![]() |
|
307 Çalışmıyor aküden olabilirmi ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
emretprmz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2017 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emretprmz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 Saat 19:51 |
|
Merhaba, bu sabah biraz dolaştım bir sorun yoktu. Ögleden sonra tekrar bindim, kontağı açtım ibreler ışıklar bi garip,yanıp sönüýor, derken marşa bastım tık tık deyip kalıyor ve bütün ışıklar sönüyor.Camları indirip kaldirken zorlanıyor ve kapilari kumandadan kitleyemiyor tık deyip kalıyor gücü yetmiyor ve dörtlüler çok sönük yanıyor.
Acaba akü bu şekilde bir anda bitermi ? İnş. başka bir sorun yoktur. Bu arada sigorta kutusunu söktüm maxilere kadar kontrol ettim bi islaklik vs görünmüyor. |
||
![]() |
||
HasGur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Marşa bastığınızda tüm göstergeler sönüyor ise olası problemler 1- akü 2- kutup başları ya da şase veya +kablolarda korozyon/ositlenme kaynaklı güç iletememe 3- çok düşük ihtimalle marş otomatiğinin yüksek akım çekmesidir. Her geçen gün saniyenin 5de biri gibi kısa kısa artan sürelerde motor daha geç çalışıyordu ise; araç çalıştırıldığında kısa mesafeler gidilmesi, motor çalışmaz iken farların açık bırakılması, ses sisteminin kullanılması gibi aküden akım çekilmesi, bagaj, torpido aydınlatmalarının yanık kalması ve benzeri sebeplerle akü deşarj olur, sülfatlaşma nedeni ile ömrü kısalmış olsa da akü şarj edilerek yeniden kullanılabilir. Kullanım normal ve araçta problem olmadığı varsayılırsa diğer ihtimal akü gözlerinden birinde kısa devre başlamıştır, yeni akü gerekir.
|
||
1973 200
1976 280S 1983Şahin 1990Transit 1991Şahin 1993Toros,Kartal 1995R19 1997Tempra 1999E2200 2000Megane 2004Axor2523 2005Focus 2005 1840 2006307 2007R420 2008Civic 2012SpB |
||
![]() |
||
emretprmz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2017 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emretprmz
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Umarım aküdendir.Yarın belli olacak artik.
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
+1 abimiz gerekli açıklamaları yapmış kardeşim.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emretprmz
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aküdenmiş çok şükür.Önceden belirti vermedi marşta vs hiç sorun yoktu. Bsi vs. sanıp tırsmıştım.Neyse aynısı başına gelen olursa konunun yardımı dokunur umarım.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |