|
Otomatik vites sorunu |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
MB.5206
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2017 Saat 11:46 |
Selam arkadaşlar ben yaklaşık bir ay önce pegout 207 otomatik vites araç aldım. Dün aracımı park ederken el freni çektim n ye aldım daha sonra p ye almadan unutmuşum kontagı kapadım yaklaşık 8 saat böyle kaldı . Daha sonra eşim çalıştırırken p ye almamışın dedi direk r ye alıp geri çıkıp d ye almış sonra araç birden titremeye başladı traktör gibi d ileri bastı araç geri gitti frene bas dedim basıyorum durmuyor dedi . Daha sonra p ye aldırıp kontagı kapatıp düzgünce çalıştırdık araç gitti . Bir de bir hafta önce motordan değişik sesler geldi hırıltı gibi sizce ne arızası olabilir ?
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. n zaten boşta oluyor hocam öyle stop etmenizde sıkıntı çıkaracak bir durum oluşturmaz. ama bir sorun var gibi araç vites geçişlerini tanımıyor sanırım. öncelikle pc bağlatıp arıza kodlarını baktırın ama kesinlikle peugeot yazılımı olan özel bir servise diğer üniversal cihazlar bazı hata kodlarını göremeyebiliyor. Ben size şöyle söyleyeyim yapılacaklar
1-fren müşürünü değiştirin. 2-şazuman kalibrsayonu yaptırın. 3-motordaki titreme için motor kulakları vs. kontrol edilsin. 4-araç lpg varmı? 5-rolantide dalgalanma vs. varmı? |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
MB.5206
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Zavoli marka lpg var yeni takılmış , rölanti de dalgalanma oluyor gibi . Aracı ilk çalıştırıyorum biz yeni öğrendiğimiz için kalkarken birden gaza basmıyoruz önümüzde araç vs oluyor o sırada titriyor
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
anladım hocam yarı otomatikların genel problemi sizin yaşadığınız. şazuman kalibrasyonu yaptırırsanız titreme olayı minumuna inecektir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
MB.5206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam yanlız araç tam otomatik, neden böyle anlamadım . Kayınpedere sorduğum da o baktı biraz iyi sıkıntı Yok görünüyor dedi çok sıkıntı olmadan da kurcalatma diyor bakalım
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
pardon hocam tam 207 otomatikleri piyasada çok fazla yok hatta yok denecek kadar az. sanırım sizin araç 1.6 motor eğer o titreme varsa motor ve şanzuman takozlarını kontrol ettirin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bence geçici bir durum oluştu. Frene basmadan vites degistirmeye çalıştiysanız.biran kafasi karışmış olabilir.
Tekrar yapacağını sanmiyorum |
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen talip dediğin gibide olabilir. zaten bir çok otomatik şanzuman problemleride araç tam durmadan vites değiştirmeye çalışmaktan kaynaklanıyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
MB.5206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkür ederim herkese
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Anladigim kadarıyla yeni yeni otomatik kullanıyorsunuz. Ufak tefek durumlar sesler değişik tepkiler verebilir. Çok kafanıza takmayin. Zamanla alısirsiniz. Birkaç tavsiye vereyim. Frene tam basmadan vites değişimi yapmayın. Tam durmadan vites değişimi yapmayın. Park edince yükü vitese değil el frenine verin. Yani vitesi boşa alın el frenini çekin ayaginizi frenden çekin yük elfrenine biner. Sonra frene basip P ye alın. |
|
MB.5206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet yeni araç kullanıyorum agustos 16 dan beri , bugün de bir kere de istop etti . Bir kere gaza bastım 10 da idi ibre anca 20 ye çıktı frene bastım durmadı el freni ile durdum , bu neden olabilir . Bi ustaya sordum sıkıntı Yok kullanım hatası dedi , güldü
|
|
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Otomatik araba stop etmez kolay kolay. Benimde başıma gelmişti lpg ayarı yapılınca bir daha stop etmedi. Eger gazda iken stop etti ise lpgciye gidip durumu söyleyin. Durmama olayi ilginç geldi hiç başıma gelmedi. Peki durmadigi zaman kendi kendine gaz mi veriyor tam olarak anlatır mısınız? Eğer stop edince durmadı ise fren şişmiştir normal durum ama çalışırken durmadiysa başka Düzenleyen talip206 - 19 Eylül 2017 Saat 22:00 |
|
MB.5206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
İstop olayı şöyle hocam , hafif yokuşta idik gaz 10 da falandı Işık'ta kaldık beklerken oldu , bugün de oldu önceden de . Fren olayı ise bugün gidiyordum hız yine düşüktü bastım bastım hız artmıyor ibre aynı zor zor yükselirken frene bastım durmadı ama yavaşlar gibi oldu . El freni çektim tekrar çalıştırdım sıkıntı olmadı fren tuttu
|
|
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Anladim iyi bir ustaya göstermeniz de fayda var. Stop etme olayi lpg ayariyla çözülür. Ama gitmeme ve durmama olayına baktirmanız lazım. |
|
MB.5206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Selamlar arkadaşlar benim araç gaza basıyorum gitmiyor sonra tekrar çalıştırdığım da gidiyor bunu iki defa yaptı biri bugün sorun ne olabilir derhal usta yada servis e gitmem gerekir mi
|
|
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Muhtemelen sanzuman kendini korumaya alıyor. Korumaya alinca 1. Viteste kalkış yapmaz.2 veya 3. Viteste kalkmaya çalışır. o yüzden bağırır gitmez. Şanzuman ustaniza göstermeniz lazım. Genelde otomatik vites selenoidlerinden dolayı yapar. Selenoidle birlikte şanzıman yağı da değişir. Ama kesin sonuc için iyi bir sanziman ustasına gösterin Düzenleyen talip206 - 24 Eylül 2017 Saat 16:46 |
|
MB.5206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gaza bastığımda gitmediği gibi hiçte seste vermedi hocam ses çıkarmadı . Tekrar çalıştırdığında bu sefer de hızlı kaçmak istiyor gibi az bazsan da çok hızlanıyor . İstanbul da bildiğiniz iyi usta var mı yoksa servis mi
|
|
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bağırma yoksa o zaman şanzıman sıkıntısı yok gibi. Maalesef usta konusunda fikrim yok. Eger güvendiğiniz usta yoksa yetkili servis en iyisi. Ama bilen arkadaşlar yardımcı olurlar. |
|
Karacocuk24
2. Vites Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bastan sona butun yorumlara baktım iş biraz karışık ilk kez araç kullanmayı bu arabadamı başladınız eger öyleyse bi ihtimal aracı tanıma evresinde olabilirsiniz bir örnek vereyim ama üstünüze alınmayın bir arkadasimda tam otomatik bir arac aldi ilk aylar durmuyor bu araba gibi sorunları vardi ama zaten otomatik araba düz vitese göre sürekli ileri haraket etmek istemesinden dolayi biraz daha zor durabiliyor ancak bunun ustune arkadasim kocaman ayakkabisiyla frene basarken hafiften ayakkabi kenariyla farkinda olmadan gaza bastigindan sorunu yasiyormus. Sizinde etrafınızdakı insanlar sorun yok diyorsa gösterdiyseniz biraz araci tanıyınca gecer diye umuyorum.
|
|
MB.5206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet ilk aracım bu araba , bugün yine hız sabitlenip gibi oldu hemen benzine aldım yarım dakikada düzeldi . Birde aracın ekranın da depollution system faulty yazıyor aldığım dan beri , netten baktım kirli yakıt diyor alakası olabilir mi? İlk defa da kullanıyorum yaklaşık 40 gündür. frende sıkıntı olmadı daha , sadece sabah ilk çalıştırırken hafif araç titriyor , bugün geri alırken sabah Oldu
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |