Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pejo 206 Hdi Xline motor arıza lambası

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44402
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 22:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: Pejo 206 Hdi Xline motor arıza lambası
Mesajı Yazan: bekirozgan
Konu: Pejo 206 Hdi Xline motor arıza lambası
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2017 Saat 20:14
Merhaba;
2002 model pejo 206 hdi xline modeli aracım var.bundan bir kaç ay önce aracım seyir halindeyken uyarı sesi vermeye başladı ve dikkat ettim bu uyarı sesini araç vites değişmelerinde yada araç zorlandığında veriyor gibi hissettim.Şimdi aracın motor arıza lambası yandı.aracı sanayide 3 kişi götürdüm kimse araca binmeden direk makineye bağlayıp o şekilde baktılar ve hepsi motor beyninde yada tesisatta sorun olabilir dedi fakat bugün bir ustaya usta aracı sürüş testi yaparak aracın siyah duman attığını ve çekişten düştüğünü söyledi bende bunu farkketmiştim araç kalkışlarda çok aşırı hantallaşmaya başladı ve 5 .vitesde son gaza yüklendiğim halde 2200 devirden sonra turbonun devreye girdiğini farkettim usta aracın turbo hortumu ve turbo havakutusunda sorun olduğunu motor arıza lambasınında bundan dolayı yandığını söyledi.
Konu hakkında bana yardımcı olur musunuz.





-------------
pejocu



Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2017 Saat 08:52
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. aracı bilgisayara bağladıklarında verdiği hata kodu neydi hocam siyah duman atmasının bir çok sebebi olur ama genelde egr valfi sebep oluyor. ama ustanın dediği gibi turbo hortumlarını vs. kontrol edin. birde debimetre temizleyin. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.


Mesajı Yazan: bekirozgan
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2017 Saat 21:30
Hocam Teşekkür ederim.Bağlantı yaptılar ama hata kodu çıkmadı bir usta makineye bağladı aracın motor beyni orjinal değil bu yüzden hata kodunu göremiyoruz tesisatı kontrol etmek lazım dedi diğer ustada bağladı debriyaj ve frenle ilgili bir hata ama bu hata doğru olmayabilir beyni kontrol etmek lazım dedi ama bunların hiçbiri sürüş testi yapmadı üçüncü usta direk sürüş testi yapdı ve siyah dumanı gösterdi ayrıca turbodan kaçırdığını bunun sebebide hortumun ve hava kütlesinden kaynaklandığını söyledi.hocam şimdi o değişir düzelmezse bu sefer çıldırırım.Ustam aldığım günden belli torsiyon bilyası triger krank kasnağı arka iki amartisör ve korna sargısı cam su deposu yağ bakımı komple hepsini değiştirdim. çok masraf ettim.ustaların eline düşmeye gör aracım dizel 1.4 ve bazen gaza bastığımda araç hızlanacağına sanki yavaşlıyor gibi yani sanki araçın hızını kesiyor.birde şunu farkettim uyarı seslerini vites değişimlerinde yapıyor.

-------------
pejocu


Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2017 Saat 08:43
ustalarda hemen beyine bağlıyor herşeyi maşallah hocam peki mazot filtresi orjinal mi takıldı yan sanayimi? bunlarda etken sebepler. elektrovanada problemli olabilir. iyi bir usta bulmak gerçekten zor

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.


Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2017 Saat 10:11
Bu tarz  sorunlarda yetkili serviste çözüm bulmak bence daha mantıklı olacaktır.


Mesajı Yazan: bekirozgan
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2017 Saat 20:20
Merhaba;

bugün aracı bir tamirciye götürdüm aşağıdaki ekran görüntüsündeki hatayı verdi ama daha önceki ustanın dediği gibi turbodan çıkan hava kutusuna baktım ve kutu çok oynuyor.


-------------
pejocu


Mesajı Yazan: bekirozgan
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2017 Saat 20:30
Arkadaşlar forumda kimse yok sanırım .

-------------
pejocu


Mesajı Yazan: sdttn
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2017 Saat 16:29
Fren ve debriyaj müşürlerini kontrol edin ayarlı oluyor onlar, ya ayarları kaçık ya kablo soketleri problemli yada müşürler arızalı. 
Kontrolünü de o arıza tespit cihazıyla yapabilir usta, 3. sıradaki ikona basarak oradan debriyaja frene basılıp basılmadığını canlı gösteren kısımlar var.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net