Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206'm Alev Aldı Aman Dikkat.!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=47380
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 01:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: 206'm Alev Aldı Aman Dikkat.!!
Mesajı Yazan: bilo131
Konu: 206'm Alev Aldı Aman Dikkat.!!
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2018 Saat 14:39
İyi forumlar arkadaşlar bugün başımdan geçeni anlatacağım.
 
Sabah işe girmek için aracıma bindim. Kontağı çevirdim önceki konuda da bahsettiğim penzin pompası arızası yine oldu. Pompa çalışmıyordu ve araba çalışmadı. İşe gitmek için arabayı direk lpg de çalıştırayım dedim. Havalar gece artık iyice soğuk olduğundan tüp beyninde donmalar meydana gelebiliyor. Bir kaç defe denedim tam alıyor araba sonra yine stop ediyor. Boğdum yani arabayı. Daha sonra beyne sıcak su dökeyim dedim. Kaputu açıp baktığımda beyin soğuktu haliyle fakat gaz filtresinin üzeri resmen karla kaplıydı o derece soğumuş bende anlamadım. Üzerine sıcak suyu döktüm filtre üzerindeki buzlar çözündü ve gaz borusu içerisindeki sıkışan gaz enjektör tarafından tıss şeklinde çıkmaya başladı. Ben de hah çözündü marş zamanı dedim. Ve marşa basar basmaz alev aldı. Hemen kapattım motoru alevi söndürdüm. Daha sonra penzin motoruna direk elektrik verip aracı benzinde çalıştırıp sanayiye gittim.
Ustaya sordum neden böyle oldu diye. Soğuk havalarda direk gazda çalıştırmak borulara zarar verir dedi. Gazın sıcaklığı -40 derece civarında olduğundan ve sürekli marş yaptığım için basınç da arttı sıcak suyla tıkanıklık açılınca borunu giriş kısmından kelepçeler gevşemiş gaz kaçmış marş yapınca da alev aldı dedi.

Velhasıl kelam siz siz olun benzinde çalıştırmakta sıkıntı varsa direk tamir ettirin hele ki soğuk havalarda direk gazda sakın çalıştırmaya çalışmayın. Saygılarımla..



Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2018 Saat 09:34
aman kardeşim dikkatli olmak lazım bu tip durumlarda özelliklede lpg li araçlarda. Bununla geçmiş olsun. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net