yigit1989 Yazdı:

bende genel olarak sorun olmuyor ama bazen vites geçişlerinde araba vuruyor acaba neden olabılır

aynı sıkıntı bendede var fakat bende 1. vitesten 2. vitese atarken sarsıyor kendini cok denemeler yaptım asırı yavas gidiyorum gene vites atarken vuruyor orta hızda gidiorum gene aynı biraz daha hızlı gidiyorum gene aynı acaba neden olabilir :S

-------------
i my quick !

Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2010 Saat 20:14
bostancıda bi yer önerebilirim sanayide. bi baktırın
malüm erken teşhis hayat kurtarır

-------------
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -

Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2010 Saat 13:24
Benim şanzumanda da aynı sorun var arkadaşlar özelikle ilk kalkışta 2. vitese geçince küt diye vuruyor sonra normale dönüyor ayrıca yavaşladığımda mesela park edeceğim zaman ayağımı gazdan çekiyorum araba birden vites atıp hızlanıyor şaşırıyorum. İki hafta önce peugo cu oldum ama bu durum fazlasıyla canımı sıktı..
Yardımlarınızı bekliyorum...

Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2010 Saat 13:41
bence tüm otomatikçi arkaaşlar anzımanı komle çıkartın çıkma manuel şanzıman koydurun 1000 tl tutyor birdaha sıkıntı yaşamazssınız yahudi arabası işte adamlar böyle para kazanıyolar tüm otomatik pug lar sorunlu ben sanayideyim 6. site

Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2010 Saat 13:49
mr mutlu onur ve diğer benzer oto şanzuman arızası  olan arkadaşlar;
bu vuruntu olayı bende de oluyodu vuruntu ile beraber spor mod ve kar mod işaretleri ekranda çıkıyor ve dııııt dıııt diye sesli uyarı bundan sonra vay halime araç gaz almamaya devri geç yükselmeye ve dolayısıyla çekiçten düşmeye başlıyordu hele ki dik bi rampaya vurduğunda durduktan sonra aracım hem geri kaçıyor hemde zor kalkıyordu. durumu foruma konu açarak arkadaşlara sordum ve  selenoid adı verilen bir parçanın değişmesi gerektiğini söylediler. neyse bir süre kullandım baktım olacak gibi değil 1 hafta önce kadar sanayiye götürdüm. ustaya durumu anlatır anlatmaz anladı zaten pejo oto viteslerin hastalığı bu dedi bilgisayara bağladı şanzuman basınç ayar arızası diye bir arıza düşmüş. burda arkadaşların selenoid dedikleri parçaya onlar elektrovana diyorlar onların değişmesi gerekiyormuş. açtık baktık sipariş verdi parçaları tanesi 177 liraydı 2 tanesi 350 felan yapıyor. şanzuman yağıydı işçiliğiydi sana 500 epatlar dedi. tamam dedim. parçalar gelsin yarın getireyim arabayı . ertesi gün sabah götürüp bıraktım akşam saatlerinde aldım yani öyle korkulacak  çok abartılı bir durum yok oto şanzumanın içini açmadan değiştirebiliyorlar bu parçaları. neyse arabayı almaya gittim ustayla denemeye çıktık. ilk defa aracıma hayran kaldım. canavar gibi çekmeye başlamış devri daha hızlı yükseliyor.dolayısla daha seri hale gelmişti arabam. usta anlatıyor aynı arıza ile gelen müşterilerden 3 sene böyle arızalı şekilde aracını kullananlar varmış. adamın arabasını yaptık biz boşa bunca sene böyle kullanmışız diyorlarmış. ben bir haftadır kullanıyorum hiçbir problem yok vites geçişleri yumuşamış vuruntu olayı kaybolmuş. benim  en çok canımı sıkan şey rampa da bayılma olayıydı. şimdi sürekli rampaya vuruyorum arabayı ne bayılam ne bişey süper çekiyo. tavsiyem kesinlikle yaptırın bu arızaları aracınıza hayran kalacaksınız. ben eskişehirdeyim ve gittiğim usta işinin ehlidir. yardım isteyen arkadaşlara elimden geldiğince bu konuda yardımcı olmaya çalışırım. yönlediririm,hatta bizzat götürebilirim de.

-------------
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V

Mesajı Yazan: arifkemal
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2010 Saat 14:28

bu vuruntu olayı bende de oluyodu vuruntu ile beraber spor mod ve kar mod işaretleri ekran çıkıyor ve dııııt dıııt diye sesli uyarı bundan sonra vay halime araç gaz almamaya devri geç yükselmeye ve dolayısıyla çekiçten düşmeye başlıyordu hele ki dik bi rampaya vurduğunda durduktan sonra aracım hem geri kaçıyor hemde zor kalkıyordu. durumu foruma konu açarak arkadaşlara sordum ve  selenoid adı verilen bir parçanın değişmesi gerektiğini söylediler. neyse bir süre kullandım baktım olacak gibi değil 1 hafta önce kadar sanayiye götürdüm. ustaya durumu anlatır anlatmaz anladı zaten pejo oto viteslerin hastalığı bu dedi bilgisayara bağladı şanzuman basınç ayar arızası diye bir arıza düşmüş. burda arkadaşların selenoid dedikleri parçaya onlar elektrovana diyorlar onların değişmesi gerekiyormuş. açtık baktık sipariş verdi parçaları tanesi 177 liraydı 2 tanesi 350 felan yapıyor. şanzuman yağıydı işçiliğiydi sana 500 epatlar dedi. tamam dedim. parçalar gelsin yarın getireyim arabayı dedim. ertesi gün sabah götürüp bıraktım akşam saatlerinde aldım yani öyle korkulacak  çok abartılı bir durum yok oto şanzumanın içini açmadan değiştirebiliyorlar bu parçaları. neyse arabayı almaya gittim ustayla denemeye çıktık. ilk defa aracıma hayran kaldım. canavar gibi çekmeye başlamış devri daha hızlı yükseliyor.dolayısla daha seri hale gelmişti arabam. usta anlatıyor aynı arıza ile gelen müşterilerden 3 sene böyle arızalı şekilde aracını kullananlar varmış. adamın arabasını yaptık biz boşa bunca sene böyle kullanmışız diyorlarmış. ben bir haftadır kullanıyorum hiçbir problem yok vites geçişleri yumuşamış vuruntu olayı kaybolmuş. benim  en çok canımı sıkan şey rampa da bayılma olayıydı. şimdi sürekli rampaya vuruyorum arabayı ne bayılam ne bişey süper çekiyo. tavsiyem kesinlikle yaptırın bu arızaları aracınıza hayran kalacaksınız. ben eskişehirdeyim ve gittiğim usat işinin ehlidir. yardım isteyen arkadaşlara elimden geldiğince bu konuda yardımcı olmaya çalışırım. yönlediririm,hatta bizzat götürebilirim de.
 2000 model 206 xr 1.4 otm. aracım var. Bu selenoid meselesi ilgimi çekti bende aracımı 2. el aldım , aldıktan kısa bir süre sonra sorun çıktı, aldığım kişi radyatör için antifriz  kullanmamış, her neyse bu sorunları çözdüm ama aklıma takıldı, bu adam şimdiye kadar antifriz kullanmamışsa şanzımanada baktırmamıştır muhtemelen.  :) sorun olarak diyebileceğim şey nadirende olsa vuruntu yapması, bazen trafikte dur kalkta binde 1  vuruntu hissediyorum. arabama çok iyi bakmaya çalışıyorum o yüzdende söylediğiniz parçaları kontrol ettireceğim. Bu güzel bilgilendirici paylaşım için  teşekkür ederim..

Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2010 Saat 14:51
faydalı olabildiysem ne mutlu Gülme

-------------
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V

Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2010 Saat 15:28
tamir edilse ble ileride tekrar arıza yapıyor otomatik şanzıman sistemi çok kalitesiz

Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2010 Saat 15:35
onu da zaman gösterecek.

-------------
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V

Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2010 Saat 23:07
Teşekkürler Erol verdiğin bilgiler için şimdi sıra istanbulda ehil bir usta bulmada...

Mesajı Yazan: uarslan
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2010 Saat 17:06

Erol arkadaşımı bu faydalı paylaşımı için kutluyorum.Aynı sorun sanırım bendede olacak.İlk sinyaller vuruntu olarak gelmeye başladı.Ankarada bu elektrovana ve yağ değişimi işini yaptırabileceğim işinin ehli bir servis(özel servis de olabilir) tavsiyesi olan varmı arkadaşlar...

Mesajı Yazan: arifkemal
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2010 Saat 02:51
Orjinalini yazan: arifkemal arifkemal Yazdı:

bu vuruntu olayı bende de oluyodu vuruntu ile beraber spor mod ve kar mod işaretleri ekran çıkıyor ve dııııt dıııt diye sesli uyarı bundan sonra vay halime araç gaz almamaya devri geç yükselmeye ve dolayısıyla çekiçten düşmeye başlıyordu hele ki dik bi rampaya vurduğunda durduktan sonra aracım hem geri kaçıyor hemde zor kalkıyordu. durumu foruma konu açarak arkadaşlara sordum ve  selenoid adı verilen bir parçanın değişmesi gerektiğini söylediler. neyse bir süre kullandım baktım olacak gibi değil 1 hafta önce kadar sanayiye götürdüm. ustaya durumu anlatır anlatmaz anladı zaten pejo oto viteslerin hastalığı bu dedi bilgisayara bağladı şanzuman basınç ayar arızası diye bir arıza düşmüş. burda arkadaşların selenoid dedikleri parçaya onlar elektrovana diyorlar onların değişmesi gerekiyormuş. açtık baktık sipariş verdi parçaları tanesi 177 liraydı 2 tanesi 350 felan yapıyor. şanzuman yağıydı işçiliğiydi sana 500 epatlar dedi. tamam dedim. parçalar gelsin yarın getireyim arabayı dedim. ertesi gün sabah götürüp bıraktım akşam saatlerinde aldım yani öyle korkulacak  çok abartılı bir durum yok oto şanzumanın içini açmadan değiştirebiliyorlar bu parçaları. neyse arabayı almaya gittim ustayla denemeye çıktık. ilk defa aracıma hayran kaldım. canavar gibi çekmeye başlamış devri daha hızlı yükseliyor.dolayısla daha seri hale gelmişti arabam. usta anlatıyor aynı arıza ile gelen müşterilerden 3 sene böyle arızalı şekilde aracını kullananlar varmış. adamın arabasını yaptık biz boşa bunca sene böyle kullanmışız diyorlarmış. ben bir haftadır kullanıyorum hiçbir problem yok vites geçişleri yumuşamış vuruntu olayı kaybolmuş. benim  en çok canımı sıkan şey rampa da bayılma olayıydı. şimdi sürekli rampaya vuruyorum arabayı ne bayılam ne bişey süper çekiyo. tavsiyem kesinlikle yaptırın bu arızaları aracınıza hayran kalacaksınız. ben eskişehirdeyim ve gittiğim usat işinin ehlidir. yardım isteyen arkadaşlara elimden geldiğince bu konuda yardımcı olmaya çalışırım. yönlediririm,hatta bizzat götürebilirim de.
 2000 model 206 xr 1.4 otm. aracım var. Bu selenoid meselesi ilgimi çekti bende aracımı 2. el aldım , aldıktan kısa bir süre sonra sorun çıktı, aldığım kişi radyatör için antifriz  kullanmamış, her neyse bu sorunları çözdüm ama aklıma takıldı, bu adam şimdiye kadar antifriz kullanmamışsa şanzımanada baktırmamıştır muhtemelen.  :) sorun olarak diyebileceğim şey nadirende olsa vuruntu yapması, bazen trafikte dur kalkta binde 1  vuruntu hissediyorum. arabama çok iyi bakmaya çalışıyorum o yüzdende söylediğiniz parçaları kontrol ettireceğim. Bu güzel bilgilendirici paylaşım için  teşekkür ederim..

Merhaba arkadaşlar, Erol un yazısına üstteki cevabı yazmamdan sonra şom ağızlığımdanmıdır nedir :)  bir gün arabayı ısıtmadan çıktım yola  stop kar lambaları yandı ve birden çekiş düştü , stop edip tekrar çalıştırdım düzeldi . Bunun üstüne bende zaten şanzıman yağını kontrol ettirmek için yetkili servise gidecektim,  gitmişken bu sorunuda sormak istedim. Sordum ve aynen bilgisayara bağlandı ve elektrovalf ( selenoid valf) arızası verdi :)  valflerin arızalı olması şanzımandaki yağ basıncını ayarlayamamasıyla ortaya çıkıyor. Aynı zamanda servisten aldığım bilgiye göre de şanzıman yağıda ömürlük bir durummuş,  yani değişimi yapılmasına gerek duymadan fabrikadan çıktığı gibi kullanılırmış ancak valf değişimde yağ da boşaldığı için yenilenirmiş. Durum boyleyken Erol arkadaşımızın da dediği gibi 177 tl  valfin tanesi 2 adet kullanılıyor, yağ değişimi ve işçilik  yetkili serviste toplam 475 tl ye yapılıyor. Bu onarım içinde şanzımanın tamamen sökülmesi söz konusu değil , sadece valfler dış kısımdan sökülüp takılabiliyor. Sorun düzeltilmediği taktirde  uzun süre araç kullanılabilir ta ki valfler işlevini tamamen yitirene kadar. o zamanda çekiciyi çağırıp servisin yolunu tutup yine  valfler değişir ve olay düzelirmiş:)   zarar ziyan yok 475 tl dışında. Ortalama tamir süreside 1,5 saat civarı. Böyle bir sorunlada konunun güncelliği tekrar korunmuş oluyor :))))

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2010 Saat 20:57
ilaveten birşey daha ekleyeyim. arızayı gidereli 1 ay kadar oldu ve aracımın  yakıttan da tasarruf sağladığımı farkettim. ustaya da sordum arıza giderildikten sonra yakıtı daha dayanıklı gitmeye başladı sanki diye. doğru dedi çünkü eskiden çok basmana rağmen çekişte problem olduğundan az  yol gidiyodun şimdi ise daha az basıp çok yol gidiyorsun bu da tasarruf sağlar haliyle demişti.

-------------
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2010 Saat 21:00
arif kemal geçmiş olsun inşallah sık sık tekrarlamaz aracın bu arızayı yoksa  çok can sıkıcı oluyor. 

-------------
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2010 Saat 12:30

arkadaslar,yok pejo otomatik vites sorunlu alınmaz derdi bitmez gibi söylemler varda sonuçta bi makina arızasıda olur bakımıda olmalı. eğer varsa spor kar modu yanıp sönme güm diye bi ses ve çekişten düşme problemi en sağlıklı çözümü 2 selenod valf 177 TL dir 1tanesi + basınç düzenleyici sensör sagem markadır 260 TL dir + 4litre yağ +işçilik araba kız gibi olur,yakıtı azalır çekişide artar.tekrar bozulcak diyenler yetkili serviste yaptırın 1sene garantisi vardır. bu araçlarda porshe tipi  proaktif tam otomatik şanzuman vardır ve emin olun piyasadaki bi çok markadan daha başarılı onarım maliyeti düşük ve kaliteli bi sistemdir. 

Mesajı Yazan: fourus_06
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2010 Saat 16:35
uzun zamandan sonra bir aptallık yaparak megane2 tiptronik bir araç aldım.2 hafta sonra elimde kaldı.yetkili servise defalarca götürmeme rağmen çözemediler.daha sonra o.şanzımancı ve birde arıza tespit cihazı olan ustayla araca binerek aracı zorlayarak test yaptık.arızayı o esnada gördük.şanzıman türbin devri ve kayma diye iki arıza veriyor.ayrıca şanzıman kaçırıyor.eğer şanzıman üzerindeki sensör veya valflerle ilgili bir sıkıntı varsa zaten aracı teste bağlattığınızda bu malzemelerin arızalı olduğunu görmeniz gerekir.esas problem bu malzemelerin arıza vermemesidir.çok dua ettim ama bu parçalar her testte faal geçti.şimdi şanzıman içine girdi.yaklaşık masraf 2500 civarı.bu yüzden sıkıntısı olan arkadaşlar bir şey olmaz demeden hemen servis yada usta yolunu tutsun.benim gibi üzülmesin.....

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2010 Saat 17:04
Orjinalini yazan: look206 look206 Yazdı:

arkadaslar,yok pejo otomatik vites sorunlu alınmaz derdi bitmez gibi söylemler varda sonuçta bi makina arızasıda olur bakımıda olmalı. eğer varsa spor kar modu yanıp sönme güm diye bi ses ve çekişten düşme problemi en sağlıklı çözümü 2 selenod valf 177 TL dir 1tanesi + basınç düzenleyici sensör sagem markadır 260 TL dir + 4litre yağ +işçilik araba kız gibi olur,yakıtı azalır çekişide artar.tekrar bozulcak diyenler yetkili serviste yaptırın 1sene garantisi vardır. bu araçlarda porshe tipi  proaktif tam otomatik şanzuman vardır ve emin olun piyasadaki bi çok markadan daha başarılı onarım maliyeti düşük ve kaliteli bi sistemdir. 

Thumbs Up

-------------
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 23:04

aynı sorunları bende yaşamaya başladım ve usta da bana valfler değişecek dedi. Bu pejolar çok sorunlu araba yaa özellikle otomatik şanzımanlılar :(

Mesajı Yazan: osterreich
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 23:47
ben 2  gün önce  aracimin otomatik sanzuman yagini degistirmeye  servise  gittigimde  ustaya  peugeotlarda  porsche sanzumani kullaniliyormus  dogrumu dedim??  ustanin cevabi  tabiki  HAYIR  oldu  otomatik peugeotlarin %80  inde GM nin sanzumani kullaniliyormus maalesef  geriye kalan %20   yede  almanyada bir firma ismi söyledi ama  aklimda  kalmadi

-------------
ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ıq wıʎıʎı uǝq

5008 1.6 HDI 110 FAP

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2011 Saat 10:23
kesinlikle şanzıman yağı ömürlük değil. sonuç olarak yağ da kul yapımı olduğu için bir süre sonra kayganlaşma özelliğini yitirir ve aşınmalar olmaya başlar.

peugeotun otomatik şanzımanlarında porsche dizaynı vardır yanlız beyini peugeottur. vites geçişlerini basınçlı yağ püskürterek yapar. bu püskürtme işinide selenoid valf yani elektro vanalar ile gerçekleştirir. yüksek sıcaklıklarda ve yağ özelliğini yitirdiğinde özellikle 1. vitesten 2. vitese geçişlerde vuruntulu geçişler olur. bunun sebebide vites geçişlerinde en yüksek  basınca 1 den 2 ye geçerken ihtiyaç duyulmasıdır.

servisin dediği ömürlük yağ olayı tamamen saçmalıkdan başka bişey değil. şanzıman yağı 25.000 bilemedin 30.000 km de mutlaka değiştirilmeli yoksa geri dönüşü olmayan yüksek fiyatlarda masraf çıkartır.! her şanzıman yağı değil orjinal peugeot şanzıman yağı kullanlılmalıdır.

selenoid valf arızaları yağın özelliğini yitirmesinden yani yağın değiştirilmemesinden kaynaklanıyor.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2011 Saat 10:30
evet sanzuman yagının omurluk olmadıgına bende katılıyorum... bu dunyada omurluk ner varkı :))

Mesajı Yazan: golyat23
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 10:34

Forum üyeleri öncelikle merhaba. 2 hafta önce 2006 model 206 OV aldım. İlk defa OV araç kullanıyorum. Yardımcı olabilecek üyeler varsa iki sorum olacaktı;

1. Aracımı hergün kullanıyorum fakat hafta 1 defa spor mod ve kar mod ışıkları yanıp sönüyor, üç kere beep sesi geliyor ve manuel şanzımana geçiş iptal oluyor. Yani otomatik olarak kullanımda sıkıntı yok. Yalnızca manuel moda geçemiyorum. Kontağı kapatıp açtığımda ise sorun düzeliyor. Onun dışında vites geçişleri çok güzel ve zor hissediliyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

2. 1. vitesten 2. vitese geçiyorum. devir biraz artınca sanki tekrar vites atıyormuş gibi geliyor. Yani sanki 2. vites içerisinde bir vites geçişi daha oluyor. Vites geçişi bariz belli oluyor geçiş sırasında devir düşüyor fakat hız artmaya devam ediyor. Bunu manuel modda da denedim. 2. vitese geçtiğimde devri arttırırken tekrar bir vites atımı oluyor. Sanki bi yarım vites te 2. vites içerisinde var. Diğer 206 kullanıcılarına sorduğumda kendilerinde böyle bir durum olmadığını söylediler. Benim şanzıman 2 yıl önce yetkili serviste değiştirilmiş. Acaba bu yeni şanzımanın bir özelliği mi yoksa benim şanzımanda bir hata mı var?

Tecrübeli üyeler cevap verirlerse çok sevinirim. Aracımın şanzıman yağı yeni değiştirilmiş ve geçişleri Allah'a çok şükür sorunsuz.
Şimdiden teşekkür ederim...

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 12:35
aynı benzer sorunları geçen sene yaşadım. ve sadece şanzuman yağını yeniledim çözüm olmasaydı selonoid valfleri değiştirecektim. ama çok şükür 1 senedir tekrarlamadı.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 13:37
Orjinalini yazan: golyat23 golyat23 Yazdı:

Forum üyeleri öncelikle merhaba. 2 hafta önce 2006 model 206 OV aldım. İlk defa OV araç kullanıyorum. Yardımcı olabilecek üyeler varsa iki sorum olacaktı;

1. Aracımı hergün kullanıyorum fakat hafta 1 defa spor mod ve kar mod ışıkları yanıp sönüyor, üç kere beep sesi geliyor ve manuel şanzımana geçiş iptal oluyor. Yani otomatik olarak kullanımda sıkıntı yok. Yalnızca manuel moda geçemiyorum. Kontağı kapatıp açtığımda ise sorun düzeliyor. Onun dışında vites geçişleri çok güzel ve zor hissediliyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

2. 1. vitesten 2. vitese geçiyorum. devir biraz artınca sanki tekrar vites atıyormuş gibi geliyor. Yani sanki 2. vites içerisinde bir vites geçişi daha oluyor. Vites geçişi bariz belli oluyor geçiş sırasında devir düşüyor fakat hız artmaya devam ediyor. Bunu manuel modda da denedim. 2. vitese geçtiğimde devri arttırırken tekrar bir vites atımı oluyor. Sanki bi yarım vites te 2. vites içerisinde var. Diğer 206 kullanıcılarına sorduğumda kendilerinde böyle bir durum olmadığını söylediler. Benim şanzıman 2 yıl önce yetkili serviste değiştirilmiş. Acaba bu yeni şanzımanın bir özelliği mi yoksa benim şanzımanda bir hata mı var?

Tecrübeli üyeler cevap verirlerse çok sevinirim. Aracımın şanzıman yağı yeni değiştirilmiş ve geçişleri Allah'a çok şükür sorunsuz.

1- Şanzıman arızaya geçtiğinde 3. viteste kitlenir servise gidebilmek için, ayrıca triptoniğede geçmez. İlk olarak bir yapına baktır sendekide ömürlük saçmalaması adı altında değiştirilmemiş yağdan olabilir, her yağ kullanılmıyor. Değişen yağa bak orjinal şanzıman yağı olcak yarı sentetik. Ozamanad sorun kalmaksa selenoid valf (vites geçişlerini yapan elektro vana) değişecek.

2- o dediğin arkadaşlar hissetmemiştir yada dediğin gibi eski şanzıman kullandıkları içindir. Vites geçişlerindeki ara vitesler normaldir, hiç takma boşuna.

-------------

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 14:41
lambalar yanıp sönuyorsa ve bip sesi geliyorsa servise gitmen gerek demek oluyor.
şanzuman hata verdiginde sıkıntı oldugunda bu şekilde sürücüyü uyarıyor

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 16:18
Orjinalini yazan: osterreich osterreich Yazdı:

ben 2  gün önce  aracimin otomatik sanzuman yagini degistirmeye  servise  gittigimde  ustaya  peugeotlarda  porsche sanzumani kullaniliyormus  dogrumu dedim??  ustanin cevabi  tabiki  HAYIR  oldu  otomatik peugeotlarin %80  inde GM nin sanzumani kullaniliyormus maalesef  geriye kalan %20   yede  almanyada bir firma ismi söyledi ama  aklimda  kalmadi

o usta herhalde opelden gelmiş (: gm falan.

kitapçığı aç otomatik şanzıman sayfasının başında kocaman porsche yazısını o ustanın gözüne sok :D

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 16:30
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

1- Şanzıman arızaya geçtiğinde 3. viteste kitlenir servise gidebilmek için, ayrıca triptoniğede geçmez. İlk olarak bir yapına baktır sendekide ömürlük saçmalaması adı altında değiştirilmemiş yağdan olabilir, her yağ kullanılmıyor. Değişen yağa bak orjinal şanzıman yağı olcak yarı sentetik. Ozamanad sorun kalmaksa selenoid valf (vites geçişlerini yapan elektro vana) değişecek.

2- o dediğin arkadaşlar hissetmemiştir yada dediğin gibi eski şanzıman kullandıkları içindir. Vites geçişlerindeki ara vitesler normaldir, hiç takma boşuna.

Servise gittim. Araca bakmadan sorunumu dinlediklerinde hidrolik ünitesi değişecek ve 1500 liraya mal olacak dediler. Sorun yalnızca yağ değişimi ile giderilecekse 2 lt yağ 40 lira hemen değiştireyim. Cevabınız için ayrıca teşekkür ederim.
SAygılar...

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 16:39

sorun kesinlikle yağdan demiyorum ayrıca 1 değil 3 litre.

ilk olarak yağ değişimine gidiceksin 80 tl sorun düzelmezse selenoid valfler 450 tl değişecek ozamanda olmazsa revizyona gideceksin 2000 tl

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 09:11

ilk olarak yağ değişimine gidiceksin 80 tl sorun düzelmezse selenoid valfler 450 tl değişecek ozamanda olmazsa revizyona gideceksin 2000 tl

3 lt olduğuna emin misiniz? dün bosch oto serviste 2 lt dediler ve o kadar koydular...elazığ'daki peugeot servis'te 2 lt demişti...

Mesaj Tarihi: 19 Nisan 2011 Saat 12:04

3 lt olduğuna emin misiniz? dün bosch oto serviste 2 lt dediler ve o kadar koydular...elazığ'daki peugeot servis'te 2 lt demişti...

307 ile aynı otomatik şanzıman yokmu 206 da?

eğer aynı ise 3 litredir. altında yağı boşaltmak için iç içe iki tapa vardır. 1. tapayı açtığında 1 litre yağ akar, aynı tapanın içindeki 2. tapayı açtığında da 2 litre yağ akar toplam 3 litre eder. üsttende 3 litre koyarsın biter.

-------------

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 15:41
Servislerde şuan 4 yaş üzeri kampanyası var geçen gün eşimin aracının selonoidleri (elektro vana)değiştirttim maliyet şu şekilde;

Araç 2003 model 206 1.6 16v 110 Hp
Şanzıman tipi AL4 tam otomatik

Elektro vana.........154.18 x 2 =308.36 TL
Conta....................3.02 TL
Temizleme Spreyi...4.72 TL
AL4 oto.Şnz Yağı ....13.65x2 litre 27.30 TL
İşçilik........................64.92TL
------------------------------------------------------------
Genel toplam.............408.32 TL
İskonto......................(-)90.83 TL
Genel toplam .............317.49 TL
K.D.V...........................57.15 TL

--------------------------------------------------------------
Ödenen rakam.............374.64 TL
Fatura tarihi 19.04.2011

Yaşadığım sıkıntılarda, Kar ve Buz ışıklarının yanıp sönmesi,çekiş de güç kaybı,sert ve sesli vites geçişleri,geri vitese takınca aşırı vuruntu (sanki motor yerinden kopacak gibi) 2 ve 3 vites arasında sanki buçuklu bir vites var hissi veriyordu yani konvertörü dolduramıyordu sanki,buda çok aza indi,yolda giderken şanzıman kendini 3 vites de koruma moduna alıyordu ve aracı kenara çekip stop edip tekrar çalıştırmak gerekiyordu.Bu değişen 2 elektro vana + yeni yazılım ve yağ ile beraber bu arızaların tümünü gidermiş olduk.Bununla beraber yakıtta hissedilir bir derecede düşüş oldu,kendi aracımda kullandığım DSG şanzımanın vites geçişlerine yakın bir performans yakaladı diyebilirim. 

Not: Neden 2 litre yağ konulduğunu anlamadım ama neticede bu şanzıman yağının alt yada üst limitini görebileceğimiz bir yer yok. Tek seviye orta tapadan akan yağ ip inceliğinde akmaya başlayınca seviye tamam sayılıyor.

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 16:11
alla alla bende şaşırdım. 3 litre olduğuna eminim çünki. bütün sorunların kalkmasına sevindim yanlız şöyle bir durum var sert vites geçişleri kalktı demişsin. bunu genelde yağ çok ısındığında yapar. yoğun trafik içine girip dur kalk yapa yapa ısınır genelde ozaman yapmaya başlar. bu şekilde denedin mi? deneyip sonuç alman gerek. trafik yoksada yokuşda durup kalk bir kaç kere sonra ısınacak vurma yapacakdır. ozaman da yapmazsa hallolmuş demekdir.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2011 Saat 00:28
Yaşadığım şehir itibarıyla ne yoğun bir trafiği var nede yokuşu.Bu durumda bunu şuan için test etmem mümkün değil.Yetkili servis ile aramızdaki mesafe 113 km.Servisten çıkardığım gibi 113 km boyunca çok fazla zorlamama rağmen hep olumlu sonuç aldım.

yanlız şöyle bir durum var sert vites geçişleri kalktı demişsin. bunu genelde yağ çok ısındığında yapar. yoğun trafik içine girip dur kalk yapa yapa ısınır genelde ozaman yapmaya başlar. 

Ayrıca bu sorun bence türbün den kaynaklanıyor olabilir.Yıllardır otomatik şanzıman kullanıyorum İstanbul'da yaşarken de böyle şeyle karşılaşmadım.AL4 şanzıman Tork Konvertörlü ve konvertör içerisinde soğutucu kanallar var.Bence bu dediğin sorun zamanla özelliğini kaybeden yağlar orada bir tabakalaşma yapıyor yağı gerektiği kadar soğutamıyor.Hatta ve hatta belli bir km den sonra yağ zaten balata tozu ile iyice özelliğini kaybediyor ve gerektiğinden fazla ısınıyor.Tabiki bunlar sadece benim tahminlerim,mantık yürüterek yazdıklarım. Daha fazla bilgisi olan arkaşlar yazarsa daha güzel olur.

Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2011 Saat 16:45
4 yaş ve üstü araçlar için düzenlenen indirimden faydalanarak selenoid valfleri değiştirmek istiyorum. Malum valflerden kaynaklanan problemleri bende yaşıyorum çünkü. Bugün yetkili servisle telefonda konuşup bilgi aldım. Aracımın LPG'li olduğunu öğrenince valf değişiminden sonra LPG'yi söktürmem gerektiğini yoksa 1 yıl içinde %75 bu arızanın tekrar yaşanacağını belirttiler. Sizce bu ne kadar doğru? LPG araç için bu kadar  zararlı mı?

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2011 Saat 00:00
ben 2003 yılından beri otomatik 206 kullanıyorum ne şans tık yok :) olsada 2000tl ye sıfırlıyorlarmış dogruysa eger ne alaa :) bi 70 bin km daha gitmeye razıyım ben ama aracta lpg yok ve titizlikle bakımları yapılıyor ama kaporta desen leşş :O)

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2011 Saat 08:37
Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

4 yaş ve üstü araçlar için düzenlenen indirimden faydalanarak selenoid valfleri değiştirmek istiyorum. Malum valflerden kaynaklanan problemleri bende yaşıyorum çünkü. Bugün yetkili servisle telefonda konuşup bilgi aldım. Aracımın LPG'li olduğunu öğrenince valf değişiminden sonra LPG'yi söktürmem gerektiğini yoksa 1 yıl içinde %75 bu arızanın tekrar yaşanacağını belirttiler. Sizce bu ne kadar doğru? LPG araç için bu kadar  zararlı mı?

lpg ile hiç alakası yok.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2011 Saat 08:46
şanzumanın lpg ile  alakası olacağını zannetmiyorum.

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2011 Saat 08:53

bazen otomatık araclarda lpg ayarı dogru olmayınca motorda gaz yeme ve cekıs problemlerı olmasıyla beraber sanzumanda da dengesız bır calısma olabılıyor. belkı bundan dolayı oyle soylemıs olabılırler

cunku otomatık sanzuman motorun calısmasıyla baglantılı oldugundan belkı uzun vadede bır problem yaratıyor olabılır.

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2011 Saat 09:01
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

bazen otomatık araclarda lpg ayarı dogru olmayınca motorda gaz yeme ve cekıs problemlerı olmasıyla beraber sanzumanda da dengesız bır calısma olabılıyor. belkı bundan dolayı oyle soylemıs olabılırler

cunku otomatık sanzuman motorun calısmasıyla baglantılı oldugundan belkı uzun vadede bır problem yaratıyor olabılır.

evet abi mantıklı.

-------------

Mesajı Yazan: eserxxx
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2011 Saat 22:05
benimde 2001 model 206 da aynı buna benzer bir sorun vardı. Hava filtresini kompresörle temizledim, sorun ortadan kalktı :)  yakıtta kendini belli eder şekilde düşmüştü.

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2011 Saat 22:41
Şöyle özetlemek gerekirse tork konvertörlü araçlarda LPG,Motor ve otomatik şanzıman doğrudan orantılı.Tork konvertörü gücünü doğrudan motordan alıyor ki zaten otomatik vitesli araçların düz vitesli araçlara nazaran bir miktar daha fazla yakmasının da sebebi budur.

Ayrıca dikkat ederseniz LPG ve benzinin yanma sıcaklıkları farklıdır. Bu ısı farkından dolayı zamanla bazı ayarlar değişebilir ve buda motorun, hissedilmese de düzensiz çalışmasına sebep olur.Dolayısıyla tork konvertörüne giden yağın basıncını da bu selonoid ler düzenlediğine göre,motorda yakıt ile oluşabilecek düzensizliklerden doğrudan olarak şanzıman  da etkilenecek diye diye düşünüyorum.

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 12:05

Merhabalar..
Malatya yetkili servisinde hidrolik blok değişti ve arabadaki şanzıman sorunu halloldu. Artık arızaya geçmiyor ve vites geçiş devirleri de bir hayli değişti. Eskiden 2000-2500 devir arası vites değişirken şimdi duruma göre (2 den 3'e geçişte)3000-3500 arasında değiştiği oluyor. Kick down özelliği daha bir hassas oldu. Yani eskiye göre daha fazla gücü sürekli olarak alabiliyorum. Muhtemelen yakıt tüketimini artırır fakat sorunsuz çalışsında ben yakıta razıyım.

Hidrolik blok
2+2 toplam 4 lt yağ
conta
işçilik
1250 lira fatura çıktı tabi bu indirimli hali (%25)

Yalnız aracı aldıktan sonra tek marşta çalışmamaya başladı. Daha önceden hiç yapmamıştı. Hatta bazı anlarda 4-5 kere marşa basmam gerekiyor. Marşa bastığımda marş motoru dönmüyor. Sadece röle sesleri geliyor. Işıklarda bir sönme falan da olmuyor. Yani aküden olmadığı kesin. Ayrıca marş motoru döner dönmez de çalışıyor. Servise geri döndüğümde tüm araçlarımız, hatta sıfır 207 bile aynı şeyi yapar. Çalıştırmadan önce kontak açık iken 1-2 kere firene basın ve şanzıman kendini ayarlasın dendi. Bu işlemi yaptığımda çalışmama sıklığı azaldı fakat yine de 10 çalışmadan 1'inde yine çalışmıyor aracım. Bu konu da da yardımcı olabilecek üyelerimiz varsa teşekkürlerimi iletiyorum.
Saygılar....

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 13:59

bizim araçlar vitesteyken yani D yada R konumundayken çalışmaz kontak basmaz. acaba vites kolunun ucundaki halatın şanzımana bağlandığı yerdemi sıkıntı var aracı vitese alıyorda marş basmıyor?

-------------

Mesajı Yazan: emntstn
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 21:53
bende bugün 2004 triptonik 206 aracımın elektrovanalarını değiştirdim, lüleburgaz arıner serviste
2 elektrovana+4 lt yağ+işçilik+güncellemeler 425 tl ödedim.
60 km yol yaptım henüz, ilk izlenimlerim vites geçişlerinde biraz yumuşama olmuş.ilerleyen zamanlardaki izlenimlerimi yazacağım...

-------------
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ
Emin TAŞTAN

Mesajı Yazan: ZD3514
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 14:28
ARKADAŞALR MERHABA,

YENİ ÜYEYİM ÇAYLAĞIM DAHA :) ÖNCELİKLE GÜZEL AKICI BİLGİLER YER ALMAKTA, BU KONUDA HERKEZE TEŞEKKÜRLER.
BENİM ŞÖYL BİR SORUNUM VAR. OKUDUM ASLINDA AZ ÇOK YAZILANLARDAN NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ ANLADIM. YİNEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM. YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE 2003 1.4XT OTOMATİK ŞANZIMAN SANROOFLU 206 ALDIM. 82000DE, SATAN ARKADAŞ 85000DE TRİGERİN DEĞİŞECEĞİNİ SÖYLESEDE İSTANBUL KARTAL SANAYİDE ARKADAŞIMA GÖTÜRDÜM. VELASIL KELAM ÇOK ZAMAN GEÇMESİNE RAĞMEN TRİGERETİ YAĞI VE TÜM FİLTRELER BUJİLER DEĞİŞTİ. FAKAT ALDIĞIMDAN BERİ FARKETTİĞİM BU ŞANZIMANLA İLGİLİ BİR VURMA, BİR GERİ KAÇMA, DÜZ YOLDA DURURKEN FRENDEN AYAMI ÇEKİNCE GAZA BASMADAN GİTMEME Bİ ŞIMARIKLIK FARKETTİM. YENİDE LPG TAKTIRDIM FAKAT KULLANAN ÇOK ARKADAŞIM VAR VE BU SORUN YOKTU. GAZDAN ŞÜPHELENMEDİM. DÜN GECE ÖZELLİKLE NEREDEYSE ARABAYI SİNİRDEN TEKMELİCEKTİM. DÖRDTTEN 5'E GEÇMİYOR VE BEŞ 4500 DEVİRE KADAR YÜKSELDİKTEN SONRA ARABA SİRKELENMEYE BAŞLIYOR. YOKUŞLARDA GAZ YEMİYOR. FRENE BASINCA VİTES KÜÇÜLTMÜYOR. EN GARİBİ D'DE GİDERKEN 3 YADA 2'YE ALIP SERİ KALKMAK İSTEDİĞİMDE VİTES DEĞİŞTİRMİYOR. SİZCE BU SORUNDA SELENOİDLERDEN OLABİLİR Mİ? ŞİMDİDEN TÜM ARKADAŞLAR SEVGİLER SAYGILAR

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 14:38
Orjinalini yazan: ZD3514 ZD3514 Yazdı:

ARKADAŞALR MERHABA,

YENİ ÜYEYİM ÇAYLAĞIM DAHA :) ÖNCELİKLE GÜZEL AKICI BİLGİLER YER ALMAKTA, BU KONUDA HERKEZE TEŞEKKÜRLER.
BENİM ŞÖYL BİR SORUNUM VAR. OKUDUM ASLINDA AZ ÇOK YAZILANLARDAN NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ ANLADIM. YİNEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM. YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE 2003 1.4XT OTOMATİK ŞANZIMAN SANROOFLU 206 ALDIM. 82000DE, SATAN ARKADAŞ 85000DE TRİGERİN DEĞİŞECEĞİNİ SÖYLESEDE İSTANBUL KARTAL SANAYİDE ARKADAŞIMA GÖTÜRDÜM. VELASIL KELAM ÇOK ZAMAN GEÇMESİNE RAĞMEN TRİGERETİ YAĞI VE TÜM FİLTRELER BUJİLER DEĞİŞTİ. FAKAT ALDIĞIMDAN BERİ FARKETTİĞİM BU ŞANZIMANLA İLGİLİ BİR VURMA, BİR GERİ KAÇMA, DÜZ YOLDA DURURKEN FRENDEN AYAMI ÇEKİNCE GAZA BASMADAN GİTMEME Bİ ŞIMARIKLIK FARKETTİM. YENİDE LPG TAKTIRDIM FAKAT KULLANAN ÇOK ARKADAŞIM VAR VE BU SORUN YOKTU. GAZDAN ŞÜPHELENMEDİM. DÜN GECE ÖZELLİKLE NEREDEYSE ARABAYI SİNİRDEN TEKMELİCEKTİM. DÖRDTTEN 5'E GEÇMİYOR VE BEŞ 4500 DEVİRE KADAR YÜKSELDİKTEN SONRA ARABA SİRKELENMEYE BAŞLIYOR. YOKUŞLARDA GAZ YEMİYOR. FRENE BASINCA VİTES KÜÇÜLTMÜYOR. EN GARİBİ D'DE GİDERKEN 3 YADA 2'YE ALIP SERİ KALKMAK İSTEDİĞİMDE VİTES DEĞİŞTİRMİYOR. SİZCE BU SORUNDA SELENOİDLERDEN OLABİLİR Mİ? ŞİMDİDEN TÜM ARKADAŞLAR SEVGİLER SAYGILAR

1- forumu takip ediyorum demişsin ama yinede üye olduğunda kendini tanıtmamışsın,

2- konularda büyük harfler ile yazı yazmanın yasak olduğunuda okumamışsın,

3- senin aracın otomatikse 5. vites zaten yok, sen hangi 5. vitese geçmiyor dediğini anlamış değilim,
otomatikde 4 vitestir.

4- düz yolda geri nasıl kaçıyor anlamadım, adı üzerinde düz.

5- Selenoidlerin %99 arızalı değiştireceksin. 

sevgiler (:

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 14:50
Thumbs UpMetin :))))) Alkış

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 15:05
bendende Alkış

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 10:17

ARKADAŞALR MERHABA,

Yaşadığın sorunları bende yaşıyordum. Aracı çalıştırdığımda kar ve S yanıp sönüyordu. Bazen araç yokuşta geri kaçırma, gaz yememe, vites atarken vuruntu gibi olaylar yaşatmaya başladı. Bende Malatya da yetkili serviste selenoid valfleri değiştim. İlk birkaç gün kullandım aracın performansı tek kelime ile süperdi. Ama daha sonra araçta gaz yememe olayı yeniden başladı vites atmada zorlanma vs. Gittim tekrar servise şanzımana sökülüp istanbula gönderilmesi gerekiyor dendi. Bende vagzeçtim böyle idare ediyorum. 206 'nın otomatik şanzımanlarında problem var. Biraz kullanıp daha satacağım aracı..

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 17:26
arkadaşlar kimse yok mu?

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 17:33
1- forumu takip ediyorum demişsin ama yinede üye olduğunda kendini tanıtmamışsın,

3- senin aracın otomatikse 5. vites zaten yok, sen hangi 5. vitese geçmiyor dediğini anlamış değilim,
otomatikde 4 vitestir.

sevgiler (:

1- konuları takip ediyorum. ibrahim ben. umarım tanımışsındır.
2- evet büyük harf konusunu okumadım. bu hatırlatıcı değil biraz kızar gibi olmuş. (anlamadım)
3-otomaitik konusundadapek fazla bilgim yok, yoktu, bilsem zaten yazmam. (buda ezer gibi olmuş)
4-az çok otomatik kullandım. düz yolda ayamı gazdan çekince giden araç gitmemeye başladı. kaymasının nedenide yokuşları kastetmiştim gerçi kaçmaya başladı diye!
5- selenoidleri zaten değiştiricem. ben ekstre bir bilgi paylaşımı olur sanmıştım.

bende sevgiler demek isterdim

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 18:02
alınma dostum Metin ezer gibi konusmamış sanal alem burası yazıyla bukadar anlaşılıyor.
artı burda kimse kimseye kızmaz. sadece kısa net ve hızlı bir cvp vermiş..
olması gerekende bu değilmi..ama yinede sen haklısın.. iyi forumlar..
mutlu kal

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 21:41

otomatikde 4 vitestir.

sevgiler (:

2- evet büyük harf konusunu okumadım. bu hatırlatıcı değil biraz kızar gibi olmuş. (anlamadım)
3-otomaitik konusundadapek fazla bilgim yok, yoktu, bilsem zaten yazmam. (buda ezer gibi olmuş)
4-az çok otomatik kullandım. düz yolda ayamı gazdan çekince giden araç gitmemeye başladı. kaymasının nedenide yokuşları kastetmiştim gerçi kaçmaya başladı diye!
5- selenoidleri zaten değiştiricem. ben ekstre bir bilgi paylaşımı olur sanmıştım.

Evet Metin burada kızar gibi konuşmamış,malum yazının ruhu yoktur ve o an okuyan hangi psikoloji ve ruh halindeyse o şekilde anlar yazılanları. Neyse sonuç olarak bir bilgi paylaşım ortamı,sorununuzun cevabına gelirsek aslında bu birkaç basamağın araştırılması gereken bir konu.

1-düz yolda ayağınızı fren pedalından kaldırdığınızda araç olması gerektiği şekilde harakete başlamıyorsa

a-) Şanzıman hidroliğinin seviyesi (kaçırma,sızdırma yapmışmı?)
b-) Ekran da SPORT ve KAR ikaz lambaları yanıyormu?
c-) Aracınız kaç KM de?
d-) Geri vitese takınca sesli bir vuruntu oluyormu?

Bunları cevaplaya bilirseniz size daha yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

Yaşadığınız sıkıntı hidrolik yağından revizyona kadar çeşitli çözümleri mevcut.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 22:11

memnun oldum ibrahim,

sen beni yanlış anlamışsın o an çıkmak üzere olduğum için senin mesajına cevap verip çıktım, malum dost acı söyler, dikkat ettiysen söylediklerim senin iyiliğin içindir (: kurallar vs.

bide yazdıkların çok karmaşık olduğu için anlamkda zorluk çektim...

"monur" ve "dinoco" arkadaşlarım da zaten benimle aynı fikirdelermiş herhalde gergin olduğun için yazılanları ezmek gibi algılamış olabilirsin.

burası aile ortamı olduğu için kavgadan çok yardımlaşma vardır hepimizin amacıda odur

bu arada monur nickli abimizin yazdığını uygulamanı tavsiye ederim

sen demesende ben sevgiler demeye devam ediyorum (:

iyi forumlar.

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 23:50
budur Thumbs Up jentilmenceAlkış

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesajı Yazan: emntstn
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2011 Saat 21:21
29 nisanda yapılan elektrovana ve yağ değişiminden beri aracımda maşallah tık yok, sorunum çözüldü....

-------------
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ
Emin TAŞTAN

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 11:08

Yalnız aracı aldıktan sonra tek marşta çalışmamaya başladı. Daha önceden hiç yapmamıştı. Hatta bazı anlarda 4-5 kere marşa basmam gerekiyor. Marşa bastığımda marş motoru dönmüyor. Sadece röle sesleri geliyor. Işıklarda bir sönme falan da olmuyor. Yani aküden olmadığı kesin. Ayrıca marş motoru döner dönmez de çalışıyor. Servise geri döndüğümde tüm araçlarımız, hatta sıfır 207 bile aynı şeyi yapar. Çalıştırmadan önce kontak açık iken 1-2 kere firene basın ve şanzıman kendini ayarlasın dendi. Bu işlemi yaptığımda çalışmama sıklığı azaldı fakat yine de 10 çalışmadan 1'inde yine çalışmıyor aracım. Bu konu da da yardımcı olabilecek üyelerimiz varsa teşekkürlerimi iletiyorum.
Saygılar....

Sorun marş motorunu süren elektronik bir parçadaymış (elektrik ustasının söylediğine göre) o parça değişti ve 50 parça+50 işçilik 100 liraya mal oldu. Artık sorun yaşamıyorum.

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 11:37
bende geçen sene yağ değişimi ile problemi çözmüştüm şu sıralar yine kar spor modu yanmaya başladı. Servisden fiyat aldım özel servisim 500-600 ytl arası tutar derken ( selonoid valfler + yağ ) yetkili servis kampanya dahilinde ( işçilik ve parçada %20 iskonto ) 450 ytl. fiyat verdi. Bugün yarın aracı bırakacağım.

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 11:57
Orjinalini yazan: Haksen016 Haksen016 Yazdı:

bende geçen sene yağ değişimi ile problemi çözmüştüm şu sıralar yine kar spor modu yanmaya başladı. Servisden fiyat aldım özel servisim 500-600 ytl arası tutar derken ( selonoid valfler + yağ ) yetkili servis kampanya dahilinde ( işçilik ve parçada %20 iskonto ) 450 ytl. fiyat verdi. Bugün yarın aracı bırakacağım.

kampanya nisan sonunda bitti ama nasıl o fiyata yaptıracaksın?

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 12:19
Bursa ŞANÇELİK peugeot servis 4 hazirana kadar kampanyanın devam ettiğini söyledi. parça ve işçilikte %20 , 4 lastik alana yakat indirimi vs.

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 12:29

Bursa ŞANÇELİK peugeot servis 4 hazirana kadar kampanyanın devam ettiğini söyledi. parça ve işçilikte %20 , 4 lastik alana yakat indirimi vs.

indirim o yetkili servis için mi geçerli, yoksa heryerdemi?

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 12:43

Balıkesir de olmama rağmen sürekli gittiğim servistir,yıl içinde zaman zaman kendileri (peugeot kampanyaları dışında) kampanya yapıyorlar. Marmara bölgesi içinde tek geçeceğim ustalara sahipler.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 13:19
tavsiye edermisin yani ŞANÇELİK iği ?

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 13:21
arakadaşında dediği gibi bağımsız bir kampanya düzenliyorlar muhtemelelen çünkü yine bir diğer yetkili servis NİLKAR 600 yt. gibi bir fiyat verdi ama artabileceğinide eklediler .

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 16:26

tavsiye edermisin yani ŞANÇELİK iği ?

Otomatik şanzıman dışında evet. Şanzımanda sadece sorun selonoid valfler ise Şançelik de yaptırabilirsin.Eski tip den Borg-Warner a geçildiği için güncelleme yapmak şart. Ama selonoidlerin dışında bir problemin varsa seni hemen Şançeliğin arkasında küçük sanayide bir ustaya yönlendirebilirim. Yetkili servisler revizyon için şanzımanı söküp ona revizyon yaptırtıyor Göz Kırpma

-------------

Mesajı Yazan: mavixt
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 23:17
şançelikte basıma gelen olayı paylasmak istiyorum arkadaslar.2010 da bu arızadan  2selenid+ basınç kaptorü yağ işçilik falan filan 1100 tl para verdim araba 2hafta çalıstı derken arıza tekrarladı.tekrar gittim ne garantiden yaptılar ne doğru dürüst ilgilendiler üstünede bu arabayı sat daha çok yara açmadan deyip moral bozdular. bende son çare küçük sanayide bi ustaya tekrar 2selenoidi deiştirtip 450 TL para verdim.ustanın dediği yağ seviyesinin doğru ayarlanmadığı işçiliği yapçak adamın orda olmadığıydı.gerçektende araba o ustadan sonra 1sene 15 bin km oldu tık demedi..bunları yaşamıs biri olarak diyorumki;; bence şançeliğe gitmeyin

Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2011 Saat 00:22
Orjinalini yazan: mavixt mavixt Yazdı:

şançelikte basıma gelen olayı paylasmak istiyorum arkadaslar.2010 da bu arızadan  2selenid+ basınç kaptorü yağ işçilik falan filan 1100 tl para verdim araba 2hafta çalıstı derken arıza tekrarladı.tekrar gittim ne garantiden yaptılar ne doğru dürüst ilgilendiler üstünede bu arabayı sat daha çok yara açmadan deyip moral bozdular. bende son çare küçük sanayide bi ustaya tekrar 2selenoidi deiştirtip 450 TL para verdim.ustanın dediği yağ seviyesinin doğru ayarlanmadığı işçiliği yapçak adamın orda olmadığıydı.gerçektende araba o ustadan sonra 1sene 15 bin km oldu tık demedi..bunları yaşamıs biri olarak diyorumki;; bence şançeliğe gitmeyin

Gittiğiniz usta İsmet ustamıydı? Gülme Küçük sanayi 2 kısım da? Kendisi marmara bölgesinin en iyi otomatik şanzıman ustasıdır. Yetkili servislerde söküp ona yaptırıyorlar Göz Kırpma 

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2011 Saat 08:52
şanzımancı ismet i biliyorum oldukça meşhur bursada. Küçük sanayide dükkanınada gitmiştim. Dükkanının içini bir görseniz otomatik şanzıman mezarlığı gibiydi :))

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2011 Saat 09:30

Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2011 Saat 09:52

yarın gidecem bakalım inşallah indirimin ucu bizede dokunur.

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2011 Saat 09:59
benimde gitmem gerekiyor valfler ve yağ değişimi için.

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2011 Saat 11:11

şanzımancı ismet i biliyorum oldukça meşhur bursada. Küçük sanayide dükkanınada gitmiştim. Dükkanının içini bir görseniz otomatik şanzıman mezarlığı gibiydi :))

Kesinlikle katılıyorum.İşinin ehli bir ustadır,ben en son gittiğimde içeride 2 tane Range Rover,1 volvo S40 bir Mercedes E200 komprasör vardı.Fiat,Renault,WV grubunu içine koymuyorum.. Sırıtma

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2011 Saat 13:22
selonoid valf değişimi , filtre yağ vs. ona yaptırsam servise göre daha uygun olurmu acaba?

-------------

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 15:45

bizim araçlar vitesteyken yani D yada R konumundayken çalışmaz kontak basmaz. acaba vites kolunun ucundaki halatın şanzımana bağlandığı yerdemi sıkıntı var aracı vitese alıyorda marş basmıyor?

metin bey konu ile ilgisi yok ama bişey sorcam bende 2002 307 xt var araç geri giderken aniden d ye çektiğimde vites triptonik kısmında takılı kalıyo ekranda n yazıyo ve kesinlikle vites kolu hareket etmiyo daha sonra hava filtresinin altında şanzıman halatının başını ileri doğru ittiğimizde düzeliyo nedeni nedir sizce?

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 15:55
Kısa ve net bende otomatik pug kullanıcısıyım.bu araçarın otomatiği tamamiyle servisi zengin eder.otomatik kullanıpta ben %100 sorunsuzum diyen kullanıcı 1 veya 2 kişi görmedim.şu bir gerçek bu fiyatlar bu özellikteki araçlar diğer markalara göre iyi ama ne demişler : '' ucuz etin yahnisi yenmez ''..şimdi bazu kullanıcılar hemen:benim aracım sorunsuz araca bakarsan oda sana bakar derler ama hiç öyle değil.ustalarından duydum pug otomatik şanzımanlarda honda gibi veya alman arabaları gibi sağlam değil.ha benim aracımda otomatik bende memnun değilim.servisine yağına suyuna %100 takip eder bakarım.ama arıza verdiğindede şaşırmam ,şaşırmadımda.sonuçta bunu böyle bilerek kullanıyoruz.herkese kazasız belasız arızasız güzel günler.   Handshake

-------------
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 17:55
Orjinalini yazan: beyazzzzz beyazzzzz Yazdı:

metin bey konu ile ilgisi yok ama bişey sorcam bende 2002 307 xt var araç geri giderken aniden d ye çektiğimde vites triptonik kısmında takılı kalıyo ekranda n yazıyo ve kesinlikle vites kolu hareket etmiyo daha sonra hava filtresinin altında şanzıman halatının başını ileri doğru ittiğimizde düzeliyo nedeni nedir sizce?

o halatta sıkıntı vardır, çekip ittirerek vitesin konumunu belirliyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 17:59
bu arada peugeot berke' den geliyorum, bu şanzıman işi artık sorun çıkartmamak üzere bitmiştir, tecrübe ile sabittir,

bora arkadaşım bir yandan haklı ama eksik biliyor, peugeotun al4 şanzımanlarının sorunlu olduğu doğru ama revizyon vs gibi söylentiler tamamiyle yanlış.

bugün selenoidleri değiştirdim eski tip olanları çıkarıp yeni tip olanları ile değiştirdiler ve yaklaşık 80 km yol yaptım ve hiç bir sorun kalmadı,

eski tip selenoid kullanan arkadaşlar halen aynı sorunu yaşıyor ve işi bilmeyen özel şanzımancılar direk revizyon diyor buda araç sahibini araçdan soğutuyor. bu al4 şanzıman sıkıntıları %99 yeni tip selenoid değişimi ile hallediliyor. geriye keyfini sürmek kalıyor (:

-------------

Mesajı Yazan: Sempatixl
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 22:31
Bende şanzuman sorunu yaşayan 307 xt OV kullanıcısıyım 3-4 gündür bip bip sesiyle birlikte kar ve spor mod uyarıları yanıp tire çıkıyor bu sorunu aynı yerde yapıyor sabah yokuş inerken az bir yokuş köprülü kavşak geçişinde yapıyor. Ama vurma çekişte sorun yaşamıyorum en azından ben öyle düşünüyorum stop edip çalıştırınca düzeliyor. Servise bilgisayara bağlattım yağ basınç sorunu aralıklı arıza diyor. sildirdim tekrar verdi servistekiler anlamadı şanzıman yağı yeni değişti 1 ay olmadı akis keçesi kaçırıyordu onunla beraber yağıda değiştirdim ondan sonra oldu sizce sorun valflermi eğer valflerse neden vuruntu olmuyor çekiş problemi anlayan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 23:15
Orjinalini yazan: Sempatixl Sempatixl Yazdı:

Bende şanzuman sorunu yaşayan 307 xt OV kullanıcısıyım 3-4 gündür bip bip sesiyle birlikte kar ve spor mod uyarıları yanıp tire çıkıyor bu sorunu aynı yerde yapıyor sabah yokuş inerken az bir yokuş köprülü kavşak geçişinde yapıyor. Ama vurma çekişte sorun yaşamıyorum en azından ben öyle düşünüyorum stop edip çalıştırınca düzeliyor. Servise bilgisayara bağlattım yağ basınç sorunu aralıklı arıza diyor. sildirdim tekrar verdi servistekiler anlamadı şanzıman yağı yeni değişti 1 ay olmadı akis keçesi kaçırıyordu onunla beraber yağıda değiştirdim ondan sonra oldu sizce sorun valflermi eğer valflerse neden vuruntu olmuyor çekiş problemi anlayan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Yağı değiştirdikten sonramı bu hatayı aldınız?

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net