![]() |
|
2004 xt 307 hararet ve otomatik vites sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ahmeterdemir ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2017 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmeterdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2017 Saat 13:18 |
Merhaba
190 binde lpg li 2004 otomatik 307 xt aldim eşime ama pişmanim. Sorunlarim Araç isininca otomatik vites kendini boşa atiyor yalniz 1 ve geri vites calisiyor bir sure kapatip sogutunca duzeliyor. 2. Olarak aracin fani 95 derecede calisiyor normal yolda giderken 80 90 yokusta yada isikta beklerken yukseliyor 95 e geliyor sonra dusuyor.ustalar bu normal diyor bana normal gelmiyor Aracin radyator termostat musul degilti su eksiltmiyor. Ama hala ayni dusuk dereceli bir termostat takalim öyle bir şey yok dediler bu araç için . Yardimlariniz bekliyorum. Düzenleyen ahmeterdemir - 10 Haziran 2017 Saat 13:24 |
|
![]() |
|
ahmeterdemir ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2017 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmeterdemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
...
Düzenleyen ahmeterdemir - 10 Haziran 2017 Saat 13:23 |
|
![]() |
|
akk0212 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hararet normaldir karışmayın, şanzıman için ise forumdan öğrendiğim kadarı ile yağ soğutucu varmış ve şanzımana yeterli gelmediği için ısınıyormuş, ondan olabilir.
|
|
307 1.6 hdi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmeterdemir
Bende okudum usta sanziman sogutucuyu burc ve beyni degisti devam ediyor sorun
|
|
![]() |
|
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
Şanzuman için bişey diyemiyecem ama 307 sıcağı seviyor bu sadece senin arabanda olan bişey değil olması gereken değerler 92 yada 95 te fan açması trafikte 100 e kadar yolu var bunu yetkili serviste söylüyor. 95 e kadar çıkmaz ise asıl sorun orda ! bundan emin olabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
Aracınızdaki mevcut yağ soğutucusu yağı yeterince soğutamadığı için şanzuman kendini korumaya alarak 1 ve 2 nci vitesin üzerine çıkmasına izin vermiyor. Keşke yağ soğutucunu 2006 model ve üzeri için olanı ile değiştirseydiniz. 2006 sonrası modellerde yağ soğutucu biraz daha büyütülerek (dikdörtgen yapıda) ısınma sorununun önüne geçildi diye biliyorum. 2005 öncesi silindirik yapıdaydı. Geçici çözüm olarak sıcak havalarda klima'yı çalıştırmayı deneyin. Klima radyatörü , soğutma suyu radyatörünün önündedir ve klima çalışırken sürekli olarak radyatör fanını çalıştırdığı için daha etkili soğutma sağlar.
Erken açan termostat yok ancak ancak radyatör fan'ının daha erken açmasını sağlayabilirseniz yine sorununuzu çözebilirsiniz. Aklıma gelen diğer bir konu ise , araç LPG li demişsiniz. LPG regülatörü için radyatör suyunun nereden alındığına baktırın. Bazen burada yapılan hatadan kaynaklanan soğutma sistem hatalarıda olabiliyor. bu arada LPG li manuel aracımda genellikle motor harareti 80-85 derece civarındadır. Nadiren kısa süreliğine 100 derece ye kadar gelebiliyor. Ayrıca, termostatı sökerseniz termostat içi kapama valfi etrafında siyah renkli bir conta olduğunu göreceksiniz. Bu contanın herhangi bir yerinden 1 mm. kadar kesip çıkartırsanız, termostat kapalı iken de bu 1 mm.lik delikten su devirdaiminin yapılmasını sağlayabilirsiniz. bu şekilde su sıcaklığı 70 derecenin üzerine çıkmayacaktır. Dolayısıyla şanzıman yağının da soğutulması daha iyi olacaktır.
Düzenleyen palet - 16 Haziran 2017 Saat 01:34 |
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
![]() |
|
Arff ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2017 Konum: Kahramanmaras Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Arabanizin ısısı normal genelde o aralikta olur sicaklik. şanzıman olayina gelince isterseniz bir yağını değiştirin ayni arac bende de var, usta 50 binkm de yağ değişmesi lazim diyor ama yağ cok ısındığını için cabuk deforme oluyor ben her 15 bin km yağını değiştiriyorum direk şanzıman tamirini girmeyin maddi olarak cok yorulursunuz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmeterdemir
Ariff bey bendeki sorunla karsilastiniz mi ?
|
|
![]() |
|
01MRT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Eylül 2019 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Benim de 2003 model 307 otomatik var, termostat değişecek denildi ben özelikle değiştirmedim.
Sırf şanzıman ısınmasına faydası olur diye açıkçası, kış geldi içeriyi de ısıtmada problem olmayınca kaldı. Ancak LPG yi yeniledim komple usta bunu değiştir randıman alamazsın dedi kafam çok karışık bilemedim değiştirsem mi değiştirmesem mi? Orjinal taktırırım büyük ihtimalle fakat marka çok anlamadım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |