![]() |
|
206 GTI Ateşleme Bobini Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Babafarabi ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Babafarabi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2022 Saat 20:31 |
Arkadaşlar merhaba bir pejo 206 GTI var bende ilk aracım daha önce araçla ilgili pek birşey bilmezdim ama maşallah aldığımdan beri uğraşmaktan hergün birşey öğreniyorum hatta bazı ustalara ben anlatıyorum sorunun ne olduğunu herneyse GTI olan tecrübeli kişilere ihtiyacım var sorun şu ki araç kendi kendine stop ediyor egzozdan pıtpıtpıt diye seslerle duman çıkıyor bazen siyah duman bazen beyaz duman oluyor bu motor sarsıntılı çalışıyor özellikle motor iyice ısındığı zaman içerde oturduğum yerden baya hissediliyor bu sarsıntı bilgisayara bağladığımda ateşleme bobini arızası çıktı bobin buji enjektör benzin pompası bu arızalar birbirine benzer ve ayırt etmesi güç dediler şimdi bujileri değişmek kolay enjektörüde hallederim tek sıkıntı bobin çünkü tek boyuna bağlı dört adet bobin var tek soketli yeni araçlarda ki gibi dört ayrı soketi yok fakat bende ki problem tek sokete bağlı 4 bobin var ama sokette 3 kablo var normalinde 3 kablo mu olması gerekiyor yoksa bı kabloyu iptal mi etmişler anlayamadım pejo GTI olan varsa bobinlere giden sokette kaç kablo var onun fotosunu veya konuyla ilgili anlayan bilen biri varsa yardımcı olursanız çok iyi olur
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam gti yok ama hatırladığım kadarıyla hepsi 3 kablolu olması lâzım.
1 tanesi gnd yani eksi, diğer 2 tanesi + olması lâzım. Araç 4 silindir 1 ve 3 için bir kablo, 2 ve 4 için bir kablo. Çünkü motorun yapısı gereği iki silindir aşağıda olurken iki silindir üst ölü noktada oluyor.
|
|
![]() |
|
Babafarabi ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Babafarabi
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sağolasın o zaman kabloda sorun yok araç kendi kendine stop ediyor hem benzinde hem lpgde bujilerden mı yoksa bobin mı ateşleme yapmıyor onu anlayamadım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Babafarabi
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gaz vermeyince oluyor genelde hep oluyor çalışıyor hemen araba titriyor stop edecek gibi oluyor gaza basınca etmiyor basmayınca ediyor bazen rölanti sabit kalıyor uzun süre stop etmiyor sonra kendiliğinden stop ediyor birde benzin ve gaz kokusu çok oluyor ve egzozdan pıtpıtpıt diye duman çıkıyor
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |