![]() |
|
ANİ HARARET YÜKSELMESİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aykutemre92 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aykutemre92
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2019 Saat 21:49 |
Aracım 1.4 benzinli 206 bazı zamanlar hararet aniden 120 oluyor fan 5 dk çalışıyor aniden tekrar 70-80 e düşüyor.En son otobandan 150 ile giderken hersey normalken birden bire oldu.Uzun yola gitmeyi gözüm kesmiyor. Su eksiltme yok. termostat ve hararet müşürü yan sanayi ile değişti. Bunun sebepleri ne olabilir aracın içinde hava olabilir mi? yedek su deposu kapağından olabilir mi? Devirdaim motorundan olabilir mi ? Sizin aklınıza gelen yada başına gelen var mı?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sistemde hava olabilir hocam. yedek su deposu kapagını değiştirin isterseniz. birde triger ve devirdaim pompası en son ne zaman değişti. ek olarak müşür ve termostat gibi parçaları mümkünse orjinalden pek şaşmamak lazım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
1. Sistemde hava olabilir. Emin olmak için termostat kütüğünün üstünde hava alma yeri var ordan ve kalorifer giriş borularının üstünden havayı almak lazım. Tek yerden alınca hava tamamen çıkamıyor.
2. Fan roleleri oksitlenmis veya kablosu kopmuş olabilir. Basit bir anlatımla şöyle oluyor. Fan rolesinde arıza olunca roleler fanı çalıştırmaz böyle olunca hararet yükselir kırmızıya birden fırlar. Sonra ecu roleyi devreden çıkarır ve fanı direkt çalıştırır. Böylelikle hararet düşer. Aynı süreç sürekli devam eder. Fan roleleri radyatorun yaninda kapalı bir alanda bulunur ama oksitlenmeye müsait bir yerdedir. Iki tanedir ve yeşil renktedir. Genelde 206larda kablosunun biri oksit yapıp kopuyor. Kontrol etmekte fayda var. Burada nasıl söküp bakacağınızın konusu var.
Düzenleyen talip206 - 31 Ocak 2019 Saat 16:49 |
|
![]() |
|
Aykutemre92 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aykutemre92
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorun Çözüldü Conta Yanmış
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Geçmiş olsun. Conta olduğuna iyice emin oldunuz mu? Conta probleminde fan çalıştıktan sonra hararet ani olarak 70 80 e inmez genelde.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Aykutemre92
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ya conta ya da bobin bakalım. Zaten usandım artık cumartesi günlerini sanayide serviste geçirmekten neyse masrafı hiç kısmadan etmeden yaptırıp satmak olcak ben çözemedim bu arabayı benim bildiğim sorunu usta bakar anlar çözer ne servis ne yılların pejojuları çözemiyor. Bi yerini yaptırıyorum başka bi yeri hortluyor. Hergün max. 90 km hızla günde 35km yapıyorum. Ama ömrümü yedi aldığıma pişmanım
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |