|
Çekme sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Kolikli
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2020 Saat 16:49 |
Öncelikle herkese selam, 2012 model 1.6 benzin LPG otomatik aracım var, araba ne düz yolda ne de yokuş yukarı gitmiyor, düzde benzin LPG fark etmiyor 160 km yi geçmiyor rampalarda emsalleri 80 ile çıkarken ben 30 / 40 la anca çıkıyorum aracım bakımları hiç aksatılmadan yapılmıştır kaç ustaya gittiysem sorun yok gayet iyi diyorlar beni çıldırtıyorlar. Bobinlerini buji ve kablolarını değiştirdim yine aynı herhangi bir arıza lambası yanmıyor bilgisyara bağlattım hata kodu vermiyor, görüşlerinizi dinlemek isterim. Saygılar.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ve alaeyküm selam hocam 1.6 vti motor performanlı bir motordur. otomatik te gücü %20 civarı kaybetsede o kadar olmaması lazım güç kaybının. şanzuman yağ ve basınç değerleri ne durumda.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
emirksk
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
egr valfi temizletmeyi deneyin muhtemelen baya işe yarar. lpg kiti ne marka ? vti motora adam gibi lpg montajı yapılmazsa çok baş ağrıtır.
|
|
serdarcan34
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2020 Konum: İstanbul-Ataşeh Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serdarcan34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Nerde oturuyorsunuz İST Anadolu yakasında iseniz ÜMRANİYE tarafında bir usta tarif edebilirim
|
|
Kolikli
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
50.000 km’de Prıns LPG taktırdım benzindede lpg dede aynı araç gitmiyor egr yi temizleteceğim olabilir, egzoz katalizör den diyenler oldu. Şöyle bir durum var örneğin rampa yukarı çıkıyorum tam gaz yapıyorum ama gaz yemiyor sonradan gaz yiyor ama iş işten geçmiş oluyor hele arabada dört kişi falan varsa rampalara hiç vurmuyorum düz yol ara dur. Ankara’da ikamet ediyorum.sıkıntım LPG veya benzinde olması değil araba gitmiyor.
|
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Selamlar. Lpg siz mi taktırdınız. Lpg den önce nasıldı mesela.?
|
|
Cenk88
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba, aynı sorunlar benim aracımda da var, sorunu çözebildiniz mi acaba?
|
|
Mido5756
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2016 Konum: k.maraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı sorun bende de var şöyle izah edeyim başıma gelenleri Ufak bı kaza sonucu kaportacıya bıraktım aracımı neyse eksperdi parçaydı derken bı ay sonra aracı almaya gittim tık edip çalışmıyor ileri geri ittik olmadı neyse vitese verdik çalışmasıyla beraber Anormal bir ses duydum ve dedim ki piston aşağı indi harbiden de piston aşağı inmişti.. Çıkma motor aldım taktık usta motoru beğendi buna anahtar değmemiş dedi yağını suyunu koyduk calistirdik sesi güzel duman yok vs ama araba gitmiyor Eski motorla 100 le çıktığım rampayı 2.viteste zor çıkıyor düz yolda 130 geçmiyor 5. Viteste hız kaybediyor usta kullan açılır dedi artık 160 görüyor 4. Viteste ancak 5 viteste hız kaybediyor düz yolda tofaslar tokatlamaya devam ediyor eski motorum 150 bindeydi ve muhteşemdi Ha ben onun için performanssız diyordum ama bunu görünce şükretmek lazımmış onu anladım yine şükür ediyordum ayağımı yerden kesiyor diye ama daha performanslı olsun istiyordum turbo atmayı düşünürken komple motora para harcamak zorunda kaldım bu en can sıkıcısı. Bu arada motorun patlamasına gelince silindirde çatlak varmış ve motor uzun süre yatınca catlaktan motora su doluyor bizde calistiracagiz diye ugrasinca fark edemedik aracın altında su falanda görmediğimden bi kafasizlik ettik çünkü bakımları hep zamanında ve fazlasıyla yapılırdı ve hiç incitmezdim ama Peugeot servisindekiler bu motorun hor kullanilmaktan yani devirli kullanımı sevdiğini söylüyorlar. Evet arkadaşlar bu çekiş problemini çözebilen varsa haber etsin bizi bilgilendirdi herkese iyi günler
|
|
Ne Mutlu Türk'üm Diyene
|
|
ozturksmh
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mart 2021 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ozturksmh
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Merhabalar,
Benzer bir sorunu 1.4 vti aracımda ben de yaşadım. Bir çok ustaya ve servise gösterdim bulamadılar. Fakat en son bir usta deneme yanılma yoluyla buldu ve sorun çözüldü. Bu araçlarda bulunan "vti valfi" bu tür sorunlara neden oluyormuş. 2 adet vti valfi bulunuyor. Sorun hangisindeyse değişimi gerçekleştirirseniz sorun yüksek ihtimalle çözülecektir.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |