![]() |
|
Hararet sorunu 206 xs |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
BY S ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2017 Saat 22:08 |
Herkeze merhabalar aracım 206 xs 2001 medel hararetle bir sorunum var rampa yukarı çıkarken hararet ibresi 110a dayanıyor rampa aşağıda inerken 70 e iniyor biraz sıkıştırınca 100e tekrar çıkıyor fan 90 dan sonra açıyor su eksiltme yok acaba üst kapak contası ya ık olabilirmi,birde termostatmı bozuk yardım teşekkürler.
|
|
![]() |
|
kilic46 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Aralık 2016 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim araç da durduktan sonra 10 dakika daha fan çalışıyor.90 da fan açıyor 80 in altına düşüren kadar çalışıyor. Bu sıcakta aracı sıkıştırmamak lazım.
|
|
![]() |
|
BY S ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
|
|
![]() |
|
KuzuX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
Aynı sorun bende de var.. Sıcak havalarda oluyor bizim araçlar fanı biraz geç açar zaten gereğinden çok hararet yapınca otomatik istop ediyor. Daha dün sordum ustaya
|
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım.
Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği sorunun aynısı 2000 model 206 xs im de mevcut. Devridaim orjinali ile yeni değişti. Yeşil hararet müşürü orjinali ile yeni değişti. Termostat boş Normal kullanımda şehir içi şehir dışı kesinlikle hararet 90 ı geçmiyor. Stop yazısı su kaynama vs yok. Fakat yaz girdiğinden beri aynı sorunu yaşıyorum. Rampa çıkarken yada 3000 devir üstüne çıkınca hız arttıkça hararet artıyor. LPG de 190 yaptım hararet ibaresini takip ettim sona dayandı. Hemen indim kaputu açtım sıcak ama ne kaynama ne taşma hiçbir şey yok. Acaba göstergede mi hata var. Sorunu bilen yardımcı olabilecek kimse var mı? |
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
70 e kadar inebiliyrosa termostat arızalı büyük ihtimal |
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Termostat benimki gibi boş olabilir. Ben bu sorundan dolayı dokusunu takmaya korktum açıkçası.
|
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Antifiriz i bo kontrol ettirmende fayda var. Fazla antifiriz koyulmuş olabilir yada özelliğini yaybetti |
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
Yarı yarıya mavi antifriz daha 2 gün önce koyuldu.
Sanırım ben sorunu buldum kahverengi müşürü değiştiricem. Bana yeşil müşürü değiştir dediler değiştirdim ama o jikle sıcaklık müşürüymüş. Su sıcaklık müşürü kahverengi olanmis forumda okuduğum üzere. Kahverenginin soketini araç çalışırken cikardım 2. Kademe fan açılıp kapanıyor sürekli |
|
![]() |
|
Faydası oldumu hararete değiştirmenin kahverengiyi? Birde ne kadarmış fiyatı?
|
|
![]() |
|
Bugün fırsat bulamadim yarın halledicem. Epey araştırdım tampon icinde fan rezistansı varmış önce onu değiştiricem sonra kahverengi müşürü değiştiricem haber veririm
|
|
![]() |
|
Bir forumda yazmışlar 90 dan sonra gelen ilk çizgi 95 miş 2inci çizgi 100 muş onların tabirine göre normalmiş 90dan sonrası ilk çizgi ben pejo yu çözemedim benim ve tüm düyanın bildiğim 90 dan sonra ibre gidiyorsa hareret yapıyo demektir tüm motorlu araçlar için geçerli. bence puroblem var biyerlerde
Düzenleyen BY S - 01 Ağustos 2017 Saat 21:37 |
|
![]() |
|
Pardon düzeltiyorum 90dan sonra gelen ilk çizgi 95 sonraki çizgi 100 imiş
|
|
![]() |
|
Ok
|
|
![]() |
|
Bende öyle düşünüyorum arızalı diye.birde boş ise 70 e düşermi ? İnşallah termostatla yırtarız işi
![]() |
|
![]() |
|
Benim araçta aynısını yapıyor
|
|
![]() |
|
tsufrankwoli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tsufrankwoli
90 dan sonra 100 110 olmaso lazim. Su normalde Anlarada 97.5 derecede kaynar saf olmamasi amtifiriz ve kapali sistem olmasi 120 ye kadar yukseltir. Zaten 95 fan aciyor. Yokusda falan 105 kadar normal bence |
|
![]() |
|
Bugün yolda giderken araba hortum patlattı.kalorifer hortumu delinmiş sanayide değiştirdim. Usta ordan hava yaptığı için hararet yükseliyordur yoksa araçta bir arıza görünmüyor dedi. dün yazdığım gibi kahverengi müşürden de olabilir sen bir dene bakalım düzelmişse hortumdandir yoksa müşürü değiştirirsin dedi. Yolda epey zorladım rampa yukarı 5bin devirlerde denedim hararet 90 ı 1cm civarı geçti en fazla. Daha yukarılara çıkmadı. Sanırım ustanın dediği gibi hortumdan su damladikca hava yapıyordu. Sizde bir gözden geçirin hortumları. Bende tamamen patlayıp aşağı akana kadar gözle görülür bir eksilme yoktu. Termostat dan çıkıp kalorifer peteğine giden hortumdu patlayan.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
90 dan sonra gelen ilk çizgi 100 derece. 96 da fan açar. Çift fan varsa biri tek fan varsa düşük devir acar. 110 da ikinci fan yada tek fan yüksek devir açar. Yüksek devir açınca araç içinden de duyuluyor sesi. Düşük devir açıp açmadığını fana bakarak anlayabilirsin. 100e kadar acmadiysa fan rezistansı yada fan rolesi arızalı olabilir. |
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
Termostatı değiştireyim bi düzelmezse dediğin gibi hortumlarabaktırıcam
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |