![]() |
|
Sağ sinyal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
erengul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2021 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2022 Saat 13:32 |
Merhaba arkadaşlar,
Forumda aradım ama bulamadım ya da gözümden kaçtı. Varsa konu kusura bakmayın. 2003 model 307 var ve her zaman olmamakla birlikte sağa sinyal yaktığımda normal sinyal yanarken gelen 'çık çık' sesi normalden hızlı yanıyor ve hem ön hem arka sinyal yanmıyor bir gün başım belaya girecek bu sağ sinyal yüzünden :) Elektrikçiye götürdüm fakat orada çalışıyordu lanet olası şey yarım saat boyunca denedim çalıştı ama oradan çıktım 10 dakika sonra aynı hatayı vermeye başladı :)). Daha önce böyle bir şey başına gelen oldu mu? ya da sorunun çözümünü bilen var mı? Elektrikçi sinyal kolunda hafif boşluk var ama bundan yapmaz sorun başka bir şeyde muhtemelen ama görmem gerekiyor dediği için bir çözüm bulamadık. 3 elektrikçiye gittim 2 si görmem gerek diğeri ben bunu yapamam dedi. uzun zamandır da çok acil olmadığı sürece kullanmıyorum bu sorun yüzünden. Ama bazen gerçekten kullanmam gerekiyor sürekli 4lüleri yakıp gidiyorum :). İzmir'de bu elektrikçiye git dediğiniz bir usta varsa oraya da gidebilirim bu arada.
Düzenleyen erengul - 08 Şubat 2022 Saat 13:43 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hızlı yanıp sonme sesi geliyorsa ampullerden biri yanmıyordur. Genelde ampül duyları su alıp oksit yaptıysa bu durum çok oluyor.
|
|
![]() |
|
erengul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2021 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Her ikisi de yanmıyor yine de ampullerden mi oluyordur? çalıştığında da her ikisi çalışıyor ama
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
arkadaşımızın dediği durum olabilir hocam. sinyal ampullerini hepsini kontrol edin. soketlerde oksitlenme yada soket içi ayaklarda metal olan zamanla açılma olabiliyor. en son ihtimal sinyal kolunda sıkıntı olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Sakaryaspor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sakaryaspor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Benm araçtada ön sağ sinyal aynı problemi yapıyordu muayeneden kalıp ceza dahi yedim polisten 🚔 Farın içindeki metal yataklardan biri içine kaçmış duydaki tırnaklar temas etmediği için yanmıyor sinyal. Duydaki tırnakları sivri bir cisimle dışa doğru açarak problemi çözdüm. Ara sıra aynı problem oluyor tırnakları aça aça duyun tırnakları kırıldı yenisini aldım tırnakları açarak öyle takıyorum.
Düzenleyen Sakaryaspor - 12 Şubat 2022 Saat 01:30 |
|
![]() |
|
egeca77 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2021 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Aynı sorun bende de vardı. Sağ ön farın iç kısım alt tarafında bir vida varmış cam suyu borusunun orda gevşeme yaptığından dolayı sorun veriyormuş elektrikçi sıktı onu düzeldi.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar sorunu çözdüm, ön sağ sinyal duyunun metal kısmı içeride erimiş arada yanıyor arada yanmıyordu işte. onu da şöyle çözdüm, duyun altından delik deldim kabloları ampule lehimledim, farlardan birinden de elektrik aldım sorun çözüldü. Garanti olsun diye arka sinyali de değiştirdim. soketleri temizledim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |