![]() |
|
206'm Alev Aldı Aman Dikkat.!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2018 Saat 14:39 |
İyi forumlar arkadaşlar bugün başımdan geçeni anlatacağım.
Sabah işe girmek için aracıma bindim. Kontağı çevirdim önceki konuda da bahsettiğim penzin pompası arızası yine oldu. Pompa çalışmıyordu ve araba çalışmadı. İşe gitmek için arabayı direk lpg de çalıştırayım dedim. Havalar gece artık iyice soğuk olduğundan tüp beyninde donmalar meydana gelebiliyor. Bir kaç defe denedim tam alıyor araba sonra yine stop ediyor. Boğdum yani arabayı. Daha sonra beyne sıcak su dökeyim dedim. Kaputu açıp baktığımda beyin soğuktu haliyle fakat gaz filtresinin üzeri resmen karla kaplıydı o derece soğumuş bende anlamadım. Üzerine sıcak suyu döktüm filtre üzerindeki buzlar çözündü ve gaz borusu içerisindeki sıkışan gaz enjektör tarafından tıss şeklinde çıkmaya başladı. Ben de hah çözündü marş zamanı dedim. Ve marşa basar basmaz alev aldı. Hemen kapattım motoru alevi söndürdüm. Daha sonra penzin motoruna direk elektrik verip aracı benzinde çalıştırıp sanayiye gittim. Ustaya sordum neden böyle oldu diye. Soğuk havalarda direk gazda çalıştırmak borulara zarar verir dedi. Gazın sıcaklığı -40 derece civarında olduğundan ve sürekli marş yaptığım için basınç da arttı sıcak suyla tıkanıklık açılınca borunu giriş kısmından kelepçeler gevşemiş gaz kaçmış marş yapınca da alev aldı dedi. Velhasıl kelam siz siz olun benzinde çalıştırmakta sıkıntı varsa direk tamir ettirin hele ki soğuk havalarda direk gazda sakın çalıştırmaya çalışmayın. Saygılarımla..
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aman kardeşim dikkatli olmak lazım bu tip durumlarda özelliklede lpg li araçlarda. Bununla geçmiş olsun.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |