Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aracım duman atıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44958
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 12:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Aracım duman atıyor
Mesajı Yazan: Orçun.Dmr
Konu: Aracım duman atıyor
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2017 Saat 01:01
Öncelikle herkese selamlar. 2005 model 307 1.4 hdi aracım kara duman atmaya başladı. Aldığımda 50 bin kmdeydi ve şuan 225 bin kmde. Araç 7 yıldır benim şahsiyetimde ve bugüne kadar servislerini 2 bin km önceden yapıyorum ayriyetten mazotuda kaliteli yerden alıyorum. Önceden duman atmıyordu fakat son zamanlarda yüklendiğimde kara duman atıyormuş arkamdan gelen arkadaşım videosunu gösterdi. Sizce egr den olma ihtimali varmı? veya neyden dolayı duman atar? 

-------------
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hzr206
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2017 Saat 01:22
yağ yakma ki yağ eksiltme olması, enjektör arızası,turbo arızası,egr ve katalizör sorunu yapabilir.

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2017 Saat 01:41
Orjinalini yazan: hzr206 hzr206 Yazdı:

yağ yakma ki yağ eksiltme olması, enjektör arızası,turbo arızası,egr ve katalizör sorunu yapabilir.

Yağ yakma ve su eksiltme sorunu yok. Enjektörleri aldığımda orjinalleri ile değiştirdiydim ve katalizörü iptal ettirdiydim. Turboda sıkıntı olsa araç gaza bastığı anda baş kaldırmaz ve koltuğa yapıştırmaz. Ama egr tıkalımı değilmi bilmiyorum. Dumanıda yüksek devirlerde atıyor fakat aracı sürerken arkamda duman görmüyorum fazla atmıyor dumanı. Smile

-------------

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2017 Saat 08:08
egr muhtemelen

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2017 Saat 10:30
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

egr muhtemelen

+1

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2017 Saat 02:16
Eğer egr dense temizliğini yaparım fakat egr nin motorda nerde olduğunu bilmiyorum LOL iptal edersem daha çok duman atarmı ve performansta artış olur mu? Lütfen bilen bilmeyen herkes yorum yapabilirmi ? fikir olur en azından SmileSmile

-------------

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2017 Saat 08:22
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18476" rel="nofollow - https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18476

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: Popomundo
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2017 Saat 17:26
Egr dendir,walla ben egr nin hortumunu iptal ederek civata tıkadım ilk gazda duman atıyor egr dendir iptal edince araba rahatlıyor resmen Smile

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2017 Saat 03:45
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18476" rel="nofollow - https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18476

Aklımda şu anda egr yi iptal etmek gibi birşey yok Smile 

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2017 Saat 03:48
Orjinalini yazan: Popomundo Popomundo Yazdı:

Egr dendir,walla ben egr nin hortumunu iptal ederek civata tıkadım ilk gazda duman atıyor egr dendir iptal edince araba rahatlıyor resmen Smile

Abi ben aracın duman atmasını istemediğim için iptal etmek istemiyorum Smile fakat biraz daha araştırırsam egr nin yerini bulup temizleyecem ayriyettende emme manifoldunu temizleyecem. Eskiden 210 km görürken şu anda 190 larda kalıyor herhalde egr yüzünden her yer tıkandı LOL

-------------

Mesajı Yazan: ruhela
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2017 Saat 23:53
Bende aracı ilk aldığımda böyle sorun vardı enjektörleri temizlettim, çok yakıyor gibimede geliyordu düzeldi hem siyah duman hemde yakıt meselesi.

Egr den sonra enjektörlere bi baktırın isterseniz.

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2017 Saat 05:29
Orjinalini yazan: ruhela ruhela Yazdı:

Bende aracı ilk aldığımda böyle sorun vardı enjektörleri temizlettim, çok yakıyor gibimede geliyordu düzeldi hem siyah duman hemde yakıt meselesi.

Egr den sonra enjektörlere bi baktırın isterseniz.

Aracı aldığımda enjektörleride değiştirmiştim ama temizletip püskürtme ayarını yaptıracam Egr den sonra Smile 

-------------

Mesajı Yazan: ruhela
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2017 Saat 11:07
püskürtme ayarlarınız bozuk ise siyah duman atar hocam bendede aynı sorun vardı.

Mesajı Yazan: Popomundo
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2017 Saat 17:13
Egr nin iptali bence arabayı rahatlatıyor ama yakıt tüketimini yükseltiyor mu daha çözemedim...

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2017 Saat 18:25
Bloktaki su tapası patladı geçenlerde değiştirmek için turboyu, egsoz manifoldunu sökmüşken egr yide söktüm ve söktüğüm parçalarıda temizleyip taktım istediğim gibi oldu dumanı kesti Big smile Ayriyetten max. 135 km yaptığım yerde 155 km yi gördüm halen daha anlamadığım performans artışı oldu. LOL Yardımlarınız için çok teşekkür ederim yeni konu ile tekrardan sizin yardımlarınıza ihtiyacım olucak. Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2018 Saat 02:25
Aracımın servisini yaptıktan sonra maalesef duman atma olayı tekrar başladı. Araç rolantide çalışırken gaza 3 bin devire gelene kadar basıyorum(3 bin devire kadar duman atmıyor), 3 bin devire geldiği zaman ayağımı gazdan çekince egzozdan mavi duman atıyor. Devir tekrar rolantiye düştüğü zaman gaza sonuna kadar(devir kesene kadar) basıyorum mavi dumandan siyah dumana geçiyor ve asfaltta iz bırakıyor(demek ki fazla atıyor). Turbo arızalı ıslık sesi yapıyor, türbinleri eğri, milde boşluk var. Egr iptal. Sizce turbodan dolayımı duman atıyor yoksa yağdan dolayımı atıyor. Ayriyetten ekleyeyim yağ eksiltme ve üfleme yok. 

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2018 Saat 14:38
Cidden koskocaman forumda bilen veya tahmin eden biri yok mu? Arabanın duman atmasından çok nefret ederim ve şu anda da yıkayıp garaja koydum babamın aracıyla idare ediyorum. Sırf duman attığı için araçtan soğumaya başladım. 

-------------

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2018 Saat 16:00
Turbonun değişme vakti gelmiş olabilir. Benim 206 da öyleydi. Turbo manifolda yağ basıyordu o sebepten dolayı mavi ve siyah duman atıyordu.

Mesajı Yazan: peugeot murat
Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2018 Saat 16:16
sen önce enjektörlere baktır boşver egr yi eger tıkalı olsa geçiş düşer hem aldığımda değiştirdim diyorsun enjektörleri 50 bin km de aldım diyon şimdi 225 binde e bırakta bozulsun artık sanki kullanılan yakıtlar dört dörtlükmü 

Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2018 Saat 16:29
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Turbonun değişme vakti gelmiş olabilir. Benim 206 da öyleydi. Turbo manifolda yağ basıyordu o sebepten dolayı mavi ve siyah duman atıyordu.

Sizin araçta yağ eksiltme oluyor muydu? 

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2018 Saat 16:32
Orjinalini yazan: peugeot murat peugeot murat Yazdı:

sen önce enjektörlere baktır boşver egr yi eger tıkalı olsa geçiş düşer hem aldığımda değiştirdim diyorsun enjektörleri 50 bin km de aldım diyon şimdi 225 binde e bırakta bozulsun artık sanki kullanılan yakıtlar dört dörtlükmü 

Egr iptal hocam iptal ettim. Enjektörlerin dibinde baya birikmiş mazot var ve mazot kaçırıyor onuda biliyorum geri dönüş hortumlarının gelmesini bekliyorum. Ama performansı gayet iyi kısa sürede 190-200 km hızlara çıkabiliyorum. Km şu anda 235 binde, önce forum sakinlerinin tavsiyesini alıp ta yetkili servise götüreyim diyorum aracı. 

-------------

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2018 Saat 16:33
evet yağ eksiltme yapıyordu doğal olarak. 1000 km de 1 lt kadar.

Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2018 Saat 16:39
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

evet yağ eksiltme yapıyordu doğal olarak. 1000 km de 1 lt kadar.

Bende eksiltme 10 bin km de 300 ml kadar yapıyor hocam yani yağ yaksa veya herhangi bir şey olsa dediğiniz gibi 1 litre kadar eksiltebilir. 

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net