![]() |
|
İlk Marşta çalışmıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
betaser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2017 Saat 10:01 |
Merhaba arkadaşlar, aracım 2005 model XR 1,6 16V OTM Benzin&LPG'li orjinal 85000km de bir araçtır(aracın ilk ve tek sahibiyim).Yaklaşık 2 ay önce aracım su birikintisinde kalması yüzünden aracın içine su girmiştir.Kasko çerçevesinde Yetkili Servis tarafından 25 günde onarılmıştır.Biz sadece aracın içi sökülüp kurutulup temizlendikten sonra bize teslim edilecek derken Yetkili Servis Sigorta şirketinden daha fazla para alabilmek için komple motoru da indirip tekrardan toplamıştır. Tabiki aracın arızası ondan sonra başladı.Araç soğukken bazende sıcakken ilk maşta çalışmıyor.İkinci marşta çalışıyor ve sonra hiçbir problem olmadan devam ediyor.Geçen hafta arabamı Yetkili servise bıraktım,3 gün süreyle tetkik ettiler hiçbir arıza bulamadılar.Sadece Benzin Pompasından şüpheleniyorlar.Değiştirin arıza düzelirse ödemesini yapayım düzelmezse para ödemem dedim kabul etmediler.Aracın bujileri yeni,Gaz kelebeği temizlendi ve adaptasyonu yapıldı.Herhangi bir arıza lambası yanmıyor veya uyarısı vermiyor.Başına böyle bir arıza gelen varmı?.Sizlerden yorum ve fikirlerinizi almak istiyorum.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun hocam malesef yetkili servisler böyle dengesiz iş yapabiliyorlar. benzin pompasında problem var basıncını ölçün deilmi kafadan atmanın bir anlamı yok.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Aracı çalıştırmadan önce kontağı açıp 4-5 saniye bekleyin sonra kapatıp 4-5 saniye bekleyin bunu 2-3 kez tekrarlayın ve aracı çalıştırın bu şekilde yaptığınızda çalışıyorsa sorun pompadan olabilir. Sorun hala devam ediyor ise krank sensörü kontrol edilmeli.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Marş motorundan dolayı da olabilir.
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Benim aklıma ilk marş motoru geldi. Eğer marş motoruysa, en fazla 2 3 hafta sonra kömürler komple biter. Araç hiç çalışmaz. Teşhisim doğru ise, marş motorunu orjinali ile yenilemenizi tavsiye ederim. Onarımı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
|
|
![]() |
|
boruc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Benımde cok nadir olarak 1. Marşta calısmama durumu oluyor, 2. Marsta hemen calısıyo ama.
Dedıgım gıbı cok az oluyo. Ayda 1 kez falan. Sorun cıkarır mı ? Kontrol ettırmeye gerek var mı |
|
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
|
![]() |
|
betaser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
Arkadaşlar Benzin Pompasını değiştirdim.Değişen bir şey olmadı.Yine ilk marşta çalışmıyor.Ama LPG ile çalıştırdığımda ilk marşta alıyor.Yani arabanın marş motorunda,Benzin Pompasında,krank sensöründe ,Boğaz kelebeğinde sorun yok gibi gözüküyor.Benzin ile alakalı bir şey olmalı.Enjektörlerde işeme diye söylenen bir şey olabilirmi?.Araba çalıştıktan sonra ne bir tekleme,stop etme ,gaz kesme,çekiş kaybı gibi hiçbir olumsuzluk yok.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Bence abi birde bujileri söktür kontrol ettir. İşeme olayı varsa dediğinizi gibi araç ilk marşta çalışmayabilir fazla yakıtı yakmaya çalıştıgı için boğulur. Yada yanma odasına lpg sızdırıyor iki yakıtta karıştıgı içinde olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Aklımda zaten, bugün-yarın LPG bakım-kontrolüne gideceğim.Sonrada servise gidip enjektör vs kontrol ettirelim.
|
|
![]() |
|
barisnikof ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mart 2017 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barisnikof
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun sorun çözüldüğünde nedenini paylaşırsan sevinirim.
|
|
Yan hakemlere yan koşma dersleri verildiğini biliyor muydunuz? Bilmiyordunuz çünkü ben uydurdum.
|
|
![]() |
|
omerkaraman04@gmail. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2018 Konum: Batman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı omerkaraman04@gmail.
Slm 2005 peugeot 206 1.4hdi ile aynı sorunu yaşıyorum. 2 aydır uğraşıyoruz çözemedik bir türlü. Zorlayarak çalıştırıyorum ![]() Siz çözebilmiş miydiniz? Yardımcı olursanız sevinirim. Düzenleyen omerkaraman04@gmail. - 27 Kasım 2018 Saat 10:16 |
|
![]() |
|
Merhaba arkadaşlar, ben sorunu LPG Regülatörünü değiştirmekle çözdüm.Emme manifold'una giden hortumdan gaz sızıntısı olduğu için araç uzun süre beklediğinde manifold!a gaz birikiyormuş ve ilk marşta boğulma olduğu için çalışmıyormuş.Şimdi her şey normal.
|
|
![]() |
|
omerkaraman04@gmail. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2018 Konum: Batman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı omerkaraman04@gmail.
TeşekkürlerHocam. benim aracım dizel.
Lpg ile bu sorunu çözmüşsünüz. Bu arıza sürecinde Pompa enjektör, yakıt sistemi, bujilere bakıldı, en son krank sensörünü değiştirdik. Ama yine de çözülemedi. Yardımcı olan yada fikri olabilecek başka arkadaşlar olabilir mi?
|
|
![]() |
|
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
2005 model araba! 85binde .hala kaskolu ve serviste tamir oluyor. bravo !
|
|
![]() |
|
Şu an da 100000km'yi geçti.Kaskoyu %65 indirimli yaptırıyoruz.Yetkili serviste yapılan işlerin garantisi oluyor.
|
|
![]() |
|
sizin sorunun benzerini bir arkadaşım yaşadı hocam problem motor ecu beyninden kaynaklı oldğu tespit edildi. iyi bir oto elektronikcisi bulup beyini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. özelliklede not olarak eklemek istediğim başka bir konuda motor bölümündeki soketleri kontrol ettirmeniz oksitlenme gevşeme gibi sıkıntılar olabilir. Gevşeme özelliklede soket içindeki dişi ve erkek ayaklarda da olabiliyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
probleminizin çözüldüğüne sevindim hocam. o deil gaz sızıntısı olması garip çünkü lpg araçlarda iki adet gaz kesici vardır motor sıcaklığı bildiğiniz gibi belli bir dereceye gelmeden lpg ye geçmez yani vanaları açmaz. o vanalardada demekki kaç varki regülatöre gaz kaçırıyordu.onlarda değişmiştir sanırım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Arkadaşlar ben size daha kötüsünü söyleyeyim.5 Eylül de motor suyuna hava karışması arızasıyla Karşıyaka Yetkili Servisi Halil Öztürk Otomotiv'e aracı götürdüm.2 gün inceleme yaptıktan sonra(termostat ve su motorunu değiştirmişler) üst kapağın sökülüp bakılması gerektiğini söyleyip üst kapağı da söktüler.Kapakta ve Conta da bir şey olmadığını görünce motor blokunu da söktüler ve arızanın motorla ilgisi olmadığını anlayıp tekrar yeni parçalarla topladılar.Bana 20 gün sonra araç oldu diye haber verdiler. 4750TL faturayı ödeyip aracı aldım.Ertesi sabah aynı arızayı yapınca tekrar servise gittim.Sonuçta LPG Beyni(Regülatörü) suya LPG gazı sızdırdığı ortaya çıktı.Kendilerini biz LPG servisi değiliz diye savunuyorlar.Ama yaptıkları hatayı da anlamışlar.Benim paramı geri vermiyorlar.Şuan mahkemelik durumdayız.
Yani 1 senede hiç gerek yokken aracıma 2 defa motor yapılmış oldu.
|
|
![]() |
|
oo kötü olmul abicim hayırlısı artık inşallah sana ödeme yaparlar şimdi savunacakları şey lpg araçlarda bu tip sıkıntıları biz bilmiyoruz olup işi yokuşa sürecekler muhtemelen. Ama benim lpg araçlarda arıza durumunda hep tavsiyemdir depodaki gazı bitirip lpg sistemini pasif hale getirmek depo üstündeki vanayı kapatmaktır ve benzinde bu sorunu gözlemlemek aracın benzinde düzğün çalışıp çalışmadığını çözmektir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
lilokan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2018 Konum: Sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 180 |
demekki araci servise goturmemeliymisiz ben bunu anladim buralarda :))
Cogunun servisten agzi yanmis
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |