![]() |
|
sabah gec calısma sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 46 Aracı : Peugeot 206 Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gürkan Alp
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2023 Saat 22:39 |
Dostlar Peugeot 206 1.4 benzinli aracım var araçta LPG yok sabahları ilk calistirmada bir tekleme var 10 sn sonra normale dönüyor iridium buji takmak istiyorum LPG siz araca takılır mi sorun yaratır mı kime sorsam herkez faklı birşey söylüyor su ilk mars da teklemeden geç çalışmadan kurtulamadım Enjektör değiştirecem sonunda bir tek o kaldı degismedik Gaz kelebeği Bujiler Ateşleme bobini Emme manifoltunun contalari Benzin pompası Degisenler
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 46 Aracı : Peugeot 206 Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gürkan Alp
![]() ![]() ![]() ![]() |
selamlar gazabasıncada stop ediyor ama 10 sn sonra hiç bir sorun yok yolda cekiş veya stop etme yememe yada fazla benzin tüketimi falan asla yok kırklareline 140 150 km ortalama hızda gittim gidiş- dönüş 519 tl benzin yaktım bir tekleme veya aracın akısında hiç bir sorun yok
|
![]() ![]() 4. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 2002 206 colorline otomatik Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3057 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam benzin pompası soğukken yeterli basıncı sağlayamıyor olabilir. Daha önce başıma gelmişti.
Bunun dışında bazen enjektör uzun beklemelerde işeme yapıyor. ilk marş yapınca da araba boğuluyor.
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gürkan Alp
aracımda ilk marsda sıkıntı yok biraz dursun hararet 50-60-70 olsun calıstırmak istediğimde calısmıyor , istop ediyor fakat gaza basarak çalışıyor performansında hiç bir sorun yok kimse bulamadı ustalar bile şaşırıyor artık bune diye normalde aracım soğukken yarım marşta alıyor Değişenler gaz kelebegi (elektronik) ateşleme bobini şamandıra ve yakıt pompası enjektörler bujiler emme manifoldu contaları kanister valfi hararet müşürü bütün parçalar orjinal bir fikir verirseniz sevinirim tesekkürler en son benzin doküp yakaccam artık deli etti beni |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gürkan Alp
bujileri iridium takınca ilk mars düzeldi
|
![]() ![]() MODERATOR ![]() ![]() Yaşı : 39 Aracı : Scenic 2.0 16v Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16961 |
birde lpg beyni (regülatörü) manifolta gaz kaçırırsa geç çalışma sorununa neden olabilir.
|
|
Tabanvay 1984 model 1 bg :D
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
![]() ![]() 2. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : Peugeot 207 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
araçta LPG yokmuş. ECU kaynaklı olabilir. gaz kelebeğine komut vermiyordur. çünkü gaza basınca çalışıyor dedin. bence öncelikle hararet yine o değerlerdeyken, gaz kelebeğini görecek şekilde oraları sök. marş bastığında kelebek açılıyormu/ açılmıyormu kontrol et. aklıma gelen bu..belkide gaz kelebeği adaptastonu vs sorunludur.
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gürkan Alp
kalibrasyon yapıldı sisleri baglatınca rica ettim onuda yaptılar bugün krank sensörü degişti sorun devam video atacagım anlarsınız (bu arada ona bakarken kabloları toplayayım derken radyatorü deldik birde o girdi 1000 tl ofbe) pazar günü kanister deposu ve hortumlara bakacagım birde bobinde değişmişti usta 800 tl dedi 3 ay önce fakat 206 ların 800 tl ye bobini yok diye biliyorum ondan da yaparmı acaba
olmadı |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gürkan Alp
![]() ![]() 4. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 2002 206 colorline otomatik Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3057 |
Boğaz kelebeğine bağlı rolanti motoru var. Gaza basılmadığı zaman boğaz kelebeği kapalı konumda olur ve hava girişi kapanır. Işte bu sırada gereken hava akışını rölanti motoru yapar ki araç çalışabilsin.
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gürkan Alp
elektronik kelebek var 2 tane var eskisi de yenisi ayrı ayrı denendi aracı bıraktım yeter dedim ustam ugrasıp duruyor en son beyin kaldı artık eger beyindense ic ugrasmam gaza basıp calıstırıp gittigi yere kadar kullanırım motor haric değişmedik yeri kalmadı. hem maddi hem kafayı takmaktan yoruldum artık
|
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |