Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aracım duman atıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aracım duman atıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Orçun.Dmr Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aracım duman atıyor
    Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2017 Saat 01:01
Öncelikle herkese selamlar. 2005 model 307 1.4 hdi aracım kara duman atmaya başladı. Aldığımda 50 bin kmdeydi ve şuan 225 bin kmde. Araç 7 yıldır benim şahsiyetimde ve bugüne kadar servislerini 2 bin km önceden yapıyorum ayriyetten mazotuda kaliteli yerden alıyorum. Önceden duman atmıyordu fakat son zamanlarda yüklendiğimde kara duman atıyormuş arkamdan gelen arkadaşım videosunu gösterdi. Sizce egr den olma ihtimali varmı? veya neyden dolayı duman atar? 

Düzenleyen Orçun.Dmr - 26 Ocak 2018 Saat 02:25
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
Yukarı Dön
hzr206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hzr206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2017 Saat 01:22
yağ yakma ki yağ eksiltme olması, enjektör arızası,turbo arızası,egr ve katalizör sorunu yapabilir.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2017 Saat 01:41
Orjinalini yazan: hzr206 hzr206 Yazdı:

yağ yakma ki yağ eksiltme olması, enjektör arızası,turbo arızası,egr ve katalizör sorunu yapabilir.

Yağ yakma ve su eksiltme sorunu yok. Enjektörleri aldığımda orjinalleri ile değiştirdiydim ve katalizörü iptal ettirdiydim. Turboda sıkıntı olsa araç gaza bastığı anda baş kaldırmaz ve koltuğa yapıştırmaz. Ama egr tıkalımı değilmi bilmiyorum. Dumanıda yüksek devirlerde atıyor fakat aracı sürerken arkamda duman görmüyorum fazla atmıyor dumanı. Smile

Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2017 Saat 08:08
egr muhtemelen
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2017 Saat 10:30
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

egr muhtemelen

+1
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2017 Saat 02:16
Eğer egr dense temizliğini yaparım fakat egr nin motorda nerde olduğunu bilmiyorum LOL iptal edersem daha çok duman atarmı ve performansta artış olur mu? Lütfen bilen bilmeyen herkes yorum yapabilirmi ? fikir olur en azından SmileSmile
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2017 Saat 08:22
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
Popomundo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Popomundo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2017 Saat 17:26
Egr dendir,walla ben egr nin hortumunu iptal ederek civata tıkadım ilk gazda duman atıyor egr dendir iptal edince araba rahatlıyor resmen Smile
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 Saat 03:45
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18476

Aklımda şu anda egr yi iptal etmek gibi birşey yok Smile 

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2017 Saat 03:48
Orjinalini yazan: Popomundo Popomundo Yazdı:

Egr dendir,walla ben egr nin hortumunu iptal ederek civata tıkadım ilk gazda duman atıyor egr dendir iptal edince araba rahatlıyor resmen Smile

Abi ben aracın duman atmasını istemediğim için iptal etmek istemiyorum Smile fakat biraz daha araştırırsam egr nin yerini bulup temizleyecem ayriyettende emme manifoldunu temizleyecem. Eskiden 210 km görürken şu anda 190 larda kalıyor herhalde egr yüzünden her yer tıkandı LOL
Yukarı Dön
ruhela Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ruhela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2017 Saat 23:53
Bende aracı ilk aldığımda böyle sorun vardı enjektörleri temizlettim, çok yakıyor gibimede geliyordu düzeldi hem siyah duman hemde yakıt meselesi.

Egr den sonra enjektörlere bi baktırın isterseniz.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2017 Saat 05:29
Orjinalini yazan: ruhela ruhela Yazdı:

Bende aracı ilk aldığımda böyle sorun vardı enjektörleri temizlettim, çok yakıyor gibimede geliyordu düzeldi hem siyah duman hemde yakıt meselesi.

Egr den sonra enjektörlere bi baktırın isterseniz.

Aracı aldığımda enjektörleride değiştirmiştim ama temizletip püskürtme ayarını yaptıracam Egr den sonra Smile 
Yukarı Dön
ruhela Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ruhela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2017 Saat 11:07
püskürtme ayarlarınız bozuk ise siyah duman atar hocam bendede aynı sorun vardı.
Yukarı Dön
Popomundo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Popomundo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2017 Saat 17:13
Egr nin iptali bence arabayı rahatlatıyor ama yakıt tüketimini yükseltiyor mu daha çözemedim...
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2017 Saat 18:25
Bloktaki su tapası patladı geçenlerde değiştirmek için turboyu, egsoz manifoldunu sökmüşken egr yide söktüm ve söktüğüm parçalarıda temizleyip taktım istediğim gibi oldu dumanı kesti Big smile Ayriyetten max. 135 km yaptığım yerde 155 km yi gördüm halen daha anlamadığım performans artışı oldu. LOL Yardımlarınız için çok teşekkür ederim yeni konu ile tekrardan sizin yardımlarınıza ihtiyacım olucak. Smile
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2018 Saat 02:25
Aracımın servisini yaptıktan sonra maalesef duman atma olayı tekrar başladı. Araç rolantide çalışırken gaza 3 bin devire gelene kadar basıyorum(3 bin devire kadar duman atmıyor), 3 bin devire geldiği zaman ayağımı gazdan çekince egzozdan mavi duman atıyor. Devir tekrar rolantiye düştüğü zaman gaza sonuna kadar(devir kesene kadar) basıyorum mavi dumandan siyah dumana geçiyor ve asfaltta iz bırakıyor(demek ki fazla atıyor). Turbo arızalı ıslık sesi yapıyor, türbinleri eğri, milde boşluk var. Egr iptal. Sizce turbodan dolayımı duman atıyor yoksa yağdan dolayımı atıyor. Ayriyetten ekleyeyim yağ eksiltme ve üfleme yok. 

Düzenleyen Orçun.Dmr - 26 Ocak 2018 Saat 02:27
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2018 Saat 14:38
Cidden koskocaman forumda bilen veya tahmin eden biri yok mu? Arabanın duman atmasından çok nefret ederim ve şu anda da yıkayıp garaja koydum babamın aracıyla idare ediyorum. Sırf duman attığı için araçtan soğumaya başladım. 
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2018 Saat 16:00
Turbonun değişme vakti gelmiş olabilir. Benim 206 da öyleydi. Turbo manifolda yağ basıyordu o sebepten dolayı mavi ve siyah duman atıyordu.
Yukarı Dön
peugeot murat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeot murat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2018 Saat 16:16
sen önce enjektörlere baktır boşver egr yi eger tıkalı olsa geçiş düşer hem aldığımda değiştirdim diyorsun enjektörleri 50 bin km de aldım diyon şimdi 225 binde e bırakta bozulsun artık sanki kullanılan yakıtlar dört dörtlükmü 
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2018 Saat 16:29
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Turbonun değişme vakti gelmiş olabilir. Benim 206 da öyleydi. Turbo manifolda yağ basıyordu o sebepten dolayı mavi ve siyah duman atıyordu.

Sizin araçta yağ eksiltme oluyor muydu? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 364 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107448 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1531 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3137 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9527 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8780 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 948 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 966 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1600 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55486 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1292 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2275 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 274 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2588 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2187 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16028 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English