|
Peugeot 2008 Ön sağ cam kaldırma sorunu |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
cppmn
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2017 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2017 Saat 10:15 |
Herkese selamlar. Foruma yeni üye oldum. 2014 model Peugeot 2008 HDi Allure sahibiyim. Aracımın ön sağ camı tam olarak indikten sonra bir kerede kapanmıyor. Her defasında birkaç cm yükseliyor ve duruyor. Bunu sol taraftaki düğme gurubundan da kendi düğmesinden de denedim değişen bişey olmadı. Başka forumlarda gördüğüm bir uygulamayı denedim. Önce camı tam indirip düğmeye 3sn basılı tuttum sonrada camı tam kapatıp düğmeye 3sn basılı tuttum evet işe yarıyor o anda fakat aracı stop ettiğimde bir sonraki kullanma anında aynı sorun yine devam ediyor. Her defasında indir kaldır basılı tut bıktırdı. Trabzon'daki servise götürdüm. Usta(!) geldi baktı baktı başka birisini çağırdı sonra az önceki yöntemle sorunu çözdüklerini zannettiler ama olmadı tabi ki. Kesin çözüm nedir bilen varsa dua edeceğim artık.
|
|
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN ve YÜCELTSİN
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. bu tip sorunların iki sebebi ya cam kaldırma düğmesi oksitlenmiş. ya da cam motoru sıkıştırma koruma modu aktif hale geliyordur. öncelik benim tavsiyem düğme değişimi yoksa motor ile ilgili bir sıkıntı var kendini araç kapatınca sıfırlaması normal değil modun
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
cppmn
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2017 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yanıt için teşekkür ederim fakat dediğim gibi bu durum camı tam indirip düğmeye basılı tutunca yok oluyor.düğmelerde sıkıntı olsa her zaman yapması gerekmez mi yada cam motoru arızalı olsa her zaman sorun çıkarması lazım. sorun bu ayarı hafızada tutamıyor olmasında gibi geliyor bana. diğer peugeot2008 kullanıcılarında bu sorun var mı bilmiyorum. akü başlığını söküp tekrar taktım ki camlar sıfırlansın diye yine olmadı. serviste anlamadı bunu. şaştım kaldım doğrusu.
|
|
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN ve YÜCELTSİN
|
|
rbatasoy
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende de aynı problem var. Tüm camlarda hem de. Nasıl çözeriz?
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz.son zamanlarda akü felan söküldümü hocam camları kodlamanız gerekiyor. kontağı açın cam indirme tuşan elinizi çekmeden basılı tutun cam tam indikten sonra 10 sn kadar bekleyin. tüm camlar için aynısı yapın. sonra aynı işlemin tersini yapın.
Düzenleyen sonerkyl - 06 Ekim 2017 Saat 15:52 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
ekoklubjk
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2017 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ekoklubjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Aynı sorun bende de var. Sağ ön cam ile sol arka cam. Kademe kademe kalkıyor cam. Yazdığınızı denedim ama olmuyor. Önce sorun gidiyor gibi görünüyor ancak kontak kapatılıp tekrardan açılınca sorun yine ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra camların hepsini açıyorum, araçtan çıkıp aracı kilitliyorum, sonrasında kumandanın kilit tuşuna basılı tutunca bu problemleri camları otomatik kapatmıyor. Diğerlerini kapatıyor, iki cam açık kalıyor. Bulunduğum yerde serviste yok sorabileceğim. Acaba arıza beyinde mi? Daha doğrusu arıza olup olmadığını da bilmiyorum. Bu sorunu çözen biri varsa lütfen yardım etsin.
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelkle aramıza hoşgeldiniz. Cam açma sisteminde sıkıntı var hocam eğer garantiniz devam ediyorsa bir daha bakımda servise gittiğinizde bu probleminizide belirtin. Bu şikayet bir çok peugeot 2008 kullanıcısında var ama sorunun çözüme kavuştuğunu kimse söylemdi. Muhtemelen yetkili servislerde bunla iligili bülten yayınlanmıştır.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
ekoklubjk
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2017 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ekoklubjk
|
Samsundaki servise gidecem en kısa zamanda. Sorun çözüldüğü zamanda cevap yazacam.
|
|
mehmet1
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2018 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam Peugeot 2008 Ön sağ cam kaldırma sorununu halleden var mı? Tesekkürler
|
|
kimiraikkonen
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kimiraikkonen
|
Sağ arka camda neredeyse aynı sorun var. Fitiller yağlandı ve kodlama yapıdı ama sorun düzelmedi. Aracım 208 yalnız. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi akü değişiminden sonra farkettim ama diğer camlar da neden bu sorun yok kodlama ile ilgiliyse?
Düzenleyen kimiraikkonen - 15 Temmuz 2018 Saat 18:25 |
|
rbatasoy
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar servis sorunun cam kaldırma beyninde olduğunu söyledi. Ama beyin cam motorunun üzerinde olduğu için motorun komple değişmesi gerektiğini söyledi. Tek cam için 600 lira civarı bir şey söylediler. Çok masraflı olduğu için ben yaptırmadım. Çözüm bulan var mı?
|
|
ofabil
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mart 2019 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı sorun bende de var arkadaşlar bir çözüm bulabilen var mı?
|
|
kimiraikkonen
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kimiraikkonen
|
Sorun cam krikosunda bence. Beyin ile ilgisi yok. Beyin tek camı kontrol etmiyor sonuçta ve sadece tek cam sorunlu. Kronik bir sorun gibi duruyor. Yazıklar olsun. Cidden çöp.
|
|
muhkiraz
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!
Herkese selamlar. aynı sorun bende de vardı ve bu sorunu yaşayan arkadaşlara DM den yaklaşık 1 yıl önce mesajla çözüm yollarını sormuştum. Hatta servise başvurdum ve bana cam motorunun yenilenmesi gerektiğini söylemiş ve hatırı sayılı bir ücret istemişti. Ancak geçen günlerde aracımın baskı+balata değişimi sırasında yazılım atılması gerekti. Yazılım atıldıktan (özel serviste 100 TL) sonra sorun çözüldü. Yani sorun cam motoru değilmiş. Umarım sizlerde sorunu bu şekilde çözersiniz.
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. bilgilendirme için teşekkürler
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
boksör
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2019 Konum: sapanca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı sorunu zaman zaman bende yaşıyorum kendi kendine çözülüyor fakat farklı bir sorunum daha var arka sağ cam gereginden fazla kalkıyor kapını üst cıtasını kopardı seyahat esnasında kapı açıkmış gibi ses yapıyor. teşekkürler
|
|
boksör
|
|
cihanozcelik
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2019 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı cihanozcelik
|
banada cam motorunu değiştirmek lazım demişlerdi..
cam açılıyor fakat kapanmıyordu.. uhak bir switchle hallettim.. gerçi kolu yenisini almam lazım ama 150 tl ona veremem.. hemen öncam açma tuşunun yana bir switch taktım..onunla kapatıyorum.. :)
|
|
rbatasoy
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Düzenleyen rbatasoy - 06 Eylül 2019 Saat 10:23 |
|
Mutlu40
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2020 Konum: Kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Selamlar yazdığınız sorunu benim aracım da var yardımcı olabilir misiniz nerde nasıl yaptır dini servis cam motorlari değiş çek diyo 4 bin TL istiyorlar
Düzenleyen Mutlu40 - 08 Ekim 2020 Saat 10:46 |
|
cagoto3535
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Mart 2021 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı cagoto3535
|
Sorunu tam olarak çözebilen var mı ? Sol ön ve arka camımda aynı problemi yaşıyorum.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |