Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İlk Marşta çalışmıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İlk Marşta çalışmıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betaser Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı betaser Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İlk Marşta çalışmıyor
    Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2017 Saat 10:01
Merhaba arkadaşlar, aracım 2005 model XR 1,6 16V OTM Benzin&LPG'li orjinal 85000km de bir araçtır(aracın ilk ve tek sahibiyim).Yaklaşık 2 ay önce aracım su birikintisinde kalması yüzünden aracın içine su girmiştir.Kasko çerçevesinde Yetkili Servis tarafından 25 günde onarılmıştır.Biz sadece aracın içi sökülüp kurutulup temizlendikten sonra bize teslim edilecek derken Yetkili Servis Sigorta şirketinden daha fazla para alabilmek için komple motoru da indirip tekrardan toplamıştır. Tabiki aracın arızası ondan sonra başladı.Araç soğukken bazende sıcakken ilk maşta çalışmıyor.İkinci marşta çalışıyor ve sonra hiçbir problem olmadan devam ediyor.Geçen hafta arabamı Yetkili servise bıraktım,3 gün süreyle tetkik ettiler hiçbir arıza bulamadılar.Sadece Benzin Pompasından şüpheleniyorlar.Değiştirin arıza düzelirse ödemesini yapayım düzelmezse para ödemem dedim kabul etmediler.Aracın bujileri yeni,Gaz kelebeği temizlendi ve adaptasyonu yapıldı.Herhangi bir arıza lambası yanmıyor veya uyarısı vermiyor.Başına böyle bir arıza gelen varmı?.Sizlerden yorum ve fikirlerinizi almak istiyorum.
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2017 Saat 10:55
geçmiş olsun hocam malesef yetkili servisler böyle dengesiz iş yapabiliyorlar. benzin pompasında problem var basıncını ölçün deilmi kafadan atmanın bir anlamı yok. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
sdttn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı sdttn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2017 Saat 12:49
Aracı çalıştırmadan önce kontağı açıp 4-5 saniye bekleyin sonra kapatıp 4-5 saniye bekleyin bunu 2-3 kez tekrarlayın ve aracı çalıştırın bu şekilde yaptığınızda çalışıyorsa sorun pompadan olabilir. Sorun hala devam ediyor ise krank sensörü kontrol edilmeli.
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2017 Saat 15:34
Marş motorundan dolayı da olabilir.
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2017 Saat 16:04
Benim aklıma ilk marş motoru geldi. Eğer marş motoruysa, en fazla 2 3 hafta sonra kömürler komple biter. Araç hiç çalışmaz. Teşhisim doğru ise, marş motorunu orjinali ile yenilemenizi tavsiye ederim. Onarımı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Yukarı Dön
boruc Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı boruc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2017 Saat 17:47
Benımde cok nadir olarak 1. Marşta calısmama durumu oluyor, 2. Marsta hemen calısıyo ama.

Dedıgım gıbı cok az oluyo. Ayda 1 kez falan. Sorun cıkarır mı ? Kontrol ettırmeye gerek var mı
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
Yukarı Dön
betaser Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı betaser Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2017 Saat 15:47
Arkadaşlar Benzin Pompasını değiştirdim.Değişen bir şey olmadı.Yine ilk marşta çalışmıyor.Ama LPG ile çalıştırdığımda ilk marşta alıyor.Yani arabanın marş motorunda,Benzin Pompasında,krank sensöründe ,Boğaz kelebeğinde sorun yok gibi gözüküyor.Benzin ile alakalı bir şey olmalı.Enjektörlerde işeme diye söylenen bir şey olabilirmi?.Araba çalıştıktan sonra ne bir tekleme,stop etme ,gaz kesme,çekiş kaybı gibi hiçbir olumsuzluk yok.
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2017 Saat 15:58
Bence abi birde bujileri söktür kontrol ettir. İşeme olayı varsa dediğinizi gibi araç ilk marşta çalışmayabilir fazla yakıtı yakmaya çalıştıgı için boğulur. Yada yanma odasına lpg sızdırıyor iki yakıtta karıştıgı içinde olabilir.
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
betaser Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı betaser Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2017 Saat 16:31
Aklımda zaten, bugün-yarın LPG bakım-kontrolüne gideceğim.Sonrada servise gidip enjektör vs kontrol ettirelim.
Yukarı Dön
barisnikof Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (2) Teşekkür(2)   Alıntı barisnikof Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2017 Saat 09:49
Orjinalini yazan: betaser betaser Yazdı:

Aklımda zaten, bugün-yarın LPG bakım-kontrolüne gideceğim.Sonrada servise gidip enjektör vs kontrol ettirelim.
geçmiş olsun
sorun çözüldüğünde nedenini paylaşırsan sevinirim.
Yan hakemlere yan koşma dersleri verildiğini biliyor muydunuz? Bilmiyordunuz çünkü ben uydurdum.
Yukarı Dön
omerkaraman04@gmail. Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı omerkaraman04@gmail. Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 10:11

Arkadaşlar Benzin Pompasını değiştirdim.Değişen bir şey olmadı.Yine ilk marşta çalışmıyor.Ama LPG ile çalıştırdığımda ilk marşta alıyor.Yani arabanın marş motorunda,Benzin Pompasında,krank sensöründe ,Boğaz kelebeğinde sorun yok gibi gözüküyor.Benzin ile alakalı bir şey olmalı.Enjektörlerde işeme diye söylenen bir şey olabilirmi?.Araba çalıştıktan sonra ne bir tekleme,stop etme ,gaz kesme,çekiş kaybı gibi hiçbir olumsuzluk yok.

Slm 2005 peugeot 206 1.4hdi  ile aynı sorunu yaşıyorum. 2 aydır uğraşıyoruz çözemedik bir türlü.
Zorlayarak çalıştırıyorum Confused
Siz çözebilmiş miydiniz? Yardımcı olursanız sevinirim. 

Düzenleyen omerkaraman04@gmail. - 27 Kasım 2018 Saat 10:16
Yukarı Dön
betaser Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı betaser Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 10:35
Merhaba arkadaşlar, ben sorunu LPG Regülatörünü değiştirmekle çözdüm.Emme manifold'una giden hortumdan gaz sızıntısı olduğu için araç uzun süre beklediğinde manifold!a gaz birikiyormuş ve ilk marşta boğulma olduğu için çalışmıyormuş.Şimdi her şey normal.
Yukarı Dön
omerkaraman04@gmail. Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı omerkaraman04@gmail. Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 13:08
TeşekkürlerHocam. benim aracım dizel. 
Lpg ile bu sorunu çözmüşsünüz. 
Bu arıza sürecinde Pompa  enjektör, yakıt sistemi, bujilere bakıldı, en son krank sensörünü değiştirdik. Ama yine de çözülemedi. 
Yardımcı olan yada fikri olabilecek başka arkadaşlar olabilir mi? 
Yukarı Dön
x571 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı x571 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 13:46

Merhaba arkadaşlar, aracım 2005 model XR 1,6 16V OTM Benzin&LPG'li orjinal 85000km de bir araçtır(aracın ilk ve tek sahibiyim).Yaklaşık 2 ay önce aracım su birikintisinde kalması yüzünden aracın içine su girmiştir.Kasko çerçevesinde Yetkili Servis tarafından 25 günde onarılmıştır.Biz sadece aracın içi sökülüp kurutulup temizlendikten sonra bize teslim edilecek derken Yetkili Servis Sigorta şirketinden daha fazla para alabilmek için komple motoru da indirip tekrardan toplamıştır. Tabiki aracın arızası ondan sonra başladı.Araç soğukken bazende sıcakken ilk maşta çalışmıyor.İkinci marşta çalışıyor ve sonra hiçbir problem olmadan devam ediyor.Geçen hafta arabamı Yetkili servise bıraktım,3 gün süreyle tetkik ettiler hiçbir arıza bulamadılar.Sadece Benzin Pompasından şüpheleniyorlar.Değiştirin arıza düzelirse ödemesini yapayım düzelmezse para ödemem dedim kabul etmediler.Aracın bujileri yeni,Gaz kelebeği temizlendi ve adaptasyonu yapıldı.Herhangi bir arıza lambası yanmıyor veya uyarısı vermiyor.Başına böyle bir arıza gelen varmı?.Sizlerden yorum ve fikirlerinizi almak istiyorum.

2005 model araba! 85binde .hala kaskolu ve serviste tamir oluyor. bravo ! 
Yukarı Dön
betaser Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı betaser Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 13:55
Şu an da 100000km'yi geçti.Kaskoyu %65 indirimli yaptırıyoruz.Yetkili serviste yapılan işlerin garantisi oluyor.
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 14:25
Orjinalini yazan: omerkaraman04@gmail. omerkaraman04@gmail. Yazdı:

TeşekkürlerHocam. benim aracım dizel. 
Lpg ile bu sorunu çözmüşsünüz. 
Bu arıza sürecinde Pompa  enjektör, yakıt sistemi, bujilere bakıldı, en son krank sensörünü değiştirdik. Ama yine de çözülemedi. 
Yardımcı olan yada fikri olabilecek başka arkadaşlar olabilir mi? 

sizin sorunun benzerini bir arkadaşım yaşadı hocam problem motor ecu beyninden kaynaklı oldğu tespit edildi. iyi bir oto elektronikcisi bulup beyini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. özelliklede not olarak eklemek istediğim başka bir konuda motor bölümündeki soketleri kontrol ettirmeniz oksitlenme gevşeme gibi sıkıntılar olabilir. Gevşeme özelliklede soket içindeki dişi ve erkek ayaklarda da olabiliyor. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 14:27

Merhaba arkadaşlar, ben sorunu LPG Regülatörünü değiştirmekle çözdüm.Emme manifold'una giden hortumdan gaz sızıntısı olduğu için araç uzun süre beklediğinde manifold!a gaz birikiyormuş ve ilk marşta boğulma olduğu için çalışmıyormuş.Şimdi her şey normal.

probleminizin çözüldüğüne sevindim hocam. o deil gaz sızıntısı olması garip çünkü lpg araçlarda iki adet gaz kesici vardır motor sıcaklığı bildiğiniz gibi belli bir dereceye gelmeden lpg ye geçmez yani vanaları açmaz. o vanalardada demekki kaç varki regülatöre gaz kaçırıyordu.onlarda değişmiştir sanırım.
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
betaser Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı betaser Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 14:52
Arkadaşlar ben size daha kötüsünü söyleyeyim.5 Eylül de motor suyuna hava karışması arızasıyla Karşıyaka Yetkili Servisi Halil Öztürk Otomotiv'e aracı götürdüm.2 gün inceleme yaptıktan sonra(termostat ve su motorunu değiştirmişler) üst kapağın sökülüp bakılması gerektiğini söyleyip üst kapağı da söktüler.Kapakta ve Conta da bir şey olmadığını görünce motor blokunu da söktüler ve arızanın motorla ilgisi olmadığını anlayıp tekrar yeni parçalarla topladılar.Bana 20 gün sonra araç oldu diye haber verdiler. 4750TL faturayı ödeyip aracı aldım.Ertesi sabah aynı arızayı yapınca tekrar servise gittim.Sonuçta LPG Beyni(Regülatörü) suya LPG gazı sızdırdığı ortaya çıktı.Kendilerini biz LPG servisi değiliz diye savunuyorlar.Ama yaptıkları hatayı da anlamışlar.Benim paramı geri vermiyorlar.Şuan mahkemelik durumdayız.
Yani 1 senede hiç gerek yokken aracıma 2 defa motor yapılmış oldu.
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 15:05
oo kötü olmul abicim hayırlısı artık inşallah sana ödeme yaparlar şimdi savunacakları şey lpg araçlarda bu tip sıkıntıları biz bilmiyoruz olup işi yokuşa sürecekler muhtemelen. Ama benim lpg araçlarda arıza durumunda hep tavsiyemdir depodaki gazı bitirip lpg sistemini pasif hale getirmek depo üstündeki vanayı kapatmaktır ve  benzinde bu sorunu gözlemlemek aracın benzinde düzğün çalışıp çalışmadığını çözmektir.
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
lilokan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lilokan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2018 Saat 15:30
demekki araci servise goturmemeliymisiz ben bunu anladim buralarda :))
Cogunun servisten agzi yanmis
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 291 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 315 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107407 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1496 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3079 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9387 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8670 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 883 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 899 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1577 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55428 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1212 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2153 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 267 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2504 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 568 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2042 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15978 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English