![]() |
|
Pejo 206 Hdi Xline motor arıza lambası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bekirozgan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2017 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bekirozgan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2017 Saat 20:14 |
Merhaba;
2002 model pejo 206 hdi xline modeli aracım var.bundan bir kaç ay önce aracım seyir halindeyken uyarı sesi vermeye başladı ve dikkat ettim bu uyarı sesini araç vites değişmelerinde yada araç zorlandığında veriyor gibi hissettim.Şimdi aracın motor arıza lambası yandı.aracı sanayide 3 kişi götürdüm kimse araca binmeden direk makineye bağlayıp o şekilde baktılar ve hepsi motor beyninde yada tesisatta sorun olabilir dedi fakat bugün bir ustaya usta aracı sürüş testi yaparak aracın siyah duman attığını ve çekişten düştüğünü söyledi bende bunu farkketmiştim araç kalkışlarda çok aşırı hantallaşmaya başladı ve 5 .vitesde son gaza yüklendiğim halde 2200 devirden sonra turbonun devreye girdiğini farkettim usta aracın turbo hortumu ve turbo havakutusunda sorun olduğunu motor arıza lambasınında bundan dolayı yandığını söyledi. Konu hakkında bana yardımcı olur musunuz. |
|
pejocu
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. aracı bilgisayara bağladıklarında verdiği hata kodu neydi hocam siyah duman atmasının bir çok sebebi olur ama genelde egr valfi sebep oluyor. ama ustanın dediği gibi turbo hortumlarını vs. kontrol edin. birde debimetre temizleyin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
bekirozgan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2017 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bekirozgan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam Teşekkür ederim.Bağlantı yaptılar ama hata kodu çıkmadı bir usta makineye bağladı aracın motor beyni orjinal değil bu yüzden hata kodunu göremiyoruz tesisatı kontrol etmek lazım dedi diğer ustada bağladı debriyaj ve frenle ilgili bir hata ama bu hata doğru olmayabilir beyni kontrol etmek lazım dedi ama bunların hiçbiri sürüş testi yapmadı üçüncü usta direk sürüş testi yapdı ve siyah dumanı gösterdi ayrıca turbodan kaçırdığını bunun sebebide hortumun ve hava kütlesinden kaynaklandığını söyledi.hocam şimdi o değişir düzelmezse bu sefer çıldırırım.Ustam aldığım günden belli torsiyon bilyası triger krank kasnağı arka iki amartisör ve korna sargısı cam su deposu yağ bakımı komple hepsini değiştirdim. çok masraf ettim.ustaların eline düşmeye gör aracım dizel 1.4 ve bazen gaza bastığımda araç hızlanacağına sanki yavaşlıyor gibi yani sanki araçın hızını kesiyor.birde şunu farkettim uyarı seslerini vites değişimlerinde yapıyor.
|
|
pejocu
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
ustalarda hemen beyine bağlıyor herşeyi maşallah hocam peki mazot filtresi orjinal mi takıldı yan sanayimi? bunlarda etken sebepler. elektrovanada problemli olabilir. iyi bir usta bulmak gerçekten zor
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Bu tarz sorunlarda yetkili serviste çözüm bulmak bence daha mantıklı olacaktır.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bekirozgan
Merhaba;
bugün aracı bir tamirciye götürdüm aşağıdaki ekran görüntüsündeki hatayı verdi ama daha önceki ustanın dediği gibi turbodan çıkan hava kutusuna baktım ve kutu çok oynuyor.
![]() |
|
pejocu
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bekirozgan
Arkadaşlar forumda kimse yok sanırım .
|
|
pejocu
|
|
![]() |
|
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Fren ve debriyaj müşürlerini kontrol edin ayarlı oluyor onlar, ya ayarları kaçık ya kablo soketleri problemli yada müşürler arızalı.
Kontrolünü de o arıza tespit cihazıyla yapabilir usta, 3. sıradaki ikona basarak oradan debriyaja frene basılıp basılmadığını canlı gösteren kısımlar var.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |