![]() |
|
Aracım duman atıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2017 Saat 01:01 |
Öncelikle herkese selamlar. 2005 model 307 1.4 hdi aracım kara duman atmaya başladı. Aldığımda 50 bin kmdeydi ve şuan 225 bin kmde. Araç 7 yıldır benim şahsiyetimde ve bugüne kadar servislerini 2 bin km önceden yapıyorum ayriyetten mazotuda kaliteli yerden alıyorum. Önceden duman atmıyordu fakat son zamanlarda yüklendiğimde kara duman atıyormuş arkamdan gelen arkadaşım videosunu gösterdi. Sizce egr den olma ihtimali varmı? veya neyden dolayı duman atar?
Düzenleyen Orçun.Dmr - 26 Ocak 2018 Saat 02:25 |
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
![]() |
|
hzr206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yağ yakma ki yağ eksiltme olması, enjektör arızası,turbo arızası,egr ve katalizör sorunu yapabilir.
|
|
![]() |
|
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağ yakma ve su eksiltme sorunu yok. Enjektörleri aldığımda orjinalleri ile değiştirdiydim ve katalizörü iptal ettirdiydim. Turboda sıkıntı olsa araç gaza bastığı anda baş kaldırmaz ve koltuğa yapıştırmaz. Ama egr tıkalımı değilmi bilmiyorum. Dumanıda yüksek devirlerde atıyor fakat aracı sürerken arkamda duman görmüyorum fazla atmıyor dumanı. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
egr muhtemelen
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
+1
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Eğer egr dense temizliğini yaparım fakat egr nin motorda nerde olduğunu bilmiyorum
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Popomundo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
Egr dendir,walla ben egr nin hortumunu iptal ederek civata tıkadım ilk gazda duman atıyor egr dendir iptal edince araba rahatlıyor resmen
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Aklımda şu anda egr yi iptal etmek gibi birşey yok ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Abi ben aracın duman atmasını istemediğim için iptal etmek istemiyorum
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ruhela ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 162 |
Bende aracı ilk aldığımda böyle sorun vardı enjektörleri temizlettim, çok yakıyor gibimede geliyordu düzeldi hem siyah duman hemde yakıt meselesi.
Egr den sonra enjektörlere bi baktırın isterseniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Aracı aldığımda enjektörleride değiştirmiştim ama temizletip püskürtme ayarını yaptıracam Egr den sonra
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ruhela ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 162 |
püskürtme ayarlarınız bozuk ise siyah duman atar hocam bendede aynı sorun vardı.
|
|
![]() |
|
Popomundo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Popomundo
Egr nin iptali bence arabayı rahatlatıyor ama yakıt tüketimini yükseltiyor mu daha çözemedim...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Bloktaki su tapası patladı geçenlerde değiştirmek için turboyu, egsoz manifoldunu sökmüşken egr yide söktüm ve söktüğüm parçalarıda temizleyip taktım istediğim gibi oldu dumanı kesti
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Aracımın servisini yaptıktan sonra maalesef duman atma olayı tekrar başladı. Araç rolantide çalışırken gaza 3 bin devire gelene kadar basıyorum(3 bin devire kadar duman atmıyor), 3 bin devire geldiği zaman ayağımı gazdan çekince egzozdan mavi duman atıyor. Devir tekrar rolantiye düştüğü zaman gaza sonuna kadar(devir kesene kadar) basıyorum mavi dumandan siyah dumana geçiyor ve asfaltta iz bırakıyor(demek ki fazla atıyor). Turbo arızalı ıslık sesi yapıyor, türbinleri eğri, milde boşluk var. Egr iptal. Sizce turbodan dolayımı duman atıyor yoksa yağdan dolayımı atıyor. Ayriyetten ekleyeyim yağ eksiltme ve üfleme yok.
Düzenleyen Orçun.Dmr - 26 Ocak 2018 Saat 02:27 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Cidden koskocaman forumda bilen veya tahmin eden biri yok mu? Arabanın duman atmasından çok nefret ederim ve şu anda da yıkayıp garaja koydum babamın aracıyla idare ediyorum. Sırf duman attığı için araçtan soğumaya başladım.
|
|
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Turbonun değişme vakti gelmiş olabilir. Benim 206 da öyleydi. Turbo manifolda yağ basıyordu o sebepten dolayı mavi ve siyah duman atıyordu.
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
sen önce enjektörlere baktır boşver egr yi eger tıkalı olsa geçiş düşer hem aldığımda değiştirdim diyorsun enjektörleri 50 bin km de aldım diyon şimdi 225 binde e bırakta bozulsun artık sanki kullanılan yakıtlar dört dörtlükmü
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
Sizin araçta yağ eksiltme oluyor muydu?
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |