![]() |
|
Şase Sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kayaca ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2017 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2017 Saat 00:20 |
arkadaslar ses sistemi bağlattım araca amfiyi arka tekli koltugun arkasına monte yaptırdım.saseyi arka koltugun bağlantı yerinden aldık. aracımda park modülü mevcut müzik acık 0 sesteyken cızırdama geliyor sinyali yakınca ses sönüyor parkları veya farı acınca tekrardan aktif oluyor park modülünü gittim 0 bi daha aldım arızalı diye onda da aynı bi yerden şase alıyor ama anlayamadım teypin arkasındaki yere parazit olmasın diye tel yaptık yine aynı başka neden yapabilir bu kablo sürücü tarafından geciyor
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Pejolar sevmez park modülü veya zenon falan.. Sonradan takılan elektronik malzemeler elektrik sisteminde dolaşan sinyallere müdahale ederler.. Modül yüzünden ampul patlak zannedebilir araba.. Ampulü ölçmeye giden sinyal de anfiden duyulabilir..
İlla park modülü kullanacam dersen tavsiyem: ufak bir direnç hesaplayıp bağlamak lazım sinyaller için gelen kablolara.. Araba ampul var zannetsin.. O zaman susacaktır.. |
|
![]() |
|
kayaca ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2017 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya da 2 duylu seklinde yapayım diyorum park modülünü dedigin gibi de cok mantıklı geldi sinyal verirken normal parkı actım mı sanki patlak gibi cızırtısını cıkarıyor aynen amfi de sıkıntı cıkarıyor baya bi anlayamadım park modülü takamıcaz mı buna simdi ? veya baska yolu dedigin gibi yapsak susar mı ki ?
|
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Hocam modülle alakası yok. Modül fln yok ama aynı sorun bende de var. Benim şase ve enerji kablosu saf bakır 8mm2, teyp arkasında 4 rca da bakır kablo lehimle şaseli fakat ona rağmen var.
Şaseyi bagajdan ayırıp direk aküye bağlamayı düşünüyorum birde öyle deneyeceğim. Birde akünün şaseye bağlanan ucunu zımpara ile temizleyeceğim. Aküdeki (-) de oksit oluşuyor. Şase bağlantısıda zayıflamış olabilir. Diğer ekipmanlarda hissedilmiyor ama amfi belli ediyor. Düzenleyen RP393 - 23 Aralık 2017 Saat 17:14 |
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arabalar ampulün patlaklığını kontrol etmek için sürekli bir frekans gönderir ampullere.. Ampuller de zaten aslında ısınıp ışık veren dirençlerdir.. Yani ölçüm elektriği ampulden şaseye akar, akınca araba anlar ki ampul sağlam.. Çok elektrik akarsa da derki kısa devre.. Ama hiç akmazsa, o frekans kabloda kalır.. Yani elektrik sisteminde parazit varmış gibi kalır.. Ses sistemin iyi değilse o frekansı hoparlörlerden albilirsin..
Arkadaşlar şöyle bir değişik yaklaşım yapayım o zaman.. Ben de anfi kullanıyorum ama modül ıvır zıvır ne takarsam takayım cızırtı yapmaz ses sistemim.. Çünkü anfinin içinde kendi filtreleri var cızlamaz.. Teybim Pioneer in profesyonel makinalarından ve çıkışları cızırdayamaz.. Geri kalan tek şey kablolama.. O da bizzat kendim tarafından masraftan kaçmadan yapıldı.. Teypten full yalıtımlı 4 RCA ile anfiye gidildi.. Eğer ses sisteminde cızırtı varsa ilk kontrol edilecek şey teyp olmalıdır.. Teybim bağlantıları ve yalıtımı elden geçmeli (50 100 liralık teyplerde parazit filtresi olmaz muhtemelen, motor sesini ya da beslemedeki cızırtıyı anfiye verebilir).. Rca lar teypten ayırınca cızırtı var ise hala, kesinlikle ya temassızlık ya da kısa devre vardır anfi bağlantılarında.. Normal kalite anfiler besleme cızırtısını vermez çünkü kendi içinde güzel bir SMPS güç kaynağı vardır, kendi elektriğini düzenler.. Cızırtı RCA kablodan gelir.. Dandik ya da yalıtımsız RCA kullanırsanız kablo uzadıkça cızırtı artar.. (Dışarıdan gelecek her manyetik dalga, kablo üzerinde sese dönüşür) Son olarak hoparlör bağlantılarına özellikle dikkat edin.. Hoparlör direnç değerleri çok düşükse, kablolardan birisi şase yaparsa ya da her hangi iki kablo birbirine temas ederse motor sesini anfi içeri verecektir.. (Düzenleme: Doğru yapılmış köprüleme hariç..) Düzenleyen ggitaristt - 23 Aralık 2017 Saat 18:11 |
|
![]() |
|
hocam ilk olarak ne yapmamlazım modülü mü iptal etmem gerekiyor sinyal verince sesi kesiyor sinyali kapatınca parklar modüle geçince ses geliyor mesela otomatik far ünitesini kapatıp 0 konumda bir şey yanmazken gayet güzel gidiyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |