|
merhaba arkadaşlar |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
SNLYS
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 Saat 00:17 |
|
Aracım 2006 model 407 1.6 hdi comfort km si 164 bin civarı. genel anlamda aracımdan memnunum . son 1 ayda ara ara stop etmeye başladı, 1-2 dk içinde tekrar çalıştırılabiliyor ne gidişte ne güçte bir azalma var , ne de yakıtında bir anormallik var (çok yakma vs gibi).sanki hata mesajı veren başkası...
özel serviste bilgisayara bağlandı her defasında p0087 ve p0093 hata kodlarını gördük ..
kısaca pompa basıncıyla ilgili hatalar. nihayetinde pompacıya yönlendirildim ilk etapta mazot filtresi ve rampa müşürünü değiştirmemi eğer düzelmezse o zaman pompada bir problem aranması gerektiği söylendi.. parçalar değiştirildi.. sonuç : aynı arıza devam ediyor ve pompacıya tekrar gittim enjektörler kontrol edildi bu arada.. pompa tamiri kararı çıktı tamir olayında rakamın önü açık bırakıldığı için orj.sıfır pompa alıp olayı kökünden çözmeye karar verdim.. en azından yeni yenidir ve bunun bir garanti süresi var.. bu gün pompa değişti yaklaşık 40-50 km test ettim yüksek devirli kullandım düşük devirli kullandım bir sorun çıkmadı ve mutlu mesut eve geldim .. akşamüzeri aracı kullanmam gerekti ve daha 5 km bile gitmemiştim ki yine stop etti ekranda aynı hata ... hangi sebepten böyle bir sorun yaşanır .. şimdiden teşekkür ederim |
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. hocam bence araç bir yerden hava alıyor yakıt sistemine çıkan pompanızı geri almayı unutmayın derim. birde enjektör pulları vs. kontrol edildimi.
Düzenleyen sonerkyl - 02 Mart 2017 Saat 08:53 |
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hoşgeldin pompada değiştiyse bence enjektörlerin basıncını bir kontrol ettir aracın km fazla olduğu için enjektörlerinde sıkıntı olasılığı yüksek
|
||
SNLYS
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hoşbuldum arkadaşlar , ilginiz için ayrıca teşekkür ederim... Gökhan enjektörlerde bir sorun yok kontrol ettirmiştim pompayı değiştirmeden evvel. bu sıkıntıyı araştırırken bir başka forumda benzer bir durum anlatıyordu birisi aynı sorunu tarif eder gibiydi hareket halindeyken stop etme ve sonrasında geri çalıştırılınca bir şey yokmuş gibi normal çalışması ... çözüm olarak motor içi sigorta kutusunun değiştirildiğini ve sorunun düzeldiğini yazmıştı. gerekçe olarak ta bu sigorta kutusundaki arızaları kontrol eden bir arıza tespit mekanizması olmadığını, orada bir sorun olursa hata mesajı verdiğini vs yazmıştı ama hangi hata kodlarını gördüğünü yazmamıştı. bunu ustama da sordum ve bunun da ihtimaller dahilinde olduğunu ama bilgisayara bağladığında herhangi bir kısa devre ya da elektriksel bir arıza görmediği için sigorta kutusundan bir şüphe duymadığını söyledi. bir çözüme ulaştığımda sizlerle paylaşırım buradan |
||
kadirbap
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Mart 2017 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
uğraşmayın sorun yakıt borularinda ya hava alıyor ya katlanmış boşuna değişmesin
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |