Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Araba calismiyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=49127
Tarih: 09 Temmuz 2025 Saat 06:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Araba calismiyor
Mesajı Yazan: Pejoant
Konu: Araba calismiyor
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2019 Saat 19:30
arkadaslar selamun aleykum.

Aracim benzin lpg. Dun aracimi parkettim bugun calismadi. 6 7 defa denedim tam calisicak stop ediyor.Daha oncede olmustu araba benzin olmadan calismiyor. Ayni tepkiyi verdi benzin aldim 4.5 lt koydum depoya ama yine calismadi. Aku de bitti deneye deneye. Baska arkadasi cagirdim takviye yaptik 10 12 kere mars denedik araba yine calismadi. Motor aksaminda sorun yok motor durumu iyiydi aracimin. Sizce ne olmus olabilir ? Zorlayinca depoda kalan pisligimi cektik acaba pompa tikandimi ki ?  

Cevaplar:
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2019 Saat 23:57
Pek çok nedeni olabilir ama benzin seviyesi düşük geziyorsanız benzin pompası yakma ihtimali yüksek
 Diğer ihtimaller sigortaları tek tek kontrol edin. Yedek anahtar varsa onunla çalıştırmayı deneyin.

Araç  lpgli ise düğmeye  basılı  tutarak marş yapıp  lpgde çalistirabilirsiniz neden lpg de çalışmıyor.

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2019 Saat 02:18
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Pek çok nedeni olabilir ama benzin seviyesi düşük geziyorsanız benzin pompası yakma ihtimali yüksek
 Diğer ihtimaller sigortaları tek tek kontrol edin. Yedek anahtar varsa onunla çalıştırmayı deneyin.

Araç  lpgli ise düğmeye  basılı  tutarak marş yapıp  lpgde çalistirabilirsiniz neden lpg de çalışmıyor.

Lovato marka lpg sirali sistemi takili. Dediginiz gibi kontagi acip basili tutarak kac defa calistirmayi denedim oda olmadi. Acaba benim sistemde bu ozellik olmayabilir mi ? Sorunu nasil nespit edebiliriz ?
Ben biraz araba konusunda pinpirikliyimdir maalssef :) toplamda 20 kez sanirim belki daha fazla bilmiyorum hem lpg de hem dizelde calistirmayi denedim ama calismadi. Bu denemeler motor aksaminda bir yere zarar vermismidir acaba ? Son olarak arabada iki tane enjektor arizaliydi. Ben benzin olmadan deneyince depodaki pislik calisan iki enjektore geldide calismasinimi engelliyor acaba ? Ve abim arabayi kendi tek basina iterek 5 km hizda vurdurmayi denemek gibi bir hata yapmis gulsemmi aglasam mi bilemedim. Bu arabaya zarar verir mi?

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2019 Saat 10:07
Bende de lovato var. Lovatonun sistemi lpg ile çalıştırmaya 10 kez izin veriyor. Inşallah dolmamistir limit.
Şöyle yapmanız gerekiyor. 
1. Kontak kapalı iken lpg düğmesine basın.
2. Elinizi düğmeden çekmeden kontağı açın ve marşa basın. 
3. Lpg ile geç ve zor  çalışacağı için hemen elinizi kontaktan ve dügmeden çekmeyin çalışması biraz zaman alacaktır.  Bu sırada gaz pedalına bir miktar basılı tutun. Eğer  çalışırsa hemen gazdan ayağınızı çekmeyin. Motor ısınana kadar gaz verin.
Daha da çalışmazsa çok zorlamadan bir usta çağırın veya çekiciye yükleyip götürün.

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2019 Saat 19:58
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Bende de lovato var. Lovatonun sistemi lpg ile çalıştırmaya 10 kez izin veriyor. Inşallah dolmamistir limit.
Şöyle yapmanız gerekiyor. 
1. Kontak kapalı iken lpg düğmesine basın.
2. Elinizi düğmeden çekmeden kontağı açın ve marşa basın. 
3. Lpg ile geç ve zor  çalışacağı için hemen elinizi kontaktan ve dügmeden çekmeyin çalışması biraz zaman alacaktır.  Bu sırada gaz pedalına bir miktar basılı tutun. Eğer  çalışırsa hemen gazdan ayağınızı çekmeyin. Motor ısınana kadar gaz verin.
Daha da çalışmazsa çok zorlamadan bir usta çağırın veya çekiciye yükleyip götürün.

Dediğiniz şekilde denedim. direk gaza geçti ancak yine çalışır çalışmaz stop etti. benzin pompasını kontrol ettim acaba tıkalımı benzin mi gitmiyor diye hiç tıkalı değil çok iyi benzin akışı var hortumlardan. benzin pompası bozuk olsa hortumlardan benzin gelir mi bilginiz var mı ? kontağı açınca benzin pompası bozulmamışsa ses gelir dediler 2 kere açtım kapattım ses geldi sonra birkaç defa daha denedim ses gelmedi. ama hortumlardan benzin akışı normal. dediğim gibi benzin pompası bozuk olsa hortumlardan pompaya benzin akışı olur mu ? 

Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2019 Saat 23:18
çalıştığında gaz yememe yaptı mı.?

Ayrıca birkaç gün öncesine kadar sabahları zor çalışma varmıydı. .?

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2019 Saat 01:58
Orjinalini yazan: omerb omerb Yazdı:

çalıştığında gaz yememe yaptı mı.?

Ayrıca birkaç gün öncesine kadar sabahları zor çalışma varmıydı. .?

Araçta hiç sorun yoktu hep tek marş çalışırdı. Çalışıyor devir 2 binlere çıkıyor kendi kendine gaz verdiğimiz an susuyor. Gaz vermesekte hemen susuyor. Arabam sağlamdı birşeyi yoktu enjektörleri dışında. 2 enjektör bozuktu lpg enjektörleri. onun hariicinde arabanın hiçbir yerinde masraf yoktu. Hala anlayabilmiş değilim ne olduğunun. Daha önceleri böyle olduğunda benzin bitmiş oluyordu yine öyle sandım benzin kattım 4 lt ama çalışmadı. bir 5 lt daha benzin aldım yarın deeneyeceğim.

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2019 Saat 18:19
lpg tankında manuel bir vana var. Onu akşamdan kapat. Enjektörlere gelen gaz akışını kes. Eğer regülatör bozuksa yanma odasına gaz akışı olur. Araç boğulur ve çalışmaz. 
Denenebilir. Olmazsa aracı çektirmen gerekebilir. 

Mesajı Yazan: Yasam79
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2019 Saat 00:02
bende aynı sorunu yaşadım, Hıcbırsey yoktan çalışmadı, herseyıne baktım ama işe yaramadı. En son beyinci geldi ve sorunu çözdü. 

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2019 Saat 02:46

lpg tankında manuel bir vana var. Onu akşamdan kapat. Enjektörlere gelen gaz akışını kes. Eğer regülatör bozuksa yanma odasına gaz akışı olur. Araç boğulur ve çalışmaz. 

O vananın resmini atmanız mümkün mü acaba ? yanlış birşey yapmak istemiyorum.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2019 Saat 02:46
Orjinalini yazan: Yasam79 Yasam79 Yazdı:

bende aynı sorunu yaşadım, Hıcbırsey yoktan çalışmadı, herseyıne baktım ama işe yaramadı. En son beyinci geldi ve sorunu çözdü. 

Neredeymiş sorun tam olarak ?

Mesajı Yazan: Yasam79
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2019 Saat 07:33
direkt beyin. Araba da kontak basıyor ama elektrigi kesiyordu. Bir çıkma beyin taktı çalıştı. Sonra benim arabanın beynini resetledi ve bütün sorunum çözüldü. Bence bir beyinciye görüş. 

Mesajı Yazan: enesgndgn
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2019 Saat 21:17
pompayı dinle  ses geliyor mu gelmiyorsa 100-150 tl pompa kendin değiştirirsen tek zor yanı şamandıra kapağını sökmek geliyorsa ateşleme de olabilir sorun

-------------
Enes G

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2019 Saat 21:57
Orjinalini yazan: Pejoant Pejoant Yazdı:

O vananın resmini atmanız mümkün mü acaba ? yanlış birşey yapmak istemiyorum.

Her markanın değişik yerdedir. Sen resim eklersen gösterebiliriz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net