|
Partner tepee gaz kesip geri veriyor. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Greencircus
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2023 Konum: Güzelbahçe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Greencircus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2023 Saat 20:38 |
Herkese merhaba.
3 ay önce aldığım 2009 model partner tepe 1.6 model aracım var. 1,5 ay önce arıza ışığı yakmadan garip bir sorun yaşatmaya başladı. Araç vitese bindiğinde, 1200 devir ve üstündeyken (turbo devreye girmeden bile) gaz verdiğimde araç kendi kendine gaz kesip tekrar devreye giriyor. Sanki bir pislik varmış önü sökmeye çalışıyor gibi. ayağımı gazdan çekince bi sorun yok. Rölanti sabit. Trigeri değiştirdim enjektör lere bakıldı birşey çıkmadı. Bilgisayara bağladık elle tutulur birşey yok. Çıldırmak üzereyim. Bu arad bunca zaman hiç ikaz ışığı yakmadı. Ne önerirsiniz? İyi forumlar dilerim
|
|
ulas55
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2020 Konum: tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba kardeş hava filte çıkışındaki ve turbodan sonra motora giden hava boruları üzerinde hava akış sıcaklık basınç gibi etkenleri ölçen sensörler var bu sensörler zaman zaman temizlemek gerekir onlara baktınız mı bilmiyorum bazı sensörler arıza ışığı yaktırmayabilir o sensörleri narin bi şekil de kontak spreyi ile temizleyip tekrar bakın bakalım ama sakın balata spreyi kullanmayın alkon de olabilir uçucu olması ve yağ özelliği olmaması önemli ve yüksek basınçlı hava ile de temizleme yapmayın bunlar hassas sensörler olduğu için içindeki dirençleri etkileyebilir benim partnerde sabahları ilk marşta rölantı dalgalanması yapıyordu bu sensörleri temizledim benimkiler düzeldi senin problemlerinde hava akışı ile alakalı turbo basıncı ile alakalı şeyler olabilir bakmakta fayda olabilir.
kolay gelsin..
|
|
en güzeli tabiki senin olandır.
1999 wv polo 1.6 alm 2013 fiat fiorino 1.3 mj. panaroma 2017 toledo 1.4 tsı dsg 125 hp aktif kullanılan 2017 partner tepee 1.6 hdı 115 hp allure aktif kullanılan |
|
Greencircus
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2023 Konum: Güzelbahçe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Greencircus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Cevap için teşekkür ederim. Son olarak beyin arızası denildi. Başka bir beyin taktılar. Yeni beyin ile düzelmiş. Beyini tamir ettirmeye çalışıyorum izmir'de bakalım
|
|
ulas55
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2020 Konum: tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorununun cozulmesine sevindim kardes aracinin yasi itibari ile normal olabilir yada ecu su daha once kurcalanmis olabilir neyse duzeldiyse iyi kolay gelsin sana
|
|
en güzeli tabiki senin olandır.
1999 wv polo 1.6 alm 2013 fiat fiorino 1.3 mj. panaroma 2017 toledo 1.4 tsı dsg 125 hp aktif kullanılan 2017 partner tepee 1.6 hdı 115 hp allure aktif kullanılan |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |