![]() |
|
MOTOR BEYİNİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Pejoant ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2020 Saat 12:54 |
|
Merhaba arkadaşlar
Önce ki konumun başlığı enjektörlerdi belki görmüşsünüzdür. En son konu açtım arabayı park ettim ve çalışmıyor diye. Arabayı çekici ile antalya eski sanayiye çektik. Elektrik ustası herşeyi kontrol etti araba çalışmadı. En son motor beynini kontrol etti ve araç çalıştı yalnız motor beyini arızalı tamir olması gerek dedi. Bir daha çekici parası vermemek için antalya yeni sanayi sitesine arabayı sürerek gitmeyi denedim. Yolda araba yine stop etti. İnip kaputu açtım beyine giren soketleri oynadım bastırdım sorun düzeldi ve hala da düzgün çalışıyor sadece rolantide titreme var şuan. NOT: Arabayı bilgisayara bağladık motor beyini problem vermedi. Tekleme sorunu,stop etme sorunu,devir düşme rolantide dalgalanma sorunu şuan yok ortadan kalktı. Benim sorum şu. Soketten motor beynine giren kablolarda kopukluk nedeni ile mi bu olay oluyor ? soketı bastırınca araba normal çalışıyor. Birde araba 2100 devirden sonra sanki biri tutuyormuş gibi gidiyor. Fren balataları iyi durumda değil pek. iyi desem yalan olur. baskı balata sağlam. birde bu neden olur ? Düzenleyen Pejoant - 04 Ocak 2020 Saat 13:02 |
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Beyin dediğin ecu diye geçen metal kaplı parça ise onun içi silikon tarzı birşey ile kaplı olduğu için tamir olmuyor maalesef. Çıkma beyin bakacaksınız.
Ancak sorun beynin girişindeki bacaklarda ise bir şekilde müdahale yapilabilir. Bazen de beyne takilan soketlerin içi deforme oluyor. Ondan dolayı temazsızlık vs. Olabiliyor.
|
||
![]() |
||
Pejoant ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
Ama elektrikci usta soket tellerini lehimlicek sadece dedi. Aşağıda ki resimde beyaz içine aldığım parça. soketleri ittirince sağlam çalışıyor. en son dün ittirdim tamirden sonra yani hala daha sorunsuz çalışıyor. neden tamir olmuyor ki anlamadım. birde usta açıklık gösterdi beyinin üstünde burayı silikonla kapat dedi bana |
||
![]() |
||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
|
Ustan iyi birine benziyor. Ustanı dinle.
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
Tamam o zaman sizin sıkıntı giriş bölümünde olduğu için kurtarmış gibi görünüyor. Eğer iç kısımdaki devrede problem olsaydı tamiri mümkün olmuyor. Çünkü üretildikten sonra nem ve sıvı teması olmasın diye bir çeşit koruma maddesi ile kaplıyorlar. Oda sökülmüyor maalesef. |
||
![]() |
||
|
Hadi inşallah arkadaşlar yoksa beyin denen parça pahalı 700 den aşağı yok :) yorumlarınız için teşekür ederim kaazasız belasız sürüşler dilerim herkese
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |