![]() |
|
ACİL sağ arka tekerlek kitlendi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Mart 2018 Saat 01:07 |
||
Merhaba az önce yani 00:35 civarında arabaya bindim az birşey geriye geldim sonra sağ arka teker kitlendi ve zar zor ileri ye aldım öylece bıraktım
1. bugün el frenini çekerken enteresan bir şekilde acayip yumuşamıştı 2. olay basıma geldiğinde elfrenini indiriyorum tekrar çekmek isteyince yarısında kalıyor yukarı gelmiyor sorunum nedir çekici çağırmalımıyım? kendim çözebilirmiyim ?
|
|||
![]() |
|||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
kendin zor çözersin kitlendiyse el freni telleri değişicek
|
|||
![]() |
|||
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
geçmiş olsun ya el freni kolunda ya da tel tertibatında bir arıza oluşmuş gibi kendiniz anlamanız için şaft tüneli üzerindeki plastiği sökmeniz işinizi kolaylaştırır.el freni bağlantısını ve dişlilerini kontrol edebilirsiniz. çok zorlamayın baskı balata aşınabilir
|
|||
![]() |
|||
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
||
Mesajınız icin tesekkurler arkadaslar sorun cozuldu kampanadaki balatalar kopmus sıkıstırmis simdi balatalar ve fren merkezleri degisecek ogleden sonra alacagim aracı
|
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
||
bununla geçmiş olsun kardeşim. Allah tan yaval giderken olmuş çevre yolunda vs hızlı giderken olsaydım kaza bile yapmana sebep olabilirdi.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
||
Sagol soner ama biraz pahaliya mal oldu sanirim :) fren merkezleri balatalar torna fren hidrolik kampana toz kapagi iscilik 600 tl parca fiyatlari idare eder internetten 20_30 lira pahali parca basina ancak iscilik 200 lira tutucak neyi vardi anlamadim insan mahkum olunca dayayi veriyorlar heralde :))
|
|||
![]() |
|||
serdarr4 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2018 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
||
Geçmiş olsun.
|
|||
Ne zaman biteceği belli olmayan bir yolun neresinde olduğunun önemi yoktur.
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
||
|
|||
![]() |
|||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
||
yeri gelmişken sorayım, arka kampanaların bitmek üzere olduğunu nasıl anlarız ? fren tertibatına bakım yapmak gerektiğini nasıl anlarız ?
|
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
||
arka kampanalara bir çok araç kullanıcısı dikkat etmez ya el freni tutmadığı zaman yaptırmaya giderler. Aslında arka kampanalarda normal sürüş esnasında frenlemeye yardımcı olur özellikle abs araçlarda hiç bakılmdıysa kontrol ettirmekte fayda. Arka kampanada balata var hocam bittiği zaman el freni tutmaz genelde yada çok az tutar. Kampana kapagı kontrol edilir gerekirse torna yaptırılır balata değiştirilir el freni ayarı yapılır mis.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
||
araştırırken şunu buldum. arka balataların kontrolü için; 1-arabayı krikoyla kaldırıyoruz. 2-el freni inikken arka tekeri 3-4 tur döndürüyoruz,frenlemiş gibi durması lazım. 3-durmuyor fır fır dönüyorsa o zaman sıkıntı vardır. şahsen el freni tutmasa da anlamam,çünkü hem el freni çekiyorum hem viteste bırakıyorum. geçende hanım el freni çekili gitmeye çalıştı,kavrama noktasına gelince aracın arkası yere oturdu ,sanırım şu anlık tutuyor :)
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |