![]() |
|
206 cc yakıt sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aykutzilif ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aykutzilif
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2017 Saat 14:52 |
Arkadaşlar 206 cc 1.6 otomatik aracım var düz hesap km başına 0.60 kuruş yakıyor diyebiliriz çok değil mi bu değer ? otomatik aracı olanlar yakıt değerlerini yazarsa sevinirim. ustaya sorduğumda normal bu kadar yakması falan dedi. bu arada arabada bi benzin kokusu oluyor genelde ve katalitik konvertör arızası göstermişti cihaza bağladığımızda. bunlarla alakası olabilir mi diye sordum ustaya hayır koku çig yakıyorsa ondan geliyodur dedi.
Düzenleyen aykutzilif - 10 Haziran 2017 Saat 00:32 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
istanbul şehir içi yokuşu çok - durkalkı çok - yoğun trafikte kullanıyorsan normal. benim araçta benzinde iken ankara şehir içi normal trafikte 0.35 krş yakıyordu manuel aracım. katalatik konvektör içindeki filtreler dolduysa yakıt tüketimin artar az bir miktar çok fark edilmez. En son olarak lpg geçtim yakıt fiyatları malum. Sen kataltik konvektörü göster bir egzozcuya içi doluysa ya içini boşalttıracaksın yada yenisi orjinal çok pahalı yan sanayi 500-1000 tl aralığında satılıyor. Bu arada aracın bakımları en son ne zaman yapıldı. Bujiler en son ne zaman değişti.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
aykutzilif ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aykutzilif
![]() ![]() ![]() ![]() |
ilgin için teşekkürler hocam. aracı yeni aldım o yüzden son bakımları ne zaman yapıldı bir fikrim yok lakin aldığım kişi yeni yapıldığını söylemişti. bu katalitik konvertör için bir sıvı varmış bilginiz var mı sisteme katıldıktan sonra 15 20 dk boyunca araç yoğun duman atıyor temizleniyor demişler. içini boşaltmak dediğiniz işlem temizliyorlar mı yoksa içindekileri tamamen söküp sadece görüntü olarak mı bırakıyolar ?
Düzenleyen aykutzilif - 10 Haziran 2017 Saat 00:33 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
rica ederim herkese bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. kat dolduğu zaman yakıt kokusu gelir ama aracın yanında olmayınca ne söylesem yalan. kat temizleyici kimyasallar var ne kadar işe yarıyor açıkcası hiç kullanmadım. kat içini tamir etmiyorlar, komple boşaltıp sadece görüntü bırakıyorlar. insanlar bakımları yeni diyorlarda hiç öyle olmuyor malesef bence öncelikle ustanıza götürüp standart bakımlarını yaptırın buji ve yakıt filtresini değiştirmeyi ihmal etmeyin. birde benzin pompasının olduğu kısmı kontrol ettirin yakıt kaçağı gibi durumlar oluyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aykutzilif
tamam hocam saolun bunlara tekrardan bir baktırayım |
|
![]() |
|
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
Benim aracimda 1.4 otomatik 206 50 tl benzinle 110-120 km yapiyor ama trafige takilmadan sehir ici
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Arka koltuğun oturma kısmını kaldırın. Yuvarlak kapağı sökün. Orda benzin pompası var. Etrafında kaçak varmı ıslak mi kontrol edin. Istanbul trafiği artı otomatik olması dolayisiyla ortalama 60 65 kuruş yakması gerekir. Bende dayanamayip aldiktan sonra lpgye gectim. %50 tasarruf ettim. 1 yıldan kısa sürede lpg montaj parasini amorti ettim
|
|
![]() |
|
boruc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Konvertörün içini boşaltınca egzoz sesı artar mı?
|
|
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aykutzilif
talip hocam siz olmasanız halim duman
![]() |
|
![]() |
|
senalcay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Aracımda(206) benzin kokusu gelmeye başladı.Sebepıeri neler olabilir.Benzin pompası mı kaçırıyor acaba?
|
|
![]() |
|
Kocak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Benzin pompasinda cok kilcal catlaklar olabiliyor yada pompanin icindeki kaucuk zamanlar gidiyor arka sag koltugu kaldirip yuvarlak kapagi kaldirip benzin pompasinin ustunu kontrol edebilirsiniz |
|
![]() |
|
ismailkaya ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
katalitik konvartör sensörlerle beraber değişmesi gerekiyor . değişmesse motorun yakın zamanda çalışma sistemi bozulur siboplar zarar görür sekman aynı keza arac dumanı atamadığı için bu sefer motoruna zarar verecektir. Yakıt çok artar araç yolda yürümez
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |