![]() |
|
206 AL4 Şanzuman sorusu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Emresertbas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emresertbas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2021 Saat 17:00 |
Merhabalar
Net soracagım uzatmadan Arac 206 2003 xt otomatik 1.4 motor Yokuşta vites 1. vitesten 2. vitese geçmesi için 4000 devirlere gelmesi gerekiyor ardından hafif bir vuruntu olup düzeliyor.Düz yolda yada yokuş aşagı yada hafif rampada sorun yok sadece dik yokuşta sürekli dur kalk yapınca 1. viteste bu sorunu yapıyor.Sizce normal midir bunun haricinde bir sorun yok.
|
|
![]() |
|
Emresertbas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emresertbas
![]() ![]() ![]() ![]() |
CVP yazmadınız ama ben yazayım şanzumancıya gittik bilgisayara bağladı selenoid walf hatası ve basınç kaptörü hatası verdi.Selenoidleri çıkma orjinal taktırdım (para olmadıgı için ) 800 tl tuttu normalde 2000 tl alıyoruz müşterilerden yağ değişimi dahil dedi. Selenoidler değişti şuanlık vuruntu vs yok eğer devam ederse basınç kamtörünü de değiştircez ne çektim be şu AL4 den ama yılmıyorum arabamı yaptırmadan içime sinecek duruma getirmeden satmayacagım.!
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yokuşta gec vites değiştirmesi normal hocam. Yoksa araç erken vites değiştirip bayılır kalırdı. Hatta şöyle de bir durum oluyor galiba yazılımsal bir durum. Yokuşu çıkıp düz yola geçince de ilk değiştirmede vitesi geç değiştiriyor. Sanırım kendisini yokuş çıkıyor zannediyor.
Al4 eski tip bir şanzıman olduğu için bu tarz şeyler normal sayılır artık.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emresertbas
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tşk ederim şanzumancı da aynı şeyi söyledi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |