![]() |
|
Anahtar sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lilokan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2018 Konum: Sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 180 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2019 Saat 15:59 |
arkadaslar ben aracimi aldigimda orjinal anahtarinin olmadigi soylendi. Suan mevcut anahtarla sadece kontak ve kumandayla islem yapabiliyorum. Ancak anahtari kapı deliklerine soktugumda hicbir sekilde donmuyor. Aklimda sorun aslinda bu. Ya kumanda bozulursa? Ne yapmak gerek? Nasıl bi yol izlemeliyim
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam uzun süre kapı kiltleri anahtarla açılmayınca böyle sorunlar olabiliyor bir adet wd40 alıp belli aralıklarla deneme yapın derim düzelebiliyor. ben eski focus aracımda öyle açabilmiştim. diğer ihtimal anahtar değişmiş olabilir. ilk yazdığım daha çok karşılaşılan bir durum.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
lilokan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2018 Konum: Sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 180 |
Hocam orjinal anahtari var aracinda satin aldigim eleman gonderecegim dedi gondermedi. Suan kullandigim orjinal degil.
|
|
![]() |
|
27BEN80 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2018 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
orjinal olmasa bile aynıdır anahtar muhtemel sen vd 40 la denemeler yap bence
|
|
BARAN
|
|
![]() |
|
Yarin hemen deneyecegim sonuclari buradan yazarim
|
|
![]() |
|
27BEN80 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2018 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
dikkat et anahtarı kırma
![]() |
|
BARAN
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlara ek olarak,
Sustalı anahtar yaptırıp yeniden uç açtırmak zorunda kalmıştım. Yeni açılan uç kapı kilidine giriyor fakat çeviremiyor takılıyordu. anahtarcıya götürdüm sağını solunu törpüledi rahatça açıyor kapatıyor. Bundan da kaynaklanabilir. Geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
arkadaslar ve korktugum basima geldi. Misafirlige gittik bikac saat sonra eve donmek icin arabanin basina basina geldigimizde ne goreyim kapilar acilmiyor. Kumanda islem islem yapmiyor. Zaten daha oncede dedigim gibi mevcut anahtar anahtar deliginden kapilar acip kitlemiyor. Sadece kontak ve kumanda islevi var. Araci alirken satici soylemisti kapinin anahtarla acilmadigi orjinal degilmis. Kaldik ortada. Taksiyle geldim evime. Arac zaten tek kapi. Tek anahtar yeri var. Ben ne yapicam simdi? Bu kapilari nasil acicaz? Yardim lutfen :(((
|
|
![]() |
|
recepagdas ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2018 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı recepagdas
hocam bende kumandadan kapilari ac kapa yapamiyorum yaklasik yarkm saattir konulari inceliyorum sizin konunuzuda okudum fakat tarihi eski gorunce sorunu gidersiniz diye dusunmustum bu kadar tesaduf olur korktugunuz sey basiniza gelmis bu sirada. Gecmis olsun. Bende kapi kolundan acabiliyorum. Benim anahtarim orjinal degil sizin gibi sustali. Ama enteresan sekilde kapilari uzaktan acamiyorum sanki kumandanin pili bitmis gibi. hic tepki yok. Ama koldan cevirerek hersey normal. Yedek anahtari var eski. O da acmiyor. Araba bazen kafasina esince calismaya basliyor calistiginda yedek anahtarida deniyorum o da calismis oluyor. Yani arabamda var bisey ama kim bize yardimci olur bilmiyorum.
Sizin sorununuz bence bu sefer pilden olabilir. Cunku bu zamana kadar normal kullaniyordunuz? Tamam anahtar orjinal degil ama o kontagi bir kere aciyorsa hep acar. Belki kontaginiz da degismistir onceden kapi kolundaki kilidi degistirmemistir onceki sahibi. Ama kapilari uzaktan acip kapatabiliyordunuz bu zamana kadar bence piliniz bitmis olabilir ? Gerci benimkide pil bitmis gibi tepki ama pil cikmadi. Belki su an sizde benimle ayni sorunu yasiyorsunuzdur ama denemenizde fayda var. bendeki sustali cr2016 pilinden 2 tane kullaniyor.
|
|
![]() |
|
vallahi nasil oolucak bilmiyorum. Arabayi biraktim orda taksiyle geldim. Kumanda calismiyor. Anahtar deligindende donmuyor. Sanirim daha once kontak degismis. Kumandayida arabaya tanitmislar. Kapilari acan anahtar yok ortada. Of off
|
|
![]() |
|
ne yapmak gerek simdi? Elimdeki anahtarla kapidan nasil acabilirim? Elimdeki anahtara uyumlu kilit takilabilirmi kapiya cozumu nedir bunun
|
|
![]() |
|
recepagdas ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2018 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı recepagdas
bir elektronikci boyle pil satan yer bulursaniz hem uzerinden cikan pilin voltajina baksin hemde pillerini degistirsin. Bi deneyin. Sonucu da paylasirsiniz burada tekrar.
|
|
![]() |
|
Hocam aslinda bu kalici cozum degil. İlerde kumandaya bise olsa su kacsa falan yine ayni seyler yasanacak. Suanki anahtarimla kapidan acip kitlemek istiyorum. Bunun icin ne yapmam lazim? Mevcut anahtara gore kapi kilidi degisirmi veya bu anahtara gore ayarlanabilirmi ne yapmak lazim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı recepagdas
kapiyi acabilirsen icerden elbet yapilir hocam. Ama disaridan dogrudan zor gibi. En kotusu Kontak ve kapi kolundaki mekanizmanin set oldugu ayni anahtara sahip bir set bulacaksiniz degistireceksiniz. Belki cikmacilar satar belkide immobilizer olmadan parcacilarda da vardir. anahtar enilemezsiniz sadece ucu degisirsiniz pimi var cikarip degisebiliyor zaten.Tabi bunlar son care.
|
|
![]() |
|
arkadaslar pil degisti ama yine acilmiyor. Nasi olacak bu kapiyi nasil acicaz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |