![]() |
|
Debriyaj pedalı yanında boş soket |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2017 Saat 21:36 |
Selamlar abilerim, kardeşlerim
Paspas aydınlatmalarm için pedalların olduğu kısma Eğildim ve debriyaj pedalının yanında boşta duran bir soket gördüm. Mobilden fotoğraf paylaşamıyorum. O sebeple YouTube linki veriyorum. Bu soket nedir? Nereye takılması gerekir? Takılı olmaması ne gibi bir sorun teşkil eder? Lütfen linke tıklayıp bir yardımcı olun, teşekkürler. LİNK |
|
![]() |
|
BLACK LION ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
![]() ![]() ![]() ![]() |
Debriyaj müşürü o. Bak Oğuzhancım tam
orda debriyajın üzerinde onun gireceği delik var zaten onun üstünde
duruyor. Yuvasından çıkmış tekrar yerine tak onu
![]() Debriyaj pedalına basıldığını algılayarak elektronik kontrol ünitesine gönderir.
Elektronik kontrol ünitesi,
debriyaj müşüründen aldığı sinyalleri şu işler için kullanır:
Kalkışlarda
bir miktar zenginleştirme yaparak sarsıntıyı engeller, rahat kalkış yapmayı
sağlar.
Vites
geçişlerinde konforu arttırır, vites değiştirme sırasında yakıt püskürtme
miktarı azaltılarak motor devri sınırlandırılır ve aşırı devirlenme ve sarsıntı
azaltılmış olur.
Debriyaj
pedalına basılırsa hız sabitleyici varsa onu devre dışı bıraktırır.
Cut-off (yakıt kesme)
esnasında bilgi verir. Yani gerekli bişey ![]() |
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Abi ilgin ve bilgin için teşekkür ederim.
Ben de onun o yuvaya uyacağını düşündüm ama emin olamadım. Ve ne yazık ki ben o müşürün uzun zamandır yerinde olmadığını düşünüyorum. Çünkü saydığın herşey var. Kalkışta sarsıntı, vites geçişlerinde konforsuzluk. Arabanın herhangi bir aksamına zarar vermiş olabilir mi boşta durduğu süre zarfında ? Takmayı deneyeceğim, bi zarar vermem inşallah |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Müşürü yerine taktım ama tam oturtamadım. Zorlamakta istemedim. Döndürerek girecek gibi görünüyordu ama dişlerin bi anlamı yokmuş gibi iterek girdi. Tam da girmedi. Ustama götürdüm bi baktı ama pek ilgilenmedi. Yapmışsın, takmışsın dedi. Müşürün görevlerini söyledim, senin yazdıklarını abi. İlk defa senden duyuyorum dedi. Ne işe yarar dedim cevap veremedi. Bundan sonra bu ustaya hava filtresini bile değiştirtmeyeceğim.
Yerine tam oturtamadığım için görevini yapamayacağı çekincesi var üzerimde. Bi yardım lütfen |
|
![]() |
|
BLACK LION ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
Üzerindeki buton pedala basıp bırakınca eğer tam kapanıp açılıyorsa sıkıntı olmaz çalışır. Ama tam oturmadıysa gevşekse kenarlardan destek yap kaydırmaz bant al sar bir iki tur etrafına öyle oturt yuvasına. Elinle de kontrol et pedalın üstü düğmeyi tam olarak açıp kapatıyor mu diye.
|
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Tamamdır abi bakacağım. Bu arada bizim bagaj amortisör işi ne oldu ? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |