![]() |
|
Motor ve şanzıman indirme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2020 Saat 10:32 |
Merhabalar baskı balatamı set halinde geçenlerde bir tamirci arkadaşa değiştirttim.Ertesigün değişik bir ses duydum arabamda tamirciye geri gittim priz direk rulmanı dedi.Debriyaj değişmeden önce ötmeyen priz direk şimdimi ötüyordu ne alaka.Bunun sebebi şanzıman yağınında değişmesiydi.Kalınlaşan ve öz elliğini yetiren eski yağ zaten vereceği hasarı vermişti ki benden önce allah biliyo nezaman değişti. yerine yeni yağ dişli ve rulmanların arasına girince bütün hasar ortaya çıktı.Tabi tamirci bunu düşünemedim seni uyarmalıydım demedi,debriyajla priz direğin alakası yok dedi canısağolsun ve iş başa düştü.
Aslında başlarken amaç şanzımanı indirmekti fakat sökmüşken herşeyi söküp temizliğini bakımını yapmak istedim daha sonrada motoru indirdik. https://hizliresim.com/FRdX7i] ![]() Şanzımanı indi Söküldü Temizlenip toplandı Marş motoru ve akslar temizlendi elden geçti ve boyandı Motor içi temizlendi elektrik tesisatı düzenlendi Emme manifoldu,rolanti motoru,map sensörü,gaz kelebeği,enjektör,gaz enjektörü,bobin vs temizlendi bakımları,kontrolleri yapıldı Motoru yıkadık temizledik sadece :) Bunun dışında gaz tesisatının su ve gaz boruları yine soğutma sisteminin tüm su boruları değişti. Vites çubukları,aks keçeleri,debriyaj çatalı,priz direk rulmanı ve keçesi,şansıman yağı Arka torsiyon burçları ve alt takım komple a dan z ye değişti.Radyatör,genleşme haznesi ve boruları vs komple değişti. VE MUTLU SON Bunca emeğin sonunda şanzıman sesi kesilmedi malesef müsait bir zamanda tekrardan indirecem şanzımanı :) Arızayı tam olarak çözdüm gibi.Düzelirse inşallah sizle paylaşırım tekrardan. Yazım hatalarım olduysa af ola Düzenleyen Berkay Erdinç - 20 Haziran 2020 Saat 11:28 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eline sağlık. iyi cesaret valla. Bugün sanayi ustaları bile kendi arabalarına bakım için bu kadarını yapmaz. Yapmaya üşenir :)
|
|
![]() |
|
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağolun teşekkürler Talip bey. Babamın eski tamirci oluşundan dolayı biz böyle aldığımız her arabanın zamanımız oldukça kendimiz yaparız.Ona güvenerek söküyoruz takıyoruz yoksa cesaret edemem işin açığı
|
|
![]() |
|
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
Sorunun basit gelicek ama debriyaş teli veya çatalı tecrübe ike sabittir
Düzenleyen kaan206 - 21 Haziran 2020 Saat 14:48 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Bende sizin gibi ilk çataldan olabilir diye düşünüyordum ama yeni taktım çatalıda.
Resimlerde elimde bir dişli birde rulman görünüyor.görünen rulman priz direk rulmanı dişlide priz direk dişlisi.şanzımanın kovanın olmadıgı resimde en üstte iki rulman görünüyo.sağdaki priz direk diilisinin üst rulmanı biz sadece altı değiştirdik.yani sesi yapan rulman o büyük olasılıkla çünkü başka bir seçenek kalmadı değiştirmediğim şey kalmadı :) Yakın zamanda inşallah tekrar indiricem şanzımanı sonucu yine paylaşırım sizlerle
|
|
![]() |
|
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Çok iyi iş cikarmissiniz elinize saglik, gecenler de ben de kendi 307 aracimin baski balatasini degistirdim ve debriyaj pedali asiri sekilde yumusadi. Motoru da söküp komple yikayip taksam diye aklima geldi ama zaman kısıtlı oldugundan yapamadim içime dert oldu keske yapsaydim.
![]() |
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Teşekkürler Orçun bey.Bazen o an için zor gelen şeyler sonradan keşke dedirtiyor iyi bilirim çünkü benimde yapamadığım bazı şeyler kaldı
![]() |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Maşallah hocam ellerinize sağlık insan kendi yapınca daha bir mutlu oluyor. elinizde gerekli malzemelerin olması çok güzel bir şey benimde olsa keşke
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Hiç sormayın Berkay bey, boşa çıkınca ilk işim motoru indirdikten sonra tesisatı elden geçirip motor içini ve motoru yıkayıp takmak olacak, maddi durum imkan verirse keçeleri ve bazı lastik contaları falan yenilerim içim iyice rahat olur.
![]() Düzenleyen Orçun.Dmr - 26 Haziran 2020 Saat 17:04 |
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Teşekkür ederim Soner bey.hoşuma gidiyor uğraşmak ve neyapıldığını bildiğim için içimde rahat ![]() Birçok alet çok eski olsada iş görmüyo değil sağolun tekrardan
![]() Düzenleyen Berkay Erdinç - 26 Haziran 2020 Saat 22:17 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
İnşallah bekleriz resimleri
![]() |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
eline sağlık baya emek sarfetmişin
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Sağolun teşekkür ederim Gökhan bey uzun sürdü biraz
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |