![]() |
|
Araba calismiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2019 Saat 21:57 |
|
Her markanın değişik yerdedir. Sen resim eklersen gösterebiliriz.
|
||
![]() |
||
enesgndgn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2018 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı enesgndgn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
pompayı dinle ses geliyor mu gelmiyorsa 100-150 tl pompa kendin değiştirirsen tek zor yanı şamandıra kapağını sökmek geliyorsa ateşleme de olabilir sorun
|
||
Enes G
|
||
![]() |
||
Yasam79 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2019 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
direkt beyin. Araba da kontak basıyor ama elektrigi kesiyordu. Bir çıkma beyin taktı çalıştı. Sonra benim arabanın beynini resetledi ve bütün sorunum çözüldü. Bence bir beyinciye görüş.
|
||
![]() |
||
Pejoant ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
Neredeymiş sorun tam olarak ?
|
||
![]() |
||
Pejoant ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
O vananın resmini atmanız mümkün mü acaba ? yanlış birşey yapmak istemiyorum.
|
||
![]() |
||
Yasam79 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2019 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
|
bende aynı sorunu yaşadım, Hıcbırsey yoktan çalışmadı, herseyıne baktım ama işe yaramadı. En son beyinci geldi ve sorunu çözdü.
|
||
![]() |
||
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
|
lpg tankında manuel bir vana var. Onu akşamdan kapat. Enjektörlere gelen gaz akışını kes. Eğer regülatör bozuksa yanma odasına gaz akışı olur. Araç boğulur ve çalışmaz.
Denenebilir. Olmazsa aracı çektirmen gerekebilir.
|
||
![]() |
||
|
Araçta hiç sorun yoktu hep tek marş çalışırdı. Çalışıyor devir 2 binlere çıkıyor kendi kendine gaz verdiğimiz an susuyor. Gaz vermesekte hemen susuyor. Arabam sağlamdı birşeyi yoktu enjektörleri dışında. 2 enjektör bozuktu lpg enjektörleri. onun hariicinde arabanın hiçbir yerinde masraf yoktu. Hala anlayabilmiş değilim ne olduğunun. Daha önceleri böyle olduğunda benzin bitmiş oluyordu yine öyle sandım benzin kattım 4 lt ama çalışmadı. bir 5 lt daha benzin aldım yarın deeneyeceğim.
|
||
![]() |
||
|
çalıştığında gaz yememe yaptı mı.?
Ayrıca birkaç gün öncesine kadar sabahları zor çalışma varmıydı. .?
|
||
![]() |
||
|
Dediğiniz şekilde denedim. direk gaza geçti ancak yine çalışır çalışmaz stop etti. benzin pompasını kontrol ettim acaba tıkalımı benzin mi gitmiyor diye hiç tıkalı değil çok iyi benzin akışı var hortumlardan. benzin pompası bozuk olsa hortumlardan benzin gelir mi bilginiz var mı ? kontağı açınca benzin pompası bozulmamışsa ses gelir dediler 2 kere açtım kapattım ses geldi sonra birkaç defa daha denedim ses gelmedi. ama hortumlardan benzin akışı normal. dediğim gibi benzin pompası bozuk olsa hortumlardan pompaya benzin akışı olur mu ?
Düzenleyen Pejoant - 24 Aralık 2019 Saat 20:02 |
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
Bende de lovato var. Lovatonun sistemi lpg ile çalıştırmaya 10 kez izin veriyor. Inşallah dolmamistir limit.
Şöyle yapmanız gerekiyor. 1. Kontak kapalı iken lpg düğmesine basın. 2. Elinizi düğmeden çekmeden kontağı açın ve marşa basın. 3. Lpg ile geç ve zor çalışacağı için hemen elinizi kontaktan ve dügmeden çekmeyin çalışması biraz zaman alacaktır. Bu sırada gaz pedalına bir miktar basılı tutun. Eğer çalışırsa hemen gazdan ayağınızı çekmeyin. Motor ısınana kadar gaz verin. Daha da çalışmazsa çok zorlamadan bir usta çağırın veya çekiciye yükleyip götürün.
|
||
![]() |
||
|
Lovato marka lpg sirali sistemi takili. Dediginiz gibi kontagi acip basili tutarak kac defa calistirmayi denedim oda olmadi. Acaba benim sistemde bu ozellik olmayabilir mi ? Sorunu nasil nespit edebiliriz ? Ben biraz araba konusunda pinpirikliyimdir maalssef :) toplamda 20 kez sanirim belki daha fazla bilmiyorum hem lpg de hem dizelde calistirmayi denedim ama calismadi. Bu denemeler motor aksaminda bir yere zarar vermismidir acaba ? Son olarak arabada iki tane enjektor arizaliydi. Ben benzin olmadan deneyince depodaki pislik calisan iki enjektore geldide calismasinimi engelliyor acaba ? Ve abim arabayi kendi tek basina iterek 5 km hizda vurdurmayi denemek gibi bir hata yapmis gulsemmi aglasam mi bilemedim. Bu arabaya zarar verir mi?
Düzenleyen Pejoant - 24 Aralık 2019 Saat 04:55 |
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
Pek çok nedeni olabilir ama benzin seviyesi düşük geziyorsanız benzin pompası yakma ihtimali yüksek
Diğer ihtimaller sigortaları tek tek kontrol edin. Yedek anahtar varsa onunla çalıştırmayı deneyin. Araç lpgli ise düğmeye basılı tutarak marş yapıp lpgde çalistirabilirsiniz neden lpg de çalışmıyor.
Düzenleyen talip206 - 24 Aralık 2019 Saat 00:00 |
||
![]() |
||
|
arkadaslar selamun aleykum.
Aracim benzin lpg. Dun aracimi parkettim bugun calismadi. 6 7 defa denedim tam calisicak stop ediyor.Daha oncede olmustu araba benzin olmadan calismiyor. Ayni tepkiyi verdi benzin aldim 4.5 lt koydum depoya ama yine calismadi. Aku de bitti deneye deneye. Baska arkadasi cagirdim takviye yaptik 10 12 kere mars denedik araba yine calismadi. Motor aksaminda sorun yok motor durumu iyiydi aracimin. Sizce ne olmus olabilir ? Zorlayinca depoda kalan pisligimi cektik acaba pompa tikandimi ki ?
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |