![]() |
|
206 - Akü ışığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
![]() ![]() 1. Vites ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 206 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2022 Saat 12:04 |
Akü ışığı yandığında: -Farlarda, camlarda, teypte herhangi bir değişim olmuyor. -Aracın tavan ışıklarına ve çakmak gözüne elektrik gelmiyor. -Orta konsoldaki merkezi kilit ve dörtlüleri açan tuşlara bazen elektrik geliyor bazen gelmiyor. İlk elektrikçiye götürdüm, o anda akü ışığı yanmıyordu, akü sorunsuz sarj ediyordu ama konjoktürün değişim kmsi geçtiği için değiştirdik. 4-5 gün sorunsuz çalıştı, yağışlı soğuk bir gece dışarıda kaldıktan sonra (alakası var mıdır emin değilim) tekrar tavan ışıklarına-çakmak gözüne elektrik gelmemeye başladı. Akü ışığı bazen yanıyor, yandıktan 3-5 dkk sonra sönüyor. Sönmediği de oldu. Yaklaşık 100km yol yaptıktan sonra tekrar elektrikçide gittik baktık, akü normal bir şekilde şarj ediyor ve aküde bir zayıflama yok. Yani akü ışığı yandığında aküde veya akünün şarjında bir problem yok gibi görünüyor ama tavan lambalarına-çakmak gözüne ve bazen merkezi kilidin bulunduğu orta konsola elektrik gelmiyor. Olabildiğince ayrıntısıyla yazmaya çalıştım. Sorunu yaşayan-çözen var mı? İstanbul mümkünse anadolu yakası usta önerilerinizi bekliyorum. |
![]() ![]() MODERATOR ![]() ![]() Yaşı : 39 Aracı : Scenic 2.0 16v Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16994 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorun muhtemelen araç içi siğorta kutusunda gibi kardeşim yani bsı. yada aracın elektrik şaselerinden birinde oksitlenme vs. olabilir. v kayışı sağlam deilmi eğer v kayışı ısındıkça gevşiyorsa şarj dinamosunu düzğün çevirmez dengesizliğne sebepte olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 33 Aracı : 206 Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2022 Konum: Şanlıurfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cihanmutlu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar aynı problemleri bire bir 2006 model 206 x-design 1.4 hdi aracımda bende yaşıyorum. Yaklaşık bir yıl oldu ve tanıdık bilindik bir ustam olmadığından sanayiye götürme ürküyorum açıkçası(Şanlıurfa)
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 42 Aracı : 2010 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2022 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altnyunuss
Selam kardeşim, aynı sorunu bende yaşıyorum,acaba cozebildinmi
|
|
altnyunuss
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 30 Aracı : 2004 1.4i x-line 206 Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
aracınızın BSİ dediğimiz sigortaları barındırdığı parçayı söktürüp baktırın. iyi izole edilmiş bir parça değil aslında. üzerinde röleler , sigortalar var. oksitlenme durumunda dediklerinizi ve daha fazlasını yapabiliyor. Birde şase hattının kotrolünü yapın.
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 42 Aracı : 2010 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2022 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altnyunuss
Bu dediğiniz bsi araç icindeki direksiyonun altindaki sigorta kutusumu yoksa motorun yanındaki olan sigorta kutusumu
|
|
altnyunuss
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 30 Aracı : 2004 1.4i x-line 206 Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
Kaputu kaldırdığınıza sağ tarafta siyah kapak altında olan parça. hemen amortisör kulesinin dibinde.
|
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |